Miért Jár anyagi lemondással a gyerekvállalás mikor ugy is nagyon kevés van a pénzböl? És én is csak egyszer élek és szeretnék jol élni
na ezert kerdeztem mert netto 250 e ft bevetel alatt en sem vallalnek gyereket, mivel arrol en se mondanek le hogy normalis minosegu eteleket egyek vagy adjak a gyereknek.
de nyilvan majd elobb utobb lesz egy parod es mashogy fogod latni.
az en ferjem jol keres en se panaszkodhatok, de ha csak havi 250 ezrunk lenne akkor is vallaltunk volna babat. persze akkir le kellene mondanunk az utazasrol meg pl tvbol is 20 e ftost vettunk volna nem pedig 100 e ftost, de ezeket csak azert irom h lasd: nem olyan sulyos dolgokrol kell lemondani, 2 fizubol azert fel lehet nevelni min. egy gyereket, komolyabb nelkulozes nelkul.
most keveset keresel, pesszimista vagy, ertheto...torekedj arra h megismerkedj egy rendes emberrel aki elvesz felesegul, tanulj szakmat, kepezd magad hogy jobban keress...ezt mindenki megteszi aki valamire akar babat....ha ezeket nem akarod megtenni akkir ne is vallalj gyereket..
Nem egészen értem, mit akarsz kihozni ebből a kérdésből. Igen, sokan vannak, akik nem tudnak leszaladni és venni egy új Audit. Köztük én is, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudok normálisan élni.
Gondolom, te sem egyedülállóként vállalnál gyereket, hanem akkor, ha van melletted valaki. Két fizetésből azért már meg lehet élni. Lehet, hogy akkor sem veszel audit, de elég sokan élnek albérletben, és nincs új autójuk. Ez még nem azt jelenti, hogy nem tudják kifizetni a villanyszámlát.
Ezenkívül nem kötelező gyereket vállalni, ha te úgy érzed, hogy nem fér bele. Nem mások véleményével kell foglalkozni.
Kicsit túlzásnak érzem a reakciódat, hogy burkoltan alsóbbrendűnek néznek.
Ha neked fontosabb az új kocsi meg az utazás, akkor gyűjts arra. A gyerek nem kötelező, nem kell lemondanod semmiről.
Érdekes dolog ez a pénz. Fél évvel ezelőtt még jóval kevesebb folyt be a családi kasszánkba. Mindent meg tudtam venni, ami kellett, de igyekeztem spórolni. Hónap végére legtöbbször el is foyott a pénz.
Furcsa mód, most is majdnem elfogy a pénzünk hónap végére, pedig nem kezdtünk el nagy lábon élni.
Ezt azért írtam, mert mindenkinek más a sok és más a kevés. Akinek sok van, annak lehet, hogy az kevés, ami nekem sok.
2 normál fizetésből 2 gyereket is fel lehet nevelni tisztességesen. Ha az adókedvezményeket nézzük, akkor hármat is. Bár erre nem szabad alapozni.
Valószínűleg, ha neked is lesz párod, kicsit meg fog változni az életszemléleted.
De nem értem, hogy miért kéne mindenből új?!
Lassan 2 éve vettünk egy használt egyterű autót. 10 éves, de egyáltalán nincs lepukkanva, nagyon szép állapotban van. Sőt, büszkén vezetem. De autó nélkül is lehet ám gyereket nevelni, nem feléttele egyik a másiknak.
Egyébként meg pont olyan korszakban vagyunk, hogy egyáltalán nem cik a használt! A gyerekeknek is turiba veszem a ruhát (csak szép állapotút) és több anyuka is megdícsérte már az oviban a ruháit.
Javítanék:
feltétele
ciki
turiban
Nagyon lovagolsz ezen az új autón, pedig ez aztán egyáltalán nem feltétele annak, hogy boldog családod legyen. Érdekes módon nagyon sokan képesek családot fenntartani.
De te most nagyon el vagy keseredve, és kivetíted mindenki másra. Minden országban vannak szegények és gazdagok, mindenhol kell adót fizetni, és a politikusok mindenhol megszedik magukat. Ezen felesleges kattogni. Igen, itthon nagy a korrupció, és nyíltan csinálják. Erre már csak azt lehet mondani, hogy megszoksz vagy megszöksz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!