Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felháborító, ki hallott már...

Felháborító, ki hallott már ilyet?

Figyelt kérdés
Más kérdés hogy mióta dolgozom a cégnél és más kérdés hogy decemberben jelentett be bruttó 36000ftra. Nem is ez a lényeg, eddig nem láttam munkaszerződést és most hogy eljöttem táppénzre mert ikreket várok így tegnap az arcom elé tett egy munkaszerződést amiben az áll hogy 3hós próbaidő...ezzel az volt a terve hogy én aláírom és utána szól nekem hogy fizessem a járulékaimat és akkor nem rúg ki (amit ugye bármikor megtehet mert nem járt le a próbaidő). Korrekt az ilyen munkáltató??? A vége az lett hogy felesben fizetnénk ki a járulékokat ami összesen 6000ft. Biztos rettenetesen megterhelné anyagilag. Felháborító hogy ilyen országban élünk ahol ezt megtehetik. Még nem írtam alá semmit. Kinek mi a véleménye??
2010. febr. 3. 10:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ahány napot biztosításban töltöttél annyi napot lehetsz táppénzen.
2010. febr. 3. 16:37
 12/15 anonim ***** válasza:

Neked mi a buli ebben? Fizetsz havi 6000 Ft-ot, ha magad után fizeted a TB-t, akkor az 4.500 Ft lenne csak...

A fekete fizetésedet meg kaphatod továbbra is és közösen szépen továbbra is csalhatjátok az adót, amíg bírod...

Ha nem bírod, elmész táppénzre, ami úgyis csak 1-2 hónapig jár (összege kb. elenyésző ebből a bérből, adózva, mindent vonva), utána meg nem kapsz majd semmit.

2010. febr. 3. 22:55
 13/15 A kérdező kommentje:
Hogyha a beszólogatás helyett rendesen végig olvastad volna azt amit írtam akkor az a 6000ft máris csak 3000ft lesz.Legalábbis nálam a 6000 fele 3000. Ez az egyik. A másik hogy tényleg örülök hogy itt mindenkinek a főnöke becsületes és bejelenti az alkalmazottait de kíváncsi lennék ha a között kéne döntened hogy éhen halsz vagy dolgozol feketén te tuti az éhenhalást választanád pusztán becsületességből....ugye??? Nem értem miért ezen a részen vagy kiakadva hogy fekete munka mikor nem én szóltam neki hogy légyszi ne jelents be és nem adott egy forinttal sem többet azért mert nem vagyok bejelentve. Ahelyett hogy osztod az észt inkább gondolkozz el hogy milyen szerencsés vagy hogy nem kell választanod hanem a főnököd bejelent.
2010. febr. 4. 10:49
 14/15 A kérdező kommentje:
Ja és a helyzet igazából megoldódott úgyhogy köszi a válaszokat a mindenkinek!
2010. febr. 4. 11:09
 15/15 anonim ***** válasza:
Én teljes mértékben megértelek kedves Kérdező, mert én is hasonló cipőben jártam.Csak annyi különbséggel, hogy miután megmondtam, hogy terhes vagyok, Kiskönyvvel dolgoztattak tovább.Én meg kénytelen voltam úgy dolgozni, mert táppénz nem járt volna, új munkahelyet meg nem találtam.Kiskönyvel elestem a táppénztől, gyedtől,és még a tb-met is fizetnem kellett...Szóval tényleg vagy elfogadod, vagy éhenhalsz....De ezt tényleg csak az érti meg,aki járt már így.Sajnos nem minden főnök "egyenes" és jószívű.:(
2010. febr. 4. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!