Hallott valaki olyan kisgyerekről, aki megfulladt félrenyelt ételdarabtól?
Nem kell megijedni és alkalmazni kell bátran amit te is tudsz, hogy ököllel a gyomorszáját megnyomod felfele. Ha megijedsz természetesen baj lehet belőle. De azt hiszem amikor történik ilyen és már tényleg ott van az anya a baj küszöbén, akkor mindent megtesz és ezért nem fulladnak meg a gyerekek.
Nekem kétszer kellett "kinyomnom" a gyerekből a kaját, az egyik virsli darab volt a másikra nem emlékszem. először én is próbáltam, hogy lenyúlok a torkára, de nem öklendezte fel, hanem csak lilult és kerekedett a szeme szegénykémnek. Utána még a hátát ütögettem majdnem fejreforditva, aztán gondolkodás nélkül átkaroltam és megnyomtam a gyomrát úgy felfele.
De egyébként megfulladhat a gyerek, hisz nem kap levegőt.
Szia!
Gyerekápoló vagyok.
Otthon egy kicsi (másfél éves) félrenyelt.
Próbálták kiszedni a falatkát, de csak jobban beljebb tuszkolták a szülők :(
Mentőt hívtak, de már agyhalál állapotában hozták be a kórházba :(
Fontos, hogy a szülők TUDJÁK, hogy mikor-mit KELL és lehet csinálni!
Lehet, hogy a segítségnyújtással csak rontanak a helyzeten, mint ezek a szülők :(
Vannak rövid tanfolyamok és minden friss szülőnek ajánlom!
Nálunk a virslitől fulladt meg egyszer majdnem a lányom. Szerencsére hamar kijött a falat.
Egy kisfiu agyilag visszamaradott lett,egyszer mutatták a fókuszban,pedig előtte rendesen fejlődött,férlenyelt egy szőlőszemet,és sehogysem tudták kiszedni,mire kiértek a mentők ő is gyakorlatilag agyhalott volt:-(
HA VALAMI A GYEREK TORKÁN AKAD NEM SZABAD PRÓBÁLKOZNI KISZEDNI,MERT CSAK MÉG MÉLYEBBRE MEGY A DOLOG.
És egyébként szerintem is,ha már az a sok süket védőnő annyit rohangál a családokhoz feleslegesen,inkább a szülőknek tarthatnának elsősegély órákat.
Köszönöm a válaszokat! Tényleg nagyon ijesztő volt, mert egyedül voltam vele, és míg korábban mindig sikerült kiöklendeznie a félrement falatkát, ez most nagyon nem akart mozdulni. Hiába ütögettem a hátát, állítottam fejre, csak egyre kétségbeesettebb lett ő is. Mielőtt teljesen lefagytam volna még volt annyi eszem, hogy átszaladtunk az egyik jó szomszéd családhoz, ott is vannak gyerekek. Közben is fejjel lefele volt a baba és a hátát ütögetve próbáltam segíteni (így tanították nekem elsősegélyen). Talán az segíthetett elmozdítani az almát, hogy futottunk, mert mire kijött a lány meg az anyukája, és átvették, akkor kezdett el a babám köhögni, szuszogni majd sírni. Eltartott egy néhány percig mire már nem volt kékes az arcszíne. Borzalmas pár perc volt, nem kívánom senkinek... Mesélték a szomszédaim is, hogy az egyik náluk is elkövette, hogy a fél szilvát nyelte volna le keresztbe, és neki már sokkal lilább volt a kis feje, mire megszabadították tőle.
Egyébként én is azt hiányolom, hogy a szülőket kicsit komolyabban felkészítsék az igazi vészhelyzetekre a sok hülyeség helyett.
Szia!
Anyukámhoz jár egy román nő(árus) és ő mesélte egyszer,hogy a testvérének a 3 éves gyereke egy almadarabot nyelt félre és meg is fulladt az anyja kezei között...:)
Az én lányom egy chipset nyelt egyszer félre.Hárman voltunk körülötte,de így is szörnyű volt az a pár másodperc,mire nagy nehezen kijött.Már ő is kékült.Azóta nem ehet olyan chipset,már tudja az egész család...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!