Egy ilyen 2éves kisgyerekről mit gondoltok?
-megállás nélkül nappal-éjszaka cumizik
-pár szót mond:köszi,nem,anya(csak síráskor használja)
-bilizés még szóba sem került
-cumisüvegből issza még az esti kakaóját(napközbe pohárból iszik)
-éjszaka többször sírva ébred,(csak kakaó ivásra alszik vissza,de van hogy sátálni is kell vele,hogy visszaaludjon!)
Fú hát nem tudom...a cumizást leszámítva az én fiam is ilyen, és szintén 2 éves...
ja és ő még annyit se mond hogy nem, meg köszi szóval semmit...
De akármilyen szakértőt kérdezek, ez szerintük normális, nem fejlődik minden gyerek ugyanugy...
Teljesen normális.
Szegény anyukája, már gondolom szeretne átaludni egy éjszakát!
Egyik dolog sem kóros még ebben a korban.
Tényleg?
nem is gondoltam,hogy a fiamból van még egy :D
Szerintem meg nagyon le van maradva,hiába az ösztönzések :((
Várom a többi válaszokat is!
Az első válaszoló vagyok :) Jó tudni h más is van így, én csak és kizárólag nálunk fejlettebb gyerekekkel találkozom, úgyhogy folyamatos a frusztrációm, hogy mit csinálok rosszul..
De amúgy ebből az h nem érett még a bilizésre meg hogy éjjel meg kell nyugtatni (az mindegy hogy mivel) szerintem teljesen normális!!!
Belegondolok h még nagyobb gyerek koromban is átmentem anyuékhoz ha rosszat álmodtam stb. tuti nem aludtam volna vissza egyedül, magamtól.
Az első vagyok :) bocsi már h itt kérdezősködöm, de akkor miért van az hogy nálunk is pl. a környéken vagy 10 gyerek van aki mind egyidős a fiammal fiúk lányok vegyesen, és mind beszél már, rendesen eszik.iszik és a legtöbbjük bilizik vagy már a wc-t használja és szobatiszta teljesen,,,,
csak én vagyok túlfejlett gyerekekkel körülvéve?? :)
Utolsó válaszoló vagyok.
Egyébként:
- a beszédfejlődés egyrészt genetika, másrészt a kisfiúk általában sokkal később beszélnek, inkább csak 2 éves kor után valamikor,
- biliztetni nem is javasolt 2 éves kor előtt, az új gyereknevelési szemlélet szerint,
- szerintem az éjjeli sírva ébredés is szinte minden gyereknél előfordulna, ha a szülők nem szoktatnák "egy kis sírni hagyással" arra, hogy remény hiányában visszaaludjanak.
Az én fiam pedig egyébként szopik fél éjszakán át, ezért sír fel többször is, tehát a cumi helyett ez van :-) De a felsoroltakon kívül még egy szót tud :-))): a "cici"-t!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!