Ez most akkor segítség, mit gondoltok?
Kicsit hosszú, bocs:
Szerda óta be van csípődve a derekam, és hát borzasztó. 3 napig ugye egyedül láttam el a gyerekeket. Van egy másfél és egy 4 éves. Minden mozdulat fáj, ennek ellenére, azért ki kell venni az ágyból, meg pelenkázni, stb. Most itt a hosszú hétvége, gondoltam, hogy de jó lesz, majd a férjem segít.
Hát ez ma így volt:
Reggel hallom, hogy a kicsi felébredt. A férjem befordult aludni. Hát, akkor nem hagyom sírni, bemegyek érte én. Kivettem a kiságyból, és átvittem apához, hogy öltöztesse fel. Hát, ezen kiakadt, hogy legalább a hétvégén miért nem hagyom aludni. A nagyot felöltöztettem én.
Reggeli alatt a férjem elvonult a fürdőszobába. Hihetetlen egyébként, hogy férfi létére minden reggel órákat tollászkodik. Szóval akkor egyedül megreggeliztettem a gyerekeket. Na, jó, ez nem fájt, de azért segíthetne. Aztán megjelent, hogy akkor most ő mit reggelizzen. Mondtam, hogy tele van a hűtő, válasszon valamit. Erre a válasz:- nekem te nem adsz enni. És sértődötten elvonult. Én mondtam neki, hogy szeretnék egy órát tornászni, akkor sokkal jobb a hátam, vigye már el a gyerekeket sétálni. Erre bejelentette, hogy ő bundás kenyeret reggelizne, csináljam meg neki. Mondtam, hogy szervusz, én elvonulok tornászni. Erre akkor ő nagy duzzogva nekiállt bundás kenyeret sütni. Torna közben a gyerekek persze folyamatosan rajtam ugráltak, illetve, ha nem rajtam, akkor egymáson. Néha a férjem bejött leüvölteni a hajukat, de aztán kiment megint. Kb. 20 perc után meguntam, hogy akkor jó, elmegyünk sétálni. Erre a férjem felugrott az asztaltól, hogy őt itt nem hagyjuk élni, mert enni sem tud, és akkor tornásszak csak, majd ő elviszi a gyerekeket sétálni. És most persze halálosan meg van sértődve. Állítja, hogy ő nekem mennyit segít, de nekem semmi sem jó. Na?
Úgy érzem, hogy nem 2, hanem 3 gyerek van ebben a házban, és eléggé nehéz így.
Nektek mennyit segít a férjetek? Nekem általában is nagyon keveset, de most, hogy ilyen rosszul vagyok, reméltem, hogy talán többet segít majd.
:-)
MInt ha rólunk írtál volna,nagyon hasonló helyzetekben találom magamat...
jó most éppen elvitte a nagyobbikat moziba .
Későn ér haza a munkából hazajőve hangosan nyögdécsel a fáradtságtól,este minden gyerekekkel kapcsolatos dolog már rám marad,miközben ő már lefeküdve nézi a tv-t.
Hétvégén szeretné kipihenni magát...ilyenkor pedig ez miatt marad rám majdnem minden.
Ugyanez volt nalunk is, hiaba veszekedtem vele emiatt sokszor. Aztan egyszer a baratainkkal egyutt mentunk nyaralni, es elottuk tortent egy vita. Akkor fogtam a gyereket, elindultam setalni, o meg rohant utanunk. Elmondtam, hogy semmi gond, mas is nevelt mar fel egyedul gyereket, meg hasonlokat. Meg hogy ezzel nem csak nekem nem segit, hanem a gyerekkel is azt erezteti, h mas fontosabb nala (nalatok ez most a bundas kenyer). A barataink mivel tanui voltak 1 het alatt mindennek, igazat adtak nekem. Azota mindig mindent rogton megcsinal.
De teny, h en is engedtem neki sok dologban.
Szia!
Nekünk is 2 gyerekünk van és hamarosan megszületik a harmadik baba is.
Az én férjem is sokat dolgozik, bár kötetlen a munkaideje, így sokat van itthon.
A gyerekek 3-4 évesek.
A férjem kel éjszaka hozzájuk ha felébrednek (nem sokszor fordul elő) minden este ő fürdet amióta megvannak a gyerekek.
Nem derogál neki elmosogatni, néha főz, sőt sütit is süt.
:)
Nekem meglepi reggelit készít :)
Tudom, hogy nagy szerencsém van, de ahogyan én értékelem azt amit értünk dolgozik, Ő is tudja mennyi fáradsággal jár az itthoni dolgokat elvégezni, főleg 37 hetes kismamaként.
Az összes vizsgálatra visz-hoz, minden uh-n bent van, nem maradna le semmiről ami velünk kapcsolatos.
Nagyon jól esik a figyelmessége.
Szerintem ha egy férfi kiszolgáltatja magát és nem veszi ki a részét a gyerekek körüli dolgokból akkor kicsit önzőnek tartom.
Minden apuka sokat dolgozik, ő tartja el a családot, én ezt tudom.
Én sem várom el tőle, magától értetődőnek veszi.
Néha én szólok rám, hogy hagyja már a konyhát, az a z én dolgom :)
Szerintem ülj le vele beszélgetni, hogy legalább akkor legyen kicsit jobban partner ha neked fájdalmaid vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!