Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felháborító az ha a gyermekem...

Felháborító az ha a gyermekem az oviban ingyenes lett?

Figyelt kérdés
jó munkahelye volt a férjemnek leépítették őket addig semmi gond nem volt az anyagiakkal.fizettük az ovit meg minden.most talált egyet de 50000-et kap.na én emiatt elintéztem,hogy a kislányunk ingyenes legyen.na amióta ingyenes lett ezt úgy éreztetik az óvó nénik,hogy csak na. most pl nem írók de van amikor eléggé rosszul esik.
2010. márc. 25. 15:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Azt tartom felháborítónak,hogy ez alapján ítélik meg a szülőket.

Nem lehet,hogy mikor fent voltatok,akkor nagyon fent...

és most,hogy kicsit lejjebb csúsztatok,akkor meg visszább vettetek???

2010. márc. 25. 15:55
 2/15 anonim ***** válasza:
Én nem tartom felháborítónak.Mi is hasonló cipőben járunk, ma mondtam vissza a több 10 ezres év végi kirándulást, mert most kellene befizetni, de erre most nincs.na,hát nálunk is van a suliban nem tetszés, de sajnos ez van.
2010. márc. 25. 15:56
 3/15 A kérdező kommentje:
annyira nem voltunk fent de nem kellett a hónap végét várnom,hogy most miből is eszünk.
2010. márc. 25. 16:00
 4/15 anonim ***** válasza:
32%
ez nem felháborító. azt viszont annak tartom, hogy a férjem üzlettársáék, aki ugye ugyanolyan arányban részesedik mindenből, mint mi, mivel minimálbéren van bejelentve a céghez, szintén elintézék maguknak...na az ILYET én is elítélem. (mivel igazából jól élnek, semmivel nem rosszabbul, mint mi). de aki tleg rá van szorulva, azt nem. nem lehet, hogy "kívülről" úgy látszik, mintha még mindig jól menne (két kocsi, stb.) és azt hiszik, hogy Ti is csaltok? (mint a fent említett morálisan ingoványos haverék)?
2010. márc. 25. 16:03
 5/15 anonim ***** válasza:

egyáltalán nem kell szégyellned. az ovonénik viszont szégyelhetnék magukat h éreztetik ezt a dolgot.

nekünk is ment jobban is mint most. eddig minden évvégén elment a nagy uszotáborba kéthétre, de az idén valoszinű elmarad. arra alig van h a reszit kifizessük nem ilyen dolgokra. a kicsinek egy uj ruhát nem tudtam venni, az anagiak miatt, de ez van. ha valaki emiatt megszol a mai gazdasági világban az nagyon szégyellje össze magát.

2010. márc. 25. 16:04
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezek azok az ovónénik, akik naponta két szatyorban viszik haza maguknak (jut a szomszédoknak is) azt a kaját, amit ki kellett volna osztaniuk azoknak a gyerekeknek, akik éhesen mennek haza.:( A mi ovinkban nem volt kötelező a reggeli, azt az elvet vallották az óvónénik, hogy a gyereket nem szabad megzavarni játék közben, így csak akkor ettek, ha ők maguk akartak. Érdekes elv, nem? És közben láttam, mikor roskadozó ételes edényekkel teli szatyrokkal mentek haza. Tisztelet a kivételeknek!
2010. márc. 25. 16:06
 7/15 A kérdező kommentje:
kocsit most viszi a bank és a borítékunk tele van gyönyörű sárga csekkel.én írtam rosszul a jó élést azon értem,hogy tudtuk fizetni a csekkeket meg volt kaja hónap végén is.de semmi plusz.nekem az már a jó élést jelentette .most már értitek?
2010. márc. 25. 16:08
 8/15 A kérdező kommentje:
ja most meg hát gondjaink vannak.
2010. márc. 25. 16:20
 9/15 anonim ***** válasza:
85%

Nem felháborító. Eddig tudtátok fizetni, most pedig az anyagi helyzetetek alapján teljesen jogosan jár ingyen a gyerek oviba.

Én azon vagyok kiakadva, hogy az én gyerekem is ingyen jár, mert egyedül nevelem, aztán kibeszélnek a hátam mögött, mert az oviban van ilyen húsvéti kirakodóvásár, mindenféle dísz, és én vettem a gyerek szobájába egy 500 forintos kis valamit. És megy a pletyka, hogy akinek a gyereke ingyen jár, az ne szórja a pénzt ilyen "cicomákra". Csak azt nem értem, hogy amikor karácsony előtt volt ilyen kirakodóvásár, akkor meg az volt a baja sok szülőnek, hogy én miért nem vettem semmit, miért nem támogatom az ovit, amikor senki nem halna bele, ha párszáz forintért venne valamit. Na, fene se érti ezeket... Nálunk a szülők többsége olyan pletykás mint egy szekérderéknyi falusi vénasszony.

2010. márc. 25. 16:50
 10/15 anonim ***** válasza:

nem

az én fiam SNI-s és félárat fizetek a kajáért a suliban, a könyvek inyen vanna, év végén vissza kell adni

amúgy semmi baja, de papír szerint hipraktív

2010. márc. 25. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!