Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy egy nő az...

Normális, hogy egy nő az anyukáját "előnyben részesíti" az anyósával szemben?

Figyelt kérdés
Ez persze a baba születése után a babára is kihat, gondolok itt olyan dolgokra, hogy szívesebben hagyom édesanyámra a gyereket, vele szívesebben megyek el sétálni stb.
2014. dec. 10. 14:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

10-es, ritka h____e az anyósod. :)

Szerintem igen, normális. Bár nekem nem él anyósom, így nem tudom konkrétan.

2014. dec. 10. 15:31
 12/17 anonim ***** válasza:
Normális, vagy sem, nem igazán érdekel. Nem fogom olyanra bízni a gyerekemet, aki nem tud ellenállni az alkoholnak. Egy ilyen mámorában mesélte még régebben, hogy a férjemet 3 hónapos koráig nem merte fürdetni, mert hát olyan picike volt. Nem tudom mit csinált mondjuk egy peluscserélnél, vagy egyáltalán mit kezdett vele egész napokon. :D Azért nagyon okos tanácsok zömével ellátott már. Lényeg a lényeg, nem bízom benne. Anyukámban annál jobban.
2014. dec. 10. 17:06
 13/17 anonim ***** válasza:
37%
Azért itt nagyon szélsőséges példákkal találkozunk, nyilván egy alkoholistának akkor sem adná a gyerekét az ember, ha az a saját anyja lenne. Legalábbis remélem. A szomorú az, hogy teljesen normális anyósokkal is ellenséges sok nő és mindent megtesz, hogy akadályozza az unokával való kapcsolatot.
2014. dec. 10. 19:38
 14/17 anonim ***** válasza:

Én is olyan szerencsés vagyok, hogy anyósom is nagyon nagyon rendes ember, és édesanyám is tökéletes nagymama és anyuka is.

MIkor az első babánkat szültem, kettesben oldottuk meg a dolgokat a férjemmel, mikor a 2-3at, anyukám jött el segíteni, akkor őrá volt szükségem, de anyósom is bármikor jöhetett a kicsikhez. (2. szülés után rámtört a szülés utáni depresszió és anyukám volt az igazi támaszom. Sajna férjem sem igazán tudott megérteni- pedig úgy érzem maximálisan mellettem állt, de akkor anyukámnak köszönhetem, hogy túl tudtam tenni magamat a dolgokon.)

Minden gyerek sokat van mindkét mamánál, és mindkettővel nagyon szuper a kapcsolat, ha bármi van azért hagyom többször anyukámra a gyerekeket, mert anyósom még dolgozik, édesanyám pedig már nyugdíjas (nyugdíjas ovonéni- ugyhogy duplán főnyeremény), anyósomnak még sok kötöttsége van a munkából kifolyólag. De ha szabin van, vagy hétvége van, akkor oda is szívesen megyünk mi is, és a gyerekek is.

2014. dec. 10. 20:41
 15/17 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, hogy normális családi kapcsolatok közözz az ember az édesanyjában bízik legjobban. Nem is kérdés. A jó szülő-gyerek kapcsolatot csak egy dolog tudja überelni, az pedig a szerelem. De az is csak ideiglenesen :)
2014. dec. 11. 13:05
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez utóbbi válasz telitalálat. Ideális esetben, ha az anyukámmal nagyon jó a viszonyom, és az anyósom is tündéri, akkor is ottvan egy hajszálnyi különbség, az anyukám az anyukám, az anyós meg csak egy másik szeretett személy a sorban. De ideális esetben a saját gyerekemet mindkettőre egyformán szívesen bízom, de érzelmi ügyekben még mindig anyukám az első.

Mondjuk a kapcsolat kialakulása sokat függ a hozzáálláson. Ha én jóban akarok lenni az anyósommal, akkor elnézek neki dolgokat, mert a szerelmem anyja, és próbálok jó viszonyt kialakítani, ha ő erre vevő, akkor nyert ügy van, ha nem, az már más téma.

2014. dec. 11. 13:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ez amiatt is van így, mert én anyukámnak megmondom, hogy: figyi anya, én nem hagyom sírni a babát, te se hagyd.

Míg anyósnak az ilyet ritkán lehet mondani, mert nem vérszerinti családtag, nem olyan a viszony. Tehát amíg megvan a 3 lépés távolság, addig nem olyan könnyű bevonni.

Nem tudom érthető volt-e.

Szerintem az a legjobb, ha egy anyós készséges, és elismeri, hogy egy másik ember másképp nevel, a meny pedig elfogadja, hogy ilyen előzékeny volt vele az anyós, és nem próbál belekötni, meg rosszat látni benne.

2014. dec. 14. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!