Mit adtok inni a másfél éveseteknek?
Engem konkrétan megköveznek, amiért csak vizet iszik illetve reggel-este tápszert.
Mert teáztathatnám, gyümölcslevek is vannak stb. Tényleg én gondolom rosszul, hogy bőven elég a víz?
(egyébként mind a gyerekorvosunk és fogorvosunk szerint felesleges és káros adni gyümölcslevet a gyereknek)
Nalunk is a viz a slager, de ha megyunk vhova nem vizet viszek neki hanem teat pl. Szokott neha gyumolcslevet is inni, nem zarkozok el mindentol. Persze megvalogatom mit iszik, es tulnyomo tobbsegeben vizet iszik.
Amugy meg kinek mi koze ahhoz h mit adsz a gyerekednek? En ezzelfoglalkozom a legkevesbe, ahogy en se szolok bele mas dolgaba mas se szoljon bele az en dolgomba.
A gyümölcslevet a fogorvos azért nem ajánlotta, mert még a 100% gyümölcslében is van természetes gyümölcscukor. Ami 1 liter gyümölcslében brutál koncentrátumban van benne. Ha megiszik belőle fél-egy decit a baba, az olyan mintha 3 narancsot enne meg, pedig a valóságban soha nem tudna annyit megenni, ezért nem ajánlott.
A tejet pedig felnőtteknek sem ajánlják, csak a tejtermékeket. A tej tulajdonképpen a tehén anyateje ami a bocinak van. Egy állatfaj sincs a világon aki más faj anyatejét inná, pláne nem felnőttkorban. Ráadásul a teheneket hormonkezelik, hogy tovább tudjanak adni tejet. Tudom elég földön túlinak hangzik ez az elmélet, de jobban belegondolva van benne valami. Ja és a legérdekesebb, hogy a gyerekorvos mondta, hogy semmi tápanyag nincs a tejben, amit ne lehetne egy natúr joghurttal pótolni. Abban bőven elég kálcium van. Inkább a vas szokott hiányozni a gyerekeknél, de az meg nem a tejben van.
Az en lanyom 9 mandarint is kepes megenni egyszerre annyira szereti, a narancsot kifacsarom tobb alkalommal es azt is issza.
A bolti natur joghurtban mitol van tobb jobb dolog mint a bolti tejben? Ezt sosem ertettem. Nem ezekkel itatom csak de nem vonom ki teljesen az eletebol. Emberi, normalis mennyisegben kaphat mindenbol. De azert ennyire kivonni mindent az eletebol, nem csinalnam. 22 honapos lesz.
2. vagyok.
A tejen lehet vitázni, a férjem orvos, sem ő nem ajánlotta, sem a gasztrósunk. Egyébként allergiás is lett rá, tehát nálunk 2 és fél éves koráig szóba sem jött (6 hetes korában jött belőle széklet helyett vér 15 napig a tej alapú tápszertől). De ettől függetlenül is azt mondta az orvos, hogy 24-30 hónapos korig abszolút nem ajánlja a tehéntejet, tehát igazából mindegy is.
A többit én sem vonom el tőle, egyszerűen nem szereti, és mi sem, ezért nem vesszük. A gyümölcsöket nagyon bírja, a leveket nem. Semmi extra nincs ebben szerintem. Nem is tudom, hogy mikor ittam utoljára gyümölcslevet, szerintem gyerekkoromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!