Tud egy másfél éves túl sok tejet inni?
Ez jó kérdés. Szerintem kicsit sok, abból a szempontból, hogy valószínűleg tényleg ez miatt lehet több széklete.
Az én gyerekeim ( 3 éves és 22 hónapos) csak reggel és este isznak 2-2 dl-t. Napközben még kapnak 1-1 joghurtot. Ennyi, napi 500 ml tejalapú étkezésnek kell lennie.
Folyadékpótlásként esetleg próbálj meg egy finom 100% gyümölcsteát, pl. Saga tea.
Igaza van Anyukádnak!
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 5-600 ml/nap tejalapúnál semmiféleképpen(!) ne adjak többet.
Köszönöm a válaszokat !
Az égvilágon mindent megeszik a kicsi, változatosan főzök, van mindig leves, második.
Rengeteg gyümölcsöt is fogyaszt, ezért eddig nem kínáltam gyümölcslével. Reggel, és este ő is 2x 2-2,5 dl tejet iszik (vagy kakaót), de reggelihez és vacsorához mi is tejet iszunk, így ő kér abból is. Étkezések között vízzel kínálom (de néha kinyitja a hűtőt, és mutogat a tejesdobozra), éjjel is vizett kap, ha sétálunk, szintén. Igazából azért kezdtem el adni neki a tejet, mert más folyadékot (vizet, teát) nem igazán volt hajlandó inni azelőtt.
Szerintetek a napi 2 kaki (olykor 3 kisebb) sok ? Én meg örültem eddig, hogy nem szenved a szorulással. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!