Ezzel komokyan kinzom a gyerekeim?
A boltban találkoztam egy anyukával és meséltem neki hogy nemrég költöztünk. A ház 100nm, 2 szoba, fürdő, nappali,konyha. A nagyszobába a 3 gyermekünk van, a pici szoba a mien a férjemmel. Na ez az anyuka sipákolt nekem hogy nagyon kicsi ez a ház 5 embernek és a gyerekekenek ez kin szenvedés.
Ezt is elég volt felujitani nagyon sok pénzt öltünk bele. Szerintetek is kicsi?
Mi 68 m2-n lakunk 4-en.
Van egy nagy nappalink, két darab 8 m2-s gyerek szoba (külön vannak a gyerekek, sosem akartuk őket egybe tenni) és egy 6 m2-s háló nekünk.
Van egy közepes ebédlőnk, ahol kényelmesen letud ülni akár 8-10 ember enni és egy tágas konyhám.
Fürdő, wc külön van és a gardrób is. Plusz a közlekedő folyosó.
100 m2 egyáltalán nem pici, de az elrendezése .. én nem tudnék úgy "élni" benne. Ha nektek megfelel, akkor az a lényeg.
A szó szoros értelmében nem kínzod, nyilván. Nekem ez a kifejezés mást takar. Mi 54 nm-en nőttünk föl ketten a húgommal. 20nm-es szobában ketten.
Másik kérdésedre válaszolva. NEm kicsi egy 100nmes ház, de ti hülyén oldottátok meg. Mert egy ekkora házba befért volna több szoba is. A gyerekeknek nem lesz magánéletük és egy szobába berakni 3 gyereket, főleg, hogy esetleg máshogy is megoldhattátok volna, az a baj.
Ha valaki azt kérdezte volna, hogy 40nm-en lakik, és vállaljon-e még egy gyereket, úgy hogy a gyerekek egy szobában lesznek, azt mondanám, naná, persze. De nektek volt lehetőségetek átalakítani feltételezem, hiszen te írtad, hogy sok pénzt költöttetek a felújításra. Így igen, én máshogyan oldottam volna meg.
Amúgy, anyuka csak ne sipákoljon, hagyd ott a véleményével, a gyerekek így is felnőnek, boldogságban, szeretetben, ne érdekeljen ki mit gondol.
Szintén egyet értek az első válaszolóval. A 100nm nem kevés, de a 2 szoba igen. Főleg ha hosszú távra terveztek abban a házban, mert előbb utóbb nem árt, ha külön szobájuk van. És azért ekkora házban bőven elférne több is. Úgyhogy a helyetekben elgondolkodnék a felosztás megváltoztatásán.
Mindenesetre még így is túlzásnak tartom, hogy a gyerekeknek kínszenvedés lenne, mert gondolom az a nagy szoba, az tényleg jó nagy, szóval szépen elférnek a gyerkőcök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!