Azok az anyukák, akik szerint a háztartás vezetése, amikor otthon vannak a gyerekkel, és a gyereknevelés olyan nehéz munka, minek vállaltak gyereket?
Folyamatosan azzal a mentalitással találkozom itt, hogy gyereket nevelni és kitakarítani mellette kegyetlenül nehéz munka, bele kell szakadni.
Most kifejezetten nem az újszülött babák melletti teendőkről beszélek, hanem mondjuk 1-3 éves gyerekek mellett, akik azért már átalusszák az éjszakát ha éppen nem fáj valamijük és nem betegek.
"gaza van az egyik előttem szólónak, csak abból vagy képes kiindulni, hogy neked milyen az életed, neked milyen körülmények adottak, meg se próbálsz belegondolni, hogy másoknál nem ugyanúgy van minden, mint nálatok."
Igazad van, tényleg nehéz belegondolni. Főleg azért, amit fentebb is írtam, mert sokan nem a nehéz körülmények miatt vannak így, hanem mert önként nehezebben ill. bonyolultabban szeretik csinálni a dolgokat.
Fentebb is láthatod: van gépi áztatás, lehetne mosogatógép "de az nem olyan jó ám".
"Fentebb is láthatod: van gépi áztatás, lehetne mosogatógép "de az nem olyan jó ám"."
Van gépi áztatás, nekem például néha (nem mindig) olyan frankón ottmarad a folt a gépi áztatással, hogy öröm nézni. Mosogatógépem meg pl. nekem, és néhány előttem szólónak nem azért nincs, mert nem olyan jó, hanem mert nem tudjuk egyszerűen hová tenni. Ugyanezért nincs szárítógép sem. Vagy van olyan is, akinek egész egyszerűen nincs rá pénze. Ez messze nem az a kategória, hogy direkt nehezítik meg a dolgukat mások.
nekem se mosogatógépem se robot porszívóm, mondjuk nem is panaszkodom.
viszont van kertünk, tele zöldséggel-gyümölccsel, szívesen látlak szüretkor vagy tavasszal mikor a gyerek mellett vetek :)
de még mindig nem értem, ha valakinek ez megterhelő, akkor miért ne vállalhatna gyereket?
attól, hogy nem mindenki olyan tökéletes mint te vagy és elfárad abban, hogy nem napi 2 órát házimunkázik, hanem napi 2-t, plusz a kértben is melózik, attól még más is lehet boldog :)
Jól írtam, remélem, megérte vitát szítani.
Nálam nem megy ki előmosással a makacs folt, pl.
Csak egy dolgot felejtesz el, kérdező! Hogy nem mindenki egyforma teherbírású&nem minden gyerek egyforma, aki mellett fényesre csiszatolható a ház. Ja igen, a legfontosabb: ha mindenki így indulna neki, hogy oh, de nehéz lesz(ami nem tudható előre), kb kihalna MO..
Par valaszod utan az az erzesem, hogy egyszeruen ki akarsz oktatni masokat.
Az, hogy te meg tudod csinalni, nem jelenti azt, hogy mas is meg tudja. Ez olyan, mint a dupla leszurt rittberger.
Kimarad egy fontos szempont. Hogy kinek mi a fontos. Van, akinek a vasalas, masnak meg a robotporszivo. Megint masnak meg az, hogy hurcolja a gyereket ide-oda, vagy hogy naponta 3 orat tornazzon.
En pl nem vagyok jo haziasszony, soha nem is allitottam. Viszont tehetseges vagyok a munkamban, ezert szules utan hamar elkezdtem dolgozni, pl azert, hogy tudjak fizetni valakinek, aki segit. (Ejjel dolgozok, amikor a lanyo, mar alszik, mert nappal nem hajlando)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!