Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok az anyukák, akik szerint...

Azok az anyukák, akik szerint a háztartás vezetése, amikor otthon vannak a gyerekkel, és a gyereknevelés olyan nehéz munka, minek vállaltak gyereket?

Figyelt kérdés

Folyamatosan azzal a mentalitással találkozom itt, hogy gyereket nevelni és kitakarítani mellette kegyetlenül nehéz munka, bele kell szakadni.

Most kifejezetten nem az újszülött babák melletti teendőkről beszélek, hanem mondjuk 1-3 éves gyerekek mellett, akik azért már átalusszák az éjszakát ha éppen nem fáj valamijük és nem betegek.

2014. aug. 17. 11:14
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
88%

Én a fiam 7 hónapos korában visszamentem dolgozni,férjem jött el gyedre. És megállapítottuk, hogy mindig az tűnik könnyebbnek, amit nem csinál az ember. Amíg én voltam itthon, addig azt gondoltam, hogy könnyebb dolgozni, a férjem pedig azt gondolta, hogy könnyebb itthon lenni. Most, hogy cseréltünk fordítva gondoljuk. :-) Ilyen az emberi természet. Mindennek megvannak a nehézségei. Azért a gépesítve van mindenen jót nevettem. Még szerencse, hogy nem láttál igazán piszkos gyerek ruhát, amit elő kell áztatni, folttisztítózni, hogy talán kijöjjön belőle a kosz. Emellett a babaruhákban nincs semmi, amitől szépre száradnának, sőt ajánlják is a pici holmik kivasalását fertőtlenítés céljából. Szerintem a robotporszívó, és a mosogatógép pedig nem található meg a háztartások zömében. És még ezer megy egy dolog van, ami csak elsőnek tűnik olyan egyszerűnek. Sok gyerek allergiás erre-arra (tejfehérje, laktóz, glutén, tojás stb), így sok édesanya kényszerül arra, hogy a gyerkőcre szinte állandóan külön főzzön. Jah és 1 éves kor után nem minden baba alussza át az éjszakát, valakinek ez csak jóval később jön el, és nem tudsz mit tenni, mert hagyhatod sírni, attól még te sem alszol, mert nehéz úgy aludni, ha közben ordítva, kékre sírja magát a gyereked.

Fárasztó, persze, de ez nem azt jelenti, hogy az ember nem vállalna újabb gyereket, de had ne kelljen már azt mondania az embernek, hogy szuper, és pihentető a gyereknevelés, háztartásvezetés. Ahogy a munkájára sem mondja az ember, hogy kipihentebben jövünk haza, mint ahogy reggel elmentünk, mert ez hazugság. Persze van benne egy kis mártírkodás is, amikor azt hallom, hogy még hajat mosni sincs időm, meg nem tudok leülni 5 percre stb, de az ilyet meg el kell engedni a füled mellett, és tárolni, hogy az illető szeret bolhából elefántot csinálni.

2014. aug. 17. 12:35
 22/54 A kérdező kommentje:

Utolsó, te is a középkorban élsz, az fix.

"Még szerencse, hogy nem láttál igazán piszkos gyerek ruhát, amit elő kell áztatni, folttisztítózni"

A gépen van előmosás, áztatás funkció. A tiéden nincs?

"Emellett a babaruhákban nincs semmi, amitől szépre száradnának"

De, csak ki kell őket nyújtani szépen. Próbáltad már?

"Szerintem a robotporszívó, és a mosogatógép pedig nem található meg a háztartások zömében."

Nem az én hibám, ha neked nincs, ugye?

"Sok gyerek allergiás erre-arra (tejfehérje, laktóz, glutén, tojás stb), így sok édesanya kényszerül arra, hogy a gyerkőcre szinte állandóan külön főzzön."

A gyerekeim nem allergiásak, de a testvérem pl. laktórérzékeny. Az egyszerűség kedvéért édesanyám minden tejtermékes dolgot laktózmentesen főzött, senkinek nem volt semmi gondja vele.

2014. aug. 17. 12:42
 23/54 A kérdező kommentje:

"hogy pl. a táplálkozásnál is sokkal jobb, ha nem bemégy a tescoba, hanem végig mégy piacon, hentesnél tök tudja hol, és otthon készíted elő, csinálod meg, termeszted stb."

Bevásárolni akkor megyek, amikor a nagymamánál vannak a gyerekek, ilyen egyszerű. Vagy ha a férjem hazaért.

"rendszeresen fél napom rámegy a bevásárlásra."

Valamit rosszul csinálsz akkor.

"És akkor ha gyereked van, akkor még napi háromszori étkezés"

Te nem eszel napi háromszor? Vagy a gyerekek előtt nem is ettél?

"csekkek befizetése" - online, egyszerűen, kényelmesen, 2 perc alatt.

"gyereket iskolába vinni, délután tanulni vele" - 1-3 éves gyerekek nem járnak iskolába szerintem, és egyébként sem a kérdés része, mert 6-7 éves gyerekkel már nem marad otthon senki sem.

"kutyát levinni" - nincs, és levinni sem kellene, mert kertes házban élünk.

"konyhát kitakarítani" - akkor szoktam letörölni a pultot és gyorsan kéziporszívóval összeszedni, ami leesett, amikor fő a leves vagy sül a második. Így mire végzek minden kész, és evés után csak az edényeket kell a mosogatógépbe tenni.

2014. aug. 17. 12:49
 24/54 anonim ***** válasza:
89%

Ezen a mennyi idő a takarítás dolgon azért nem érdemes vitatkozni, mert az embereknek elég különböző fogalmai vannak a tisztaságról. Pl. én biztos vagyok benne, hogy ha valaki egy 130 négyzetméteres házat 2 óra alatt kitakarít, az nekem nem lenne tiszta. Nekem 50 négyzetméteres, kétszobás lakásom van, és ahhoz is több kell, mint két óra - már ha rendesen akarom kitakarítani persze. Ha a bútorok mögött, sarkokban, egyéb nem szem előtt lévő helyeken is kiporszívózol, ha a port mindenhonnan letörlöd (csillárok, szekrények teteje, polcok, amiket ugye le is kell rámolni, és sokszor a rajtuk lévő tárgyak is porosak), ha leporszívózod a plafonon a sarkokban időnként megjelenő pókhálókat, ez már önmagában kitesz 2 órát, 130 négyzetméteren meg többet is. És akkor még nem súroltad ki a kádat, a vécét, a mosdót, nem mosogattál el, nem mostál fel. Nekem azt jelenti a tisztaság, hogy ez mind megvan. Van, akinek meg azt, hogy a látható helyeken nem koszos a padló és rend van. Nyilván nekem tovább fog tartani kitakarítani, mint az utóbbinak.

Mosogatógépem nekem sincs, bár szeretnék, és meg is engedhetnénk magunknak, de nem tudom hova tenni, így napi fél óra legalább elmegy erre is. Sőt, szárítógépem sincs, így teregetnem is kell. És a porszívóm se önjáró.

A konkrét kérdésre válaszolva, azzal értek egyet, aki azt mondta, ez olyan, mint a szülés: tudod, hogy kegyetlenül fog fájni, de bevállalod, mert megéri a babáért. A gyereknevelés is ilyen. Tudod, hogy néha piszok nehéz lesz, hogy eleged lesz, hogy néha legszívesebben otthagynád az egészet, mert nem aludtál éjjel, alig látsz a fáradságtól, szalad a lakás, a gyerek meg üvölt, és nem tudod, mi baja, de bevállalod, mert megéri.

2014. aug. 17. 12:51
 25/54 A kérdező kommentje:

Most így az utolsó 2 hozzászólásom után egyébként erre jöttem rá: a legtöbben nem is akarnak gyorsan végezni ezekkel a teendőkkel, csak húzzák vele az időt.

Könyörgöm, minek mentek a postára csekket feladni, amikor interneten el lehet intézni, az általányt pl. akár automatikus utalás kereteiben is, úgy, hogy évi 1x kell bepötyögnöd és fél percig tart?

Miért rángatjátok a gyerekeket bevásárolni, amikor kényelmesen meg lehet oldani amikor a férj hazaért?

Az istennek sem értem az ilyet.

2014. aug. 17. 12:51
 26/54 A kérdező kommentje:

"ha valaki egy 130 négyzetméteres házat 2 óra alatt kitakarít"

Azt írtam, hogy ennyi idő alatt porszívózok fel, törlöm le a port és mosok fel MIUTÁN a robotporszívó már végigment rajta. Ha ez neked nem elég tiszta, én nem tudom...

2014. aug. 17. 12:53
 27/54 anonim ***** válasza:
90%
jaj, te márt megint a nemvasalós, szuperanya vagy, aki bizonyos időközönként itt kiéli magát? :) Unalmas volt a hétvége, ezt kellett most is felpörgetni? :)
2014. aug. 17. 12:57
 28/54 anonim ***** válasza:
86%

Akkor nyújtogasd csak a ruháidat, ha szerinted az egyenértékű a vasalással. :-)

Van előmosás, és áztatás funkció a mosógépen, de ha szerinted az egyenértékű a kézi dörzsöléssel, akkor használd azt.

A meg menjen az anyuka bevásárolni, ha apuka hazaért részen kimondottan jó mosolyogtam. Mert ugye apuka csak 8-tól 4-ig dolgozhat. Nem lehet éjszakás, nem dolgozhat késő estig, jah és csak napi 8 órát dolgozhat.

2014. aug. 17. 12:57
 29/54 anonim ***** válasza:
97%

Hát, nekem 2 óra alatt ez az 50 négyzetméteres lakásban van meg, de te tudod.

"Szerintem a robotporszívó, és a mosogatógép pedig nem található meg a háztartások zömében."

Nem az én hibám, ha neked nincs, ugye?"

Erről meg csak annyit, hogy te arra voltál kíváncsi, hogy lehet ez ilyen nehéz másoknak, mikor neked könnyű, és pikkpakk megvan. Hát, kérlek szépen, így, hogy nem mindenkinek van minden gépesítve, vagy anyagi okokból, vagy helyhiány miatt. És nem mindenkinek áll rendelkezésre nagyszülő, hogy rábízza a gyerekeket, míg bevásárol, aki épeszű, és megteheti, nyilván így csinálja, de sokaknál a nagyszülő messze van/nem tartják a kapcsolatot/nem él/nem hajlandó vigyázni az unokákra. Ha meg apa este 8 után jön haza, rá se lehet hagyni a gyerekeket, nem mindenhol van este 6-7 után bolt, pl. nálunk sincs, pedig nem Mucsaröcsögén élek, hanem Bp-től 40 kilométerre, kisvárosban.

Igaza van az egyik előttem szólónak, csak abból vagy képes kiindulni, hogy neked milyen az életed, neked milyen körülmények adottak, meg se próbálsz belegondolni, hogy másoknál nem ugyanúgy van minden, mint nálatok.

2014. aug. 17. 12:58
 30/54 A kérdező kommentje:

Nem gyárban dolgozik a férjem meg építkezésen, hogy 3 műszakba menjen.

Egyébként nem szoktam a gyerekvállalás témakörbe járni, mert ilyenekkel van tele, mint a válaszadók zöme most is :( Eleve ezért írtam a családi témakörbe, ott egy fokkal normálisabbak a válaszadók, de sajnos áttették.

2014. aug. 17. 13:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!