Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elegem van! Miért kell elítéln...

Elegem van! Miért kell elítélni? Hogyan kéne lereagálnom ezeket?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, van egy 5 hónapos kisfiam, aki tervezett gyerek, mivel jó körülmények közt élünk a vőlegényemmel, ő jól keres, nekem meg nincs munkám, de édesapámnál bármikor dolgozhatnék a végzettségemmel (érettségi+okj). Boldog a család, mindenki, de iszonyatosan idegesít, amikor például dokihoz megyünk vagy akárhova ketten a kicsivel és teljesen ismeretlenek olyanokat mondanak nekem, hogy egy életre megtanultam a leckét, ugye? és hasonlók. Ha meg azt mondom, hogy tervezett, kinevetnek, hogy ne hazudjak. Persze próbálom hidegen hagyni a társadalom véleményét, de minden egyes alkalommal kapok valami megjegyzést, ez pedig már sok egy kicsit. Pedig tényleg tervezett volt, idén voltunk ráadásul 7 éve együtt, mindig is ilyen korban szerettem volna az első gyerkőcöt, és nem bántam meg, hogy beterveztük, imádom! Viszont nem tudom, mit reagáljak a megjegyzésekre, most már valami jó csípőset szeretnék visszaszólni nekik, vagy jobban lereagálni ezeket az ingereket, mert most így ha megszólnak több napig ezen kattog az agyam és ez se a picinek nem jó, se nekem.
2014. aug. 12. 15:59
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
56%
Tényleg nem kellene vadidegenek véleményével foglalkozni, de ha meghökkentő akarsz lenni, én olyat válaszolnék, hogy pl. "Nincs pénzem fogamzásgátlóra és jön a következő, de más apától." stb. Mindezt halálos nyugalommal, mosolyogva. :)
2014. aug. 12. 16:05
 2/24 anonim ***** válasza:
95%
Semmit nem kell ra szólni, mintha meg se hallottad volna. Ennél idegesítőbb nincs,
2014. aug. 12. 16:07
 3/24 anonim ***** válasza:
95%
Én elhajtanám a francba őket.
2014. aug. 12. 16:07
 4/24 anonim ***** válasza:
89%

Pedig nincs jobb megoldás, minthogy nem foglalkozol mások véleményével. Ne figyelj oda, engedd el a füled mellett.

Fiatalon engem is bántott ha megszóltak, meg próbáltam megfelelni mindenkinek és teljesen a szìvdmre vettem ha valaki beszólt, lelkibeteg voltam egy napig miatta.

Elmúltam 30 és rájöttem nem érdekel ki mit mond. Egy életem van és inkább magammal foglalkozom mint azzal hogy más mit mond. Mindig lesznek olyanok akik megszólják az embert.

Én pl. irigyellek. Én még csak most várom az első babám 33 évesen mert eddig nem jött össze de tök boldog lennék ha lenne már vagy 2 gyerekem minimum. Sztem élvezd az anyaságot, legyetek nagyon boldogok és x@rd le mit mond más :)

2014. aug. 12. 16:11
 5/24 anonim ***** válasza:
95%
"Ha meg azt mondom, hogy tervezett, kinevetnek, hogy ne hazudjak."- erre mondanám, hogy mindenki magából indul ki. Vagy " ne haragudj, de semmi közöd hozzá" valami ilyesmit.
2014. aug. 12. 16:13
 6/24 anonim ***** válasza:
88%
"Gondolom, édesanyád is megtanulta a leckét", Kappa.
2014. aug. 12. 16:21
 7/24 anonim ***** válasza:
30%
hát esetleg mond h a öcséd.....
2014. aug. 12. 16:22
 8/24 anonim ***** válasza:
86%
Hát én átérzem mit érzel! Én is 20 éves vagyok és 6 hónapos a kislányom! Igaz nekünk nem tervezett volt, de nagyon jól élünk. Engem is mindenhol lenéznek buszon, orvosnál ha csak tolom a kocsit látom h néznek rám. Hát tényleg nagyon rossz érzés, igaz nekem még nem szóltak be így csak finoman célozgattak. Nem értem miért fáj nekik, nem az ő életük hanem az enyém, miénk! Semmiben sem szenvedünk hiányt, a kislányunk meg főleg nem! Sajnálatos h az emberek ismeretlenül is ennyire elítélnek!
2014. aug. 12. 16:24
 9/24 anonim ***** válasza:
92%
6-os vagyok, és bár ezt félig viccből írtam és én valószínűleg sosem szólnék így vissza, de ezek az illetők azért tényleg elgondolkozhatnának, hogy nekik több közük van-e más gyerekvállalásához, mint neked lenne az övékhez vagy épp az édesanyjukéhoz.
2014. aug. 12. 16:25
 10/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :-) Most is próbálom mellőzni őket, de néha a sokadik negatív vélemény után eléggé elszomorodom, pedig sosem voltam egy olyan ember, akit érdekelt volna a társadalom véleménye. Most sem vagyok az, ha mondjuk a kinézetemről van szó, hiszen idén rasztáztattam be a hajamat. Attól félek, hogy később a fiamra furcsán néznek, hogy milyen fiatal anyukája van és a gyerekek bármiért kiközösítik egymást sajnos. De összeszedem magam és kiállok magamért, mert több kárt okozok azzal, ha sebezhetően viselkedem, nem szeretném, hogy ezt a mintát vegye fel később. Köszönöm szépen, hogy ilyen megértően válaszoltatok, mostantól próbálok nem megbántódni ezeken. Valami frappánsat fogok mosolyogva visszaszólni :-)
2014. aug. 12. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!