Hogy lehet bárkit is úgy elítélni hogy nem tudni mit miért tesz, vagy hogyan lett terhes?
Mindenkinek magának kell a döntésével tovább élnie. Abban igazad van, hogy nem tartozik senkire de aki gyilkosságnak tartja az akkor is annak tartja ha először megy arra meg akkor is ha huszadszor.
"S aki azt írja hogy az örökbe adás jobb az még nem adott gyereket örökbe soha."
De lehet őt egy szerető család fogadta örökbe.
13.hétig csak embrio és nem gyerek, minden nőnek jogában áll eldönteni, hogy vállal-e egy terhességet vagy nem, ebbe a világon senkinek nincs beleszólása.
Annak sem aki meddő, meg annak sem aki épp örökbe fogadna, sőt elítélni sincs joga senkinek, de még köze sincs hozzá.
Az jobb, ha nylon zacskóba az erdőbe hagyja, vagy a wc.be, emésztőbe,csatornába dobja? nem hiszem...
Látod, te is elítéled azokat, akik úgy járnak abortuszra, mint a boltba! Úgy ítélkezel, hogy fogalmad sincs, mi áll a háttérben!
Én igyekszem nem a személyt, hanem a tettet elítélni. Veled ellentétben viszont számomra már egyetlen emberi élet kioltása is tűrhetetlen, nemhogy 2, 3, sok. Nekem az a véleményem, hogy aki nemi életet él, annak számolnia kell(ene) azzal a nyilvánvaló ténnyel, hogy a nemi aktusból új élet is foganhat. Még védekezés mellett is. Ha meg így alakul, akkor a baba marad - legalábbis szerintem.
Gyilkosnak kikiáltani senkit nem kell: a magyar nyelv gyilkosnak nevezi azt, aki emberi életet olt ki. Ha annak nevezzük az abortuszt választókat, ha nem, valójában majdnem azok. A közvetlen gyilkos az orvos, aki a beavatkozást végzi, a nő "csak" bérgyilkos. És ma Magyarországon bárki válhat azzá a 12. hétig. És ez végtelenül szomorú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!