Miért csak a 20év alattiak vannak megszólva, hogy felelőtlenség ennyi idősen szülni?
Az miért nincs megszólva aki 40éves kora után közel az 50hez szül? Mivel jobb ez? Ki fogja felnevelni azt a gyereket? Jó lesz az a gyereknek, hogy járóbottal megy az anyja az iskolai ballagásra? Egy gyereknek 20-30évesen is szüksége van a szüleire! Az unokáit hogy fogja látni? Én szerintem ez már önőség, hogy valaki ennyi idősen szül.
Én 19évesen szültem. Mindenki megszólt, hogy milyen felelőtlen tinik vagyunk. Terhesen érettségiztem, szereztem szakmát. Most 2,5éves a lányunk. Meg van mindenünk. Saját lakásban élünk, férjemnek jól fizető munkája van. Szépen élünk, nem nélkülözünk semmit sem. Mégis az emberek szemében mi vagyunk a felelőtlenek, hogy ilyenkor vállaltunk gyereket.
Itt gyakorin is látom, hogy mennyire bíztatják azokat a nőket akik már bőven 40felett vannak, hogy szűljenek!
Miért tolódott ki ennyire az életkor? Szerintem nem ennek kell lennie a normálisnak!
Hidd el, mindenkit megszólnak. Ha korán, ha későn szülsz, ha csak egy gyereket akarsz, vagy egy egész focicsapatot. Majd feltételezik, hogy csóró vagy, a pasid nyakán élősködsz, vagy karrierista, vagy ha esetleg nem is akarsz gyereket, akkor maga vagy az ördög :).
Ne törődj senkivel, ha szeretitek egymást, és anyagilag normális életet tudtok élni (itt mindenki a saját elvárásait vegye számba, ne kezdjen kiabálni, hogy de ennyi meg ennyi kp kell a gyerekhez, mert ez egyénfüggő), szerintem egy teljesen tökéletes család vagytok. Számomra inkább vicces ez a "ha egyedül lennél", és "ha majd elhagy" kiabálás, ez nekem mindig egy megkeseredett, dögöljön meg a szomszéd tehene, saját életemmel sem vagyok elégedett mentalitást, lelkivilágot feltételez.
Ja, én 38 éves elmúltam, 15 évesen éltem szexuális először, első gyermekemet 36 évesen szültem, és most várom a másodikat. Nem gondolom, és nem is érdekel, ha valakinek ez problémát okoz, az az ő gondja, belőle jön, nekem nem gond. Én sem minősítem, főleg nem ismeretlenül mások életét, hisz nem vagyunk egyformák, és nem is ismerem a hátteret.
Kicsit irigyellek is, hisz magamon érzem, kevesebb a türelmem, mint fiatalon lett volna, nem beszélve arról, hogy amikor a gyerkőc nagyobb, önállóbb lesz, ti a pároddal még mindig fiatalok lesztek.
De nem szabad megszólni azokat sem akik később vállalnak gyermeket. A hiedelmekkel, és a karrierista nőről szóló mende-mondákkal ellentétben a nők zöme nem maga választja ezt. Valóban, van aki később szeretne gyermeket, mondjuk 30 körül, hisz az ember pl azért jár egyetemre, hogy ezt utána kamatoztassa, megalapozza egy kicsit a jövőjét egyéb területen is, mint a család. Nincs ebben semmi rossz. Aztán előfordulhat az, hogy ember tervez....és sajnos nem jön össze a baba. Az, szerintem, hogy ki hány évesen vállal gyermeket, egyén, személyiség függő, kinek mik a céljai, értékrendje, orvosilag alkalmas e, vagy magánéleti kapcsolata milyen. Ez annyira változó, hogy nincs jó és rossz döntés, kinek mi.
Persze nem biztos, hogy így az ideális vagy mindenki így tervezi.De miért nagyobb így az esélye,hogy lelép a párja, mintha 10 évvel idősebbek lennének? szerintem ez személyiség kérdése.
Nekem az a felelőtlenség, mikor az ismerőseim nagy része 1-2 ismeretség után házasodik/vállal gyereket. persze 30-35 évesen jutnak ideáig és akkor már nem érnek rá várni.
Én 5 év munkaviszony után szültem először, tehát kaptam Gyedet. de ha a férjem elhagyna, abból nem tudnám eltartani a gyerekeimet. ezek szerint egy nő akkor egyáltalán ne szüljön? szerintem teljesen normális, ha a gyes ideje alatt apuka a családfenntartó. nem hiszem, hogy mindenkinek akkor a Gyede
Első vagyok...leszakad a képem, ahogy olvasgatom itt a minta anyucik válaszait..
Nem hiszem hogy egy 19-20 éves Anya tini lenne, főleg ha rendesen ellátja a gyerekét, vezeti a háztartást.
Képzeljétek, az én párom is 21 éves volt amikor megszületett a picink, és igen, szereti őket, és inkább itthon van velünk munka után, mint hogy beüljön a kocsmába a haverokkal vagy bármi más. Sőt...az elkövetkező hetekbe újítjuk fel a másik lakást ahová beköltözünk...
És egyáltalán nem igaz, hogy egy 35-40 éve nőnek több a tapasztalata..Jó,lehet hogy volt munkája évekig, de a gyereknevelésben ő is ugyanúgy 0 tapasztalattal kezd!
Az meg hogy a férfi tartja el a családot?! Mindenkinek megvan a maga szerepe egy CSALÁDban. A nő neveli a gyereket, mos főz takarít, értelemszerű hogy a férfi jár el dolgozni, s hozza a pénzt ételre, amiből a nő tesz elé meleg vacsorát. Szerintem ha valaki már eljutott az összeköltözésig, ami elég komoly döntés, ott már egy rendes kapcsolatban nincs olyan hogy enyém-tied, ill. én tartalak el, vagy épp fordítva. Ami van, az közös! ennyi.
"Igen, jelenleg gyesemből és a férjem fizetéséből élünk. Szerintem természetes, hogy egy családban a férj eltartja a családját! Vagy nálatok ez nem az?"
Kérdező, nem, nálunk nem az. Már a szüleim példája sem ez volt: anyukám is ember, eltartja magát, apa is magát, és ők együtt a családot. Így van ez nálunk is:)
tt már egy rendes kapcsolatban nincs olyan hogy enyém-tied, ill. én tartalak el, vagy épp fordítva. Ami van, az közös! ennyi.
- akkor a pasi is készülhet meleg vacsival ugye? vagy neki tilos a belépés a konyhába?
"anyukám is ember, eltartja magát, apa is magát, és ők együtt a családot. Így van ez nálunk is:)"
ezek szerint a gyesen lévő anyuka nem ember? nem tudom, hogy akkoriban mennyi volt a gyes, de szerintem ma gyesből megélni lehetetlen. Anyukád hogy tartotta el magát vagy a családot, míg gyesen volt?
"Lenézni senkit nem nézek le."
Biztos?
"Ki fogja felnevelni azt a gyereket? Jó lesz az a gyereknek, hogy járóbottal megy az anyja az iskolai ballagásra?"
Süt belőled a lenézés.
Ha azt akarod, hogy elfogadják a te korodat, neked is el kell fogadnod másét. Az meg, hogy ki, hogyan éri meg a gyereke ballagását, sajnos nemcsak életkor függvénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!