23 évesen szültem az elsőt (4 év munkaviszonnyal, jó végzettséggel), 26 évesen a másodikat.
Én sosem akartam nyugdíjasként a gyerekeim érettségijére menni.
2014. júl. 21. 17:19
2/25 anonim válasza:
Nekem korai, mert én nem szeretnék gyerekneveléssel foglalkozni fiatalon, amikor még magamat sem érzem egészen felnőttnek. Inkább szórakozni akarok, utazgatni, jól érezni magam... és persze a párommal foglalkozni, nem pedig egy gyereket babusgatni. Én ha akarok valaha gyereket akkor az majd a 30as éveim végén lesz.
2014. júl. 21. 17:24
3/25 anonim válasza:
Ugyan miert lenne ??teljesen ideális..en pl.30fölött mar nem is szülnèk..24èves kismama
2014. júl. 21. 17:31
4/25 anonim válasza:
Korai vagy sem, rajtam nem fog múlni, hogy a jovom így alakuljon. Pontosan így tervezem! :) 22L
2014. júl. 21. 17:35
5/25 anonim válasza:
Manapság több okból is kitolódott a gyerekvállalás, mint mondjuk 50 évvel ezelőtt, nagyobb a szórás a kismamai életkorokban, de a 25 év nem korai, sőt, éppen ideális. Nem ismerek statisztikát, de véleményem, és tapasztalatom szerint még mindig többen szülnek először 30 alatt.
Én 36 múltam, amikor az első kislányomat szültem, ideálisabbnak tartottam volna én is, ha 30 alatt lettem volna anyuka, de így alakult. A világért ki nem hagytam volna.:)
2014. júl. 21. 17:39
6/25 anonim válasza:
5-ös vagyok, annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy lesznek itt pro és kontra, de erre nincs helyes, vagy helytelen válasz. Ez mindenkinek az egyéni érettsége, céljai, magánéleti, esetleg anyagi kilátásai, lehetőségei, személyisége és orvosi állapota határozza meg.
2014. júl. 21. 17:42
7/25 anonim válasza:
Szerintem nem korai, pont jó. Addigra már jó eséllyel elvégzel minden iskolát, amit akartál, van munkahelyed, és kitomboltad magad, "benőtt a fejed lágya".
(mondom ezt úgy, hogy egyidősek vagyunk, én két éve szültem, és azt sem éreztem korainak. A szobatársam a kórházban 20 éves volt, és a másodikat szülte, na az már kicsit korai szerintem is, de a 25 tök normális)
2014. júl. 21. 17:43
8/25 anonim válasza:
Ez olyan vicces lepontoznak mert nem szülnék 30fölött:)))csak azt nem ertem miert nem mondtam semmit azokra akik akkor szülnek,en meg ha szüljek mar akkor mikor akarok..nevetsègesek vagytok..
2014. júl. 21. 18:00
9/25 anonim válasza:
De csakis azért válaszolok, hogy lepontozhassanak :D
Az első 16 évesen jött volna, a második 19. Végül 23 évesen szültem az elsőt és 27 leszek a másodiknál (már úton van)
2014. júl. 21. 18:18
10/25 anonim válasza:
Pont a héten hallottam egy statisztikát, mely szerint az első gyermekszülésnél a nők átlagéletkora 33... Nem tudom, ki és mi alapján végezte, csak 2 mondatban beszéltek róla. Én 27 évesen szültem az elsőt és 29 évesen a másodikat, a tapasztalatom az volt, hogy fiatalnak számítok a kismamák között. Egyáltalán nem kirívónak vagy ilyesmi, de mindenképpen a fiatalabbak közé tartozom. Erre persze nem lehet statisztikát alapozni :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!