Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg mostmár korainak...

Tényleg mostmár korainak számít, amikor mi babát vállalunk?

Figyelt kérdés

7 és fél éve vagyunk együtt a párommal, a múlt hónapban volt az esküvőnk, én 25 múltam, a párom 31 múlt. Most kezdünk próbálkozni a babával, saját (hiteles) lakásunk és hitelmentes autónk van, aránylag jó keresetünk.

Csomó mindenkitől hallom, hogy jaaaaj, ugye vártok még, éljetek még, én ha tehetném 30 alatt biztosan nem szülnék és stb stb.

Tényleg így van ez manapság? Szerintetek is várhatnánk még?

2014. jún. 25. 17:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%
Én nem várnék. Első gyerekemet én is 25 évesen szültem, másodikat 29 évesen. Nagyon örülök, hogy így alakult. Utólag is így tennék.
2014. jún. 25. 17:41
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
Mi most várjuk az első babánkat, én 24 párom 25. Ha tehettük volna már egy két éve is vállaltuk volna. Én mindíg is szerettem volna fiatal anyuka lenni :))
2014. jún. 25. 17:48
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Nekem is ezt mondta anyám... "ha van eszed, 30 éves korod előtt nem szülsz"... én meg közöltem vele, hogy nem szeretnék járókerettel menni a diplomaosztóra...

Pont jó korban vagytok szerintem, hajrá! :)

2014. jún. 25. 18:27
 4/11 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem nem életkor kérdése. Inkább azt gondoljátok végig, hogy "kiéltétek-e" már magatokat. Mi a férjemmel úgy csináltuk, hogy megbeszéltük, milyen céljaink vannak még (persze reális keretek között), amiket szeretnénk elérni/megvalósítani (munka, utazás, tanfolyam stb.). Majd ezek után vállaltunk csak gyereket. Tudtuk, hogy nagy kötöttség lesz és sok lemondással is jár, nem akartuk, hogy utólag úgy érezzük, valami kimaradt az életünkből. Így én megértem ezt az "éljetek még" tanácsot. :)
2014. jún. 25. 18:29
 5/11 anonim ***** válasza:
45%
Nem korai, mások szülnek későn, minden szempontból előnyösebb ha az első 30 alatt születik,nyilván nem kivitelezhető mindenkinél,de a szándékos tologatás már régen nem jó.Élni akkor is tudtok ha van gyerek,sokan úgy gondolják a gyerekvállalás egyenlő azzal,hogy soha semmi szórakozás,utazás,nyaralás stb. pedig ez nem így van.
2014. jún. 25. 19:25
 6/11 anonim ***** válasza:
33%
Nem korai, egyáltalán nem vagytok olyan fiatalok...
2014. jún. 25. 19:33
 7/11 anonim ***** válasza:
20 évesen szültem úgy hogy nagyon vágytam babàra! hálistennek anyagilag ugy állunk hogy megtehettük. igy teljes az életem, és nen bánom hogy fiatalon szültem. nem hiànyzik a buli stb.... hogy lemondjak erről! mindenünk meg van. 4 hós a babám (azóta 21 lettem :D )
2014. jún. 25. 19:59
 8/11 anonim ***** válasza:

nem lehet ugyanolyan az emberek háttere:) én 27 vagyok, most lesz vége a phd-mnak, már 5 éve a szakmában dolgozok, de akarok 8 órában is dolgozni vagy 5 évet, szóval nekem korai lenne.

de nektek a leírásod alapján nem korai.

Nővérem 31 évesen szült, és a (fehér) anyukák közül ő volt a legfiatalabb, pedig ez megyei jogú város, nem is Bp.

27N

2014. jún. 25. 20:05
 9/11 anonim ***** válasza:
90%

Én 24 évesen szültem először, 5 hetes kapcsolatban lettem terhes. Most 32 vagyok, azóta összeházasodtunk, összetettük amink volt, így lett szép házunk hatalmas telekkel, és minden amit szeretnénk.

Most volt a 8 éves évfordulónk és a 7. gyerekünket várjuk. Nem voltak terveink, és nem bántunk meg semmit.

Szerintem Ti egyáltalán nem hamarkodtok el semmit, és nem csak hozzánk képest, hanem egyébként sem.

2014. jún. 25. 20:56
 10/11 anonim ***** válasza:
ha itt most 10en irják hogy korai akkor nem akarod? ha felnőtt vagy, akkor magad döntesz, nem idejössz kérdezősködni, mint egy tini
2014. jún. 26. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!