A mai világban 25 évesen teherbe esni és 26 évesen gyermeket szülni korainak számít?
Májusban lesz az esküvőnk, én utána pár nappal leszek 25. Kb. nyár végétől próbálkoznánk a babával. A párom 31 éves, 7éve vagyunk együtt.
Évek óta dolgozunk mindketten, a havi bevételünk (kettőnknek) 300ezer forint felett van havonta, saját lakásban élünk, kis hitellel, saját autóval.
Sokaktól viszont azt hallom, hogy "a mai világban 30 alatt nem szülnék, akkor is max. 1-et". "Remélem, neked lesz eszed és még egy ideig nem szülsz." "előbb éljétek ki magatokat, majd utána"
És sorolhatnám....
Én úgy gondolom, hogy akkor szülj, ha már mindketten egyértelműen érzitek, hogy hiányzik a gyerek, jó lenne ha jönne. De ne csak te, a férjed is. Mivel ez kétemberes program.
Nekem ez az érzés sosem jött el, nem is szültem. Nem bántam meg, sőt.
A lényeg az, hogy magatokra hallgassatok, ne másra. :)
Kedves kérdező!
Tavaly augusztusban volt az esküvőm+lagzim, akkor voltam 24 éves (7 év után házasodtunk). Előtte költöztünk saját házba. Szeptemberben már a hasamban volt a baba, akit terveztünk,csak nem gondoltam, hogy annyira mázlista leszek, hogy az első hónapban összejön. Most vagyok 31 hetes, 2 hét múlva töltöm a 25. életévemet. Tehát épp 25 leszek mire megérkezik a baba. Munkaviszonyom bőven megvan. Így sem okoz gondot az élet, hogy már táppénzen vagyok. Férjemnek is stabil a munkahelye. Minden vágyunk ez a kicsi lány :). Mi kiéltük magunkat az egyetemi évek alatt, nagyon is, de egy baba miatt sem áll meg az élet. Amikor egy hónapos lesz a babánk utazunk Milánóba. Nyilván nem lesz egyszerű, de természetesen viszem magammal.Szóval szerintem nem korai! Tehát, ha anyagilag is és lelkileg is készen álltok rá, márpedig a leírtak alapján igen, akkor hajrá!!! Sok sikert :)
Amint írtad mindketten szeretnétek, megvan az anyagi háttér, akkor ne érdekeljen mások véleménye:S rengeteg az irigy ember
Az se jó, ha valaki túl későn vállal, én úgy vagyok ezzel, hogy szeretném látni felnőni a gyerekemet, mert sajnos nem él senki száz évig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!