Kinek hányadik probalkozasra sikerul teherbe esni? Ki mit "ajánl" a gyorsabb teherbe eséshez illetve milyen modszereket vetettetek be?
Az elso perctol rakattantam a temara. Mindent szigoruan nem is sikerult...
Elmentunk egyet iszogatni szulinapra es hat becsiptunk jocskan, hazaerven ellazulva adtunk az elvezeteknek, egybol sikerult. 3.honapra jott ossze. :-)
Ne görcsölj...ennyi. Csak a sablont tudom szajkozni, es leginkabb sajat tapasztalatbol.
Az elsovel majdnem 3 ev probalkozas utan sikerult teherbeesnem, radasul ugy, hogy azt mondtak csak lombik lehet. Aztan megis termeszetes utin jott ossze, mikor ugy dontottunk orokbefogadunk...aztan mist a masodik, elsore sikerult, mert habar mondtam, hogy ok, legyen teso, de szemernyit sem hittem, hogy trhes leszek. Hisz mar mondtak csak lombik lehet. Megga az elso nem is azzal sikerult..igy eszembe sem jutott ezen agyalni es tádám!
Szoval csak ennyi...es a sxomszedomban ugyanez tortent, csak ott orokbe is fogadtak. Jah, es tulvoltak vagy 3 beultetesen is...erre kb 5 honapos volt a picibabajuk, mikor a kisteso naluk is megfogant.
Ugyhogy csak a klasszikus.
Hihetetlen, de igaz.
Sok sikert! :)
Én is egyre jobban rágörcsöltem a témára a sikertelen hónapok alatt. Hőmérőztem, ovu teszteltem, PG53, számolgatás, minden megvolt. Aztán sikerült és rá nemsokra el is vetéltem. Egy világ dőlt össze benne, hónapokig kivoltam, mire végül úgy döntöttem, nem érdekel a téma többet, feladom. Rá 3 hétre már pozitív volt a tesztem.
Szóval nekem a feladás pillanatában sikerült.
A másik dolog, hogy pont akkor fejeztem be egy méhpempő kúrát, talán ez is közrejátszott.
A férjemmel már csak gumióvszerrel védekeztünk, hogy "tisztuljon a szervezetem" a fogamzásgátló után.
Egyszer megbeszéltük, hogy innentől már nem kell az sem, próbálkozzunk. Biztos a fogantatás ideje, mert utána kiküldetésre utazott hetekre.
Az első ilyen védekezés nélküli alkalommal összejött, mert:
- pont akkor lehetett ovulációm (utólag számoltam, akkor nem tartottam számon ilyeneket)
- előtte már terveztük, megbeszéltük, hogy szeretnénk- nyugodt körülményeink vannak, mi is együtt eljártunk hetente 2-3* sportolni, szedtem folsavat és vitamint, de nem görcsöltem rá a témára, inkább úgy fogtuk fel, hogy minél egészségesebbek vagyunk, annál jobb az életminőségünk, ezzel is tehetünk a terhességem és a gyermekünk fejlődéséért
- sok múlik ám a genetikán is :) a férjem külföldi, nem európai országból- nagyon különböző a genetikai állományunk, így azért jóval könnyebb volt
Legyenek nyugodt körülményeitek- stabil kapcsolatotok, ne idegeskedjetek, stresszeljetek sokat. Esetleg picit alakítsátok egészségesebbre az életviteleteket (akár evésben, akár mozgásban vagy valamilyen vitamint szedhettek, túrázzatok, sétáljatok közösen stb.)
Tényleg nem érdemes görcsösen akarni. Esetleg elmehettek egy általános kivizsgálásra éves kontrollra stb.- kérdezzetek rá a házoirvisnál, szakorvosnál, hogy mit tanácsol.
Ha nem jön össze azonnal vagy pár hónapon belül, akkor se legyen ez kizárólagosan a témátok, ne járkálj hőmérővel a szádban (jó, sarkítottam)- és minden vágyatok ellenére, ne ez legyen az egyetlen beszédtéma- ha tudtok derűsek, kiegyensúlyozottak maradni, akkor nagyobb az esélye a sikernek.
A magukat kényszeresen vizslató, mindenféle naplókat, görbéket vezető, ovulációkor riasztó szolgálatot működtető, mentruáció előtt már 10-20 terhességi tesztet elhasználó, naponta legalább 4-5ször tesztelő, munkahelyen is folyamatosan terhes blogokat olvasó és kommentáló, intim részleteket, nőgyógyászati eredményeket nyilvánosan kiteregető nők nagyon visszatetszőek.
(sajnos van a környezetemben ilyen és nem igazán tudja senki leállítani- szinte már kötelező lenne vele élnünk a menstruációs ciklusait munkaidőben...) Szóval csak ésszel, mértékkel, mint minden jó dolgot az életben :)
Minden jót, sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!