Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, hogy bírjátok ki,...

Anyukák, hogy bírjátok ki, hogy ne pofozzátok fel a ritka neveletlen gyerekeket a játszón?

Figyelt kérdés

Még csak 5 hónapos a fiam, de előre aggódok, hogy mi lesz, ha kinézi magának a többi gyerek (kicsit kicsi már most a normálhoz képest) és már a gondolattól viszket a tenyerem, hogy valaki bántsa a gyermekemet, de persze én is megbüntetem majd, ha ő ilyet tesz. Vagy szerintetek jobban vigyáznak vele, ha "ijesztő anya" vagyok? Így a barátnőm 3 éves kislánya nevezett el, mert tele vannak tetoválva a karjaim, mellkasom, nyakam, ehhez pedig kék haj és sok piercing társul. Erre most hirtelen azért gondoltam, mert ha apukám kiskoromban velem volt a játszón senki sem bántott, mert ő is ilyesmi volt.

De igazán érdekel, hogy mi a titkotok, hogy nem kevertek le soha egy pofont az ütögetős, homokdobálós, kődobálós, igazságtalan, agresszív és nagy szájú gyerekeknek. Sajnos az ilyenek anyja gyakran telibe szarja, hogy mit csinál a gyerek.

2014. júl. 19. 00:57
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Mi romák vagyunk ,mégsem bántjuk soha senki gyermekét és a gyermekem sem bánt senkit, mert jól van nevelve.
2014. júl. 19. 06:56
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

:) érdekes a más gyerekét gondolkodás nélkül felpofoznád, a sajátodat CSAK megbüntetnéd...

Ha tudod magadról, hogy vadbarom vagy, ne menj emberek közzé! Sajnos a gyerekek ilyenek, előfordul, hogy megtépik egymást, homokkal dobálnak, de ezt a legkevésbé sem pofonokkal kell megoldani. különben te is mehetsz majd fejmosásra,mert a gyereked felképelt valakit...persze, mert ezt látta otthon!

Szóval csitulj kicsit! Ilyen hozzáállással egy másik vehemensebb anyuka simán téged is felképelne!

2014. júl. 19. 07:46
 13/33 A kérdező kommentje:
Igen, a sajátomat is megpofoznám, ha más gyerekét bántaná és minden erőmmel arra nevelem, hogy ilyet ne tegyen, ezt pedig más anyukáktól is elvárom, hogy ha gyereket tudnak szülni, akkor neveljék is meg. Egy kis játszótéri irígység belefér, de aki mást fizikailag bántalmaz ugyanúgy megérdemli, hogy visszakapja. Egy szóval sem mondtam amúgy, hogy fel fogok bárkit is pofozni, de legalább az anyukától ilyen esetben elvárom, hogy kezdjen valamit a gyerekével, mindenhol azt olvasom, hogy egyesek magasról tesznek rá, hogy éppen kit bánt a gyereke, csak néznek ki a fejükből vagy pletykálnak, de 50 évvel ezelőtt is pont ez volt sajnos. Annak a válaszolónak, aki megtámadna: ha megneveled a gyerekedet semmi gond nincsen, nem kell mintagyerek, csak ne verekedjen mással, ne bántsa az enyémet, de így sem fogom megpofozni a gyereket, mert szerintem eljárást lehetne indítani ellenem érte, de a szülő elé biztosan elvinném. És fordított esetben és is legalább leszidnám + megbüntetném és elgondolkoznék a nevelésemen.
2014. júl. 19. 08:05
 14/33 A kérdező kommentje:
A büntetés kategóriába beletartozik a pofon is kedves utolsó. Nem zárja ki egymást a 2.
2014. júl. 19. 08:06
 15/33 anonim ***** válasza:
81%
A legdurvább, amit el tudok képzelni egy idegen gyerekkel szemben az az, hogy megfogom a kezet/karját, ha annyira durva lenne a gyerekemmel. Pofon eszembe se jutna, mondjuk a sajátomat szemben sem.
2014. júl. 19. 08:11
 16/33 A kérdező kommentje:
Kiskorunkban mindig elfenekeltek minket, ha csináltunm valami nem helyén valót a testvéreimmel. Nem szeretném persze túlzásba vinni, de néha a gyerek is igenis megérdemel egy pofont. Eszemben sincs minden nap verni, mert tönkre tenné a kapcsolatunkat, de amíg nincsen szerelme, beszélgetésen alapuló barátságai (szóval amíg nincs kb 12) a ddig ez a legnagyobb és leghatásosabb fegyvere a szülőnek, csak nem szabad túlzásokba esni. Ha mást bánt a gyerek, megérdemli, hogy őt is bántsák, egy kis ejnyebejnye nem hat meg senkit, 1-2-3-4 évesen nem érti meg beszéd alapján, hogy ezt nem szabad, de van aki 14 évesen sem. Én ezt tapasztaltam, bár én ki is álltam magamért kiskoromban, lány létemre bárkit megvertem, aki szándékosan bántott, mert az igazságérzetem ezt diktálta.
2014. júl. 19. 08:17
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ahhoz játszótérre menni, hogy idióta gyerekkel találkozzunk.

Tegnap történt:

Férjemmel és az 5 hónapos fiammal egy bevásárlóközpontban voltunk.Egy üzletben volt egy 4 év körüli kisfiú, aki öngyujtóval(!!!!) a kezében rohangált. Egyszer csak odarohant a babakocsihoz és elkezdte gyújtogatni a fiam feje fölött.Én olyat ordítottam, hogy a kölyök ijedtèben összepisilte magàt. A "kedves" èdesanya ezidő alatt ruhàt pròbàlt.Megvàrtuk amìg kijött, elmondtuk, hogy mi történt, de nagy ívben lesz@rta és a fiától még az öngyújtót sem vette el.

2014. júl. 19. 08:45
 18/33 anonim ***** válasza:
49%

Nem azokkal a gyerekekkel van bqj akik homokot szórnak, hanem a szüleivel! Ez esetben veled kérdező és pár válaszoló! A sors titeket pofozott meg rendesen, hogy ennyi észt osztott nektek!

A kérdésre: elmagyarázom neki, hogy játszanak együtt másképp. Oda megyek és építek velük:)

2014. júl. 19. 09:27
 19/33 anonim ***** válasza:
93%

Téged és a testvéredet gyakran elfenekeltek/megpofoztak. Te fiatal korodban megverted a többi gyereket, ha az igazságérzeted ezt kívánta. Most úgy gondolod, hogy normális, ha testi fenyítést alkalmazol, "nem túl gyakran", mert a beszédből még nem ért a gyereked. Ha valami inzultus éri a gyerekedet, vagy ő bánt más gyereket, azt erőszakkal oldanád meg.

Nem gondolod, hogy meg kéne törni a sort? Ha a gyerekedet így, ebben a szellemben neveled ő is agresszív verekedős gyerek, majd szülő lesz.

Felnőtteket, idegeneket is bántanál, ha hülyeséget csinálnak? Pedig azokat még csak nem is szereted... a gyerekedet minden további nélkül megütöd, majd elvárod, hogy idegességében ő ne üssön meg mást.

2014. júl. 19. 10:00
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

# 3/19

Talán a mai szülőknek is nevelni kellene.

2014. júl. 19. 10:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!