Anyukák, hogy bírjátok ki, hogy ne pofozzátok fel a ritka neveletlen gyerekeket a játszón?
Még csak 5 hónapos a fiam, de előre aggódok, hogy mi lesz, ha kinézi magának a többi gyerek (kicsit kicsi már most a normálhoz képest) és már a gondolattól viszket a tenyerem, hogy valaki bántsa a gyermekemet, de persze én is megbüntetem majd, ha ő ilyet tesz. Vagy szerintetek jobban vigyáznak vele, ha "ijesztő anya" vagyok? Így a barátnőm 3 éves kislánya nevezett el, mert tele vannak tetoválva a karjaim, mellkasom, nyakam, ehhez pedig kék haj és sok piercing társul. Erre most hirtelen azért gondoltam, mert ha apukám kiskoromban velem volt a játszón senki sem bántott, mert ő is ilyesmi volt.
De igazán érdekel, hogy mi a titkotok, hogy nem kevertek le soha egy pofont az ütögetős, homokdobálós, kődobálós, igazságtalan, agresszív és nagy szájú gyerekeknek. Sajnos az ilyenek anyja gyakran telibe szarja, hogy mit csinál a gyerek.
:) érdekes a más gyerekét gondolkodás nélkül felpofoznád, a sajátodat CSAK megbüntetnéd...
Ha tudod magadról, hogy vadbarom vagy, ne menj emberek közzé! Sajnos a gyerekek ilyenek, előfordul, hogy megtépik egymást, homokkal dobálnak, de ezt a legkevésbé sem pofonokkal kell megoldani. különben te is mehetsz majd fejmosásra,mert a gyereked felképelt valakit...persze, mert ezt látta otthon!
Szóval csitulj kicsit! Ilyen hozzáállással egy másik vehemensebb anyuka simán téged is felképelne!
Nem kell ahhoz játszótérre menni, hogy idióta gyerekkel találkozzunk.
Tegnap történt:
Férjemmel és az 5 hónapos fiammal egy bevásárlóközpontban voltunk.Egy üzletben volt egy 4 év körüli kisfiú, aki öngyujtóval(!!!!) a kezében rohangált. Egyszer csak odarohant a babakocsihoz és elkezdte gyújtogatni a fiam feje fölött.Én olyat ordítottam, hogy a kölyök ijedtèben összepisilte magàt. A "kedves" èdesanya ezidő alatt ruhàt pròbàlt.Megvàrtuk amìg kijött, elmondtuk, hogy mi történt, de nagy ívben lesz@rta és a fiától még az öngyújtót sem vette el.
Nem azokkal a gyerekekkel van bqj akik homokot szórnak, hanem a szüleivel! Ez esetben veled kérdező és pár válaszoló! A sors titeket pofozott meg rendesen, hogy ennyi észt osztott nektek!
A kérdésre: elmagyarázom neki, hogy játszanak együtt másképp. Oda megyek és építek velük:)
Téged és a testvéredet gyakran elfenekeltek/megpofoztak. Te fiatal korodban megverted a többi gyereket, ha az igazságérzeted ezt kívánta. Most úgy gondolod, hogy normális, ha testi fenyítést alkalmazol, "nem túl gyakran", mert a beszédből még nem ért a gyereked. Ha valami inzultus éri a gyerekedet, vagy ő bánt más gyereket, azt erőszakkal oldanád meg.
Nem gondolod, hogy meg kéne törni a sort? Ha a gyerekedet így, ebben a szellemben neveled ő is agresszív verekedős gyerek, majd szülő lesz.
Felnőtteket, idegeneket is bántanál, ha hülyeséget csinálnak? Pedig azokat még csak nem is szereted... a gyerekedet minden további nélkül megütöd, majd elvárod, hogy idegességében ő ne üssön meg mást.
# 3/19
Talán a mai szülőknek is nevelni kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!