Milyen különleges/ritka nevet adtál gyermekednek?
A játszótéren mi anyukák folyton beszélgetünk! A minap mikor kisfiam épp hintázott egy kismama jött oda a fiával! Miközben a gyerkőcök szórakoztak a hintában rákérdeztem mikorra van kiírva és mi a neme a picinek! Miután mondta hogy lány rákérdeztem a névre is a válasz Noélia!
Hát nagyon megtetszett ez a név sose hallottam még ezt! :D
Mivel az apja külföldi állampolgár, így konzuli engedéllyel kaphatott olyan nevet, ami a magyar utónév könyvben nem szerepel.
Tudomásom szerint a kisfiam az első és egyetlen olyan Magyarországon született magyar állampolgár, aki ezt a nevet viseli- bevándoroltak, letelepedettek között természetesen biztosan van ilyen nevű.
5 betűs fiúnév,úgy kell kimondani, ahogy leírjuk- nemzetközi viszonylatban is ismert.
(van pl. egy programozható beszélő kutyája, ami rappeli a nevét és hasonló- ez a keresztnév benne volt abban a kb. 5-600-as listában, amiből lehetett választani- persze inkább angolszász nyelvterületen ismert).
Azért döntöttünk ilyen keresztnév mellett, mert a vezetéknevünk sem magyar, mellette a hagyományos magyar keresztnevek viccesen hatottak volna. Kapott még egy keresztnevet, amely magyarul is létezik, abszolút nemzetközi- így nem lesz gondja a világban sehol a nevével.
Hu de kell titkolni azt a nevet, ha egy kerdes arrol szol h ird le milyen nevet adtal neki ami kulonlegesnek szamit akkor gonsolom marhara nem barkobasat akarnak jatszani.
Amugy rokonnak a kisfia a Denisz nevet kapta. :-)
Furcsa egyébként... Annyi név van magyarországon ami külföldön az ellenkező nemnek adható!
Ariel (nekem a kishableány ugrik be mégis így hívják a barátnőm tesóját)
Armin ( aki nézi a szulejmánt tudja hogy ott nőt hívnak így itt meg fiút! Van is ilyen nevű ismerősöm)
És most a Noa! Érdekes! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!