Milyen különleges/ritka nevet adtál gyermekednek?
Figyelt kérdés
2014. júl. 15. 22:43
11/23 A kérdező kommentje:
Az én egyik kislányom is olyan nevet visel, amit sokan fiúnak gondolnak. Ő Villő.
2014. júl. 15. 23:32
12/23 anonim válasza:
Nekem Robin nevű ismerősöm van (fiú), ez még ilyen név. Egyébként azért lehet, mert nálunk szigorúan van különszedve a lánynevek és fiúnevek listája, ha az egyikre felkerül egy név, már nem kerülhet a másikra, külföldön pedig sok országban léteznek unisex nevek is.
13/23 anonim válasza:
A Noa egyébként külföldön (Noah) unisex név,adható fiúnak-lánynak is,Magyarországon csak lánynak.
14/23 anonim válasza:
Az Armin nekem is feltűnt rögtön a Szulejmánban amúgy,és ha nem tudtam volna,hogy itthon ez fiúnév,akkor simán lányosnak képzeltem volna el.Mondjuk így is úgy is nagyon szép hangzású.
15/23 anonim válasza:
Nem akartunk direkt furcsa/különleges nevet adni, de így alakult.
Mindenképpen magyar eredetű nevet kerestünk, és elég sok feltételnek kellett megfelelnie. Pl két szótagúak jöhettek csak számításba a hosszú, dupla vezetéknév miatt, sok kezdőbetű kiesett a könnyebb kiejtés érdekében, figyeltük a jelentését is, meg azért az is szempont volt, hogy ne legyen a legfelkapottabbak között.
Fiam Apor, lányom Rege. Most várjuk a harmadikat, neki még nincs neve, valahogy semmi nem passzol, akármit nézek...
16/23 anonim válasza:
Kisfiam Dominic bar nem ritka, de mivel amerikaban elunk itt is otthon is gondtalanul hasznalhatja. Itt egyebkent mindenki csodalja a nevet, hogy milyen gyonyoru. A kislanyunk ( aki meg csak tervben van) Dorothy lesz.
17/23 anonim válasza:
Az én egyik lányom Szófia, itt erre úgy néztek mint az ufóra, pedig nem hiszem, hogy olyan hűű de különleges név.
A másikon még gondolkodunk, de vannak fincsi nevek :)
18/23 anonim válasza:
az én fiam Zénó. tinikorom óta imádom ezt a nevet és apukának is tetszett :)
19/23 anonim válasza:
A szomszédunk újszülött kisfia Larion.
Egyik unokatestvérem kislánya pedig Larina.
20/23 anonim válasza:
A mi fiúnk Adrián lesz. inkább ritka mint különleges :) ha lány lett volna (Emília) Doroti nevet kapja. :) nekem ez különleges és ritka is. amíg a férjem nem említi, hogy a lánya CSAKIS Doroti lehet addig nem is hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!