Milyen különleges, nem mindennapi, ritka, érdekes nevet adtatok a gyermeketeknek?
Az én fiam Brúnó. Általában így megy:
- De aranyos! Hogy hívják?
- Brúnó.
- ... De miért?
Mikor egyszerre sokan szóltak be miatta az én számat is elhagyta egy-egy "Kutyát akartunk, de baba lett belőle" szintű poén, csak voltak páran, akik komolyan vették... Én nem bánom, hogy így hívják, illik rá ez a név.
Kedves második!
Csúcs vagy!!! :)))
Ismerek egy Szelinát, volt, aki rákérdezett, hogy "mi?", de nem kritizálta senki.
Ja, az oviban volt egy Véda nevű kislány, és amikor a lányom mesélte, hogy játszott a Védával, azt hittem, hogy a lányom rosszul hallotta, vagy vmi becenév :)
Bodza Regina..inkább tetszeni szokott az embereknek.
Szerintem jól fogadta a környezetünk...de őszintén szólva nem befolyásolta volna a döntésemet az sem,ha másoknak nem tetszik:)
az én lányom Johanna (tudom hogy annyira nem különleges)
de sokan csodálkoztak vagy kiakadtak rajta. és főleg azt kérdezték,hogy:de miért nem Hanna..
Én kisfiam Örs, és mig pocakban volt mindenki furcsázta, csunyázta ezt a nevet, mióta megszületett mindenki gyönyörűzi.
Nekem és férjemnek is nagyon tetszett ez a név, számunkra különleges. Valami ritkább nevet szerettünk volna a fiunknak adni, nem MátéBence vagy valami hasonlót.
A másik ok, hogy ezt választottuk, hogy írtó jól hangzik a vezetéknevünkkel is! :)
Igen ez nagyon ismerős szitu. Amikor még a pocakban van a baba mindenki leszólja, kritizálja a nevet, mihelyst tényleg megkapta azt a nevet a kicsi mindjárt tetszik az embereknek.
Szerintem nem lesz semmivel sem szebb az a név nekik, csak már nem merik az ember szemébe mondani a kritikát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!