A gyermek donor baba, a férj a nevére íratta születéskor. Mennyi jóga van a férjnek? Ezen belül a nem vér szerinti nagyszülő, férj részéről. Milyen jogokkal rendelkezik? Gyermeknevelésbe bele szólhat? El viheti-e csak úgy a gyereket? Köszi,
Atyaisten, kérdező, nagyon nagy a képzavar a fejedben ezzel kapcsolatban. 3-as válaszoló vagyok, jogász, és egyben olyan anyuka akinek egy időben úgy nézett ki hogy a férje miatt csak donor babája lehet, szóval eléggé képben vagyok.
A törvény nagyon is rendben van, és 100%ban a donor gyerekeket védi azzal, hogy az ivarsejt donáció útján született gyermeknek SEMMIBEN NEM KÜLÖNBÖZIK A CSALÁDI STÁTUSZA a többi, hagyományos úton fogant gyermekétől. Azon már lehetne vitatkozni ÁLTALÁNOSSÁGBAN, hogy a nagyszülői jogok törvényi szintű biztosítása helyénvaló-e vagy sem, de ezt sem lehet a vér szerinti vs donor témára kihegyezni.
Utolsó!
Köszi a válaszodat! Amint láthatod képzavar vagy van vagy nincs. :) Apai témát értettem! A másik kérdés volt ami igazából érdekelt. Érthető védik a donor babák jogait! De ettől függetlenül a nem igazi nagyszülő jogaival nem értek egyet. Sajnos kevertem a dolgokat,mert úgy emlékeztem csak a vér szerinti nagyszülő rendelkezik jogokkal. Hatalmasat tévedtem,mert nem értem a másiknak miért vannak egyforma jogai! Köszi,a válaszokat,az összes hozzá szólónak!
Az a lényeg, hogy ha az apa, annak tudatában, hogy a gyerek nem az ő genetikai állományát hordozza, elismerte az apaságot, az ő beleegyezesevel jár a gyereknek az apai oldalról az összes rokon.
Viszont ha úgy lenne, ahogy te kérdező szeretnéd, akkor akár az apa testvérei a nagyszülők és az apa halála után követelhetnék az apa szüleitől örökölt ingó és ingatlan vagyont, hiszen a gyermeknek ők nem a nagyszülei.
tökéletesen leírták már a kérdésedre a választ.
n csak ehhez a donor baba szóhasználatodhoz szólnék hozzá.
ő nem donor baba, hanem a ti gyereketek. így vagy úgy, de a tietek, a férjedé is pont annyira, így a nagyié is!
szerintem ezt a témát felejtsd is el mert egyrészt az apának nagyon vacak lehet ezt elolvasnia, másrészt a gyerek miatt is jobb lenne ezen túllendülnöd.
a nagyot ne ezzel szereld le, hanem azzal, hogy nem szólhat bele az életetekbe.
Ennyire nem lehetsz but@!
Htök mindegy honnét van az a gyerek, örökbe fogadott, donor baba, vagy saját, a Nagymama ha vér szerinti, ha nem, ugyan olyan mintha vér szerinti lenne!
Akár hogy került az a gyerek a családba, ha a férj a nevére vette, ugyan olyan jogai vannak, mint egy vér szerinti gyermeknek!
Ezt írtátok alá, hogy olyan lesz nektek a gyermek, mintha vér szerinti lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!