A gyermek donor baba, a férj a nevére íratta születéskor. Mennyi jóga van a férjnek? Ezen belül a nem vér szerinti nagyszülő, férj részéről. Milyen jogokkal rendelkezik? Gyermeknevelésbe bele szólhat? El viheti-e csak úgy a gyereket? Köszi,
Ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint az anyának. Amíg gyermekelhelyezési per nem lesz, nem döntenek a gyerek sorsáról, láthatási jogokról, addig ugyanannyira viheti el pl. a férj az édesanyjáékhoz a gyermeket, mint a feleség a saját szüleihez.
Milyen idős a gyerek?
????
Ha donor inszeminációval vagy lombikkal fogant, akkor gondolom erről tájékoztattak titeket.
A donor lemond minden apai jogáról, a férjed pedig teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot tesz, amit utólag sem vonhat vissza, és te se támadhatod meg.
Egy donorbaba apukájának, apai nagyszüleinek így pontosan ugyanazok a jogai és a kötelességei, mint a vér szerinti kapcsolat esetén.
Még itt nincs válásról szó! Érkezett a családba egy baba,aki nem a férjé, hanem donortól van. Mint írtam a férj születéskor a nevére íratta,mert házasságon belüli a baba.
Viszont van egy borzalmas anyós, aki nem tudja nem saját baba. Viszont mindenbe bele szól! Eddig úgy tudtam a vér szerinti nagyszülőnek vannak jogaik. Most akkor mindegy genetikailag ki a családi felmenő, nagyszülőnek mindenhez jóga van, attól függően,hogy semmilyen kapcsolat nincs a baba és közötte?
8/9
Nem egészen értem a ki akadásod okát?! Érthető,apának vannak jógai! De miért vannak egy olyan embernek jógai a kisbabával kapcsolatosan,aki egy távoli valaki. Az anya számára akinek ez saját baba, de a babának és anyának semmi köze hozzá. Mert ha az anyuka anyukájáról lenne szó, akkor érthető,hogy vannak jógai,mert vér szerinti a kapcsolat. De egy vér szerinti nagyszülő és egy semmi genetikai hasonlóságú ember egyforma jogokkal rendelkezzen. Ez az érthetetlen a számomra! Ennyi erővel a szomszédnak is jóga van a babához,mert itt lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!