Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ovis korú gyereked mennyi...

Ovis korú gyereked mennyi időt tölt a nagyszüleinél? Mennyi segítséget kaptok tőlük?

Figyelt kérdés

Érdekelne, hogy mennyit szokott náluk, velük lenni.

milyen programokra viszik (pl. múzeum, kirándulás, esetleg nyaralás...)

ovis szünetekben mennyit szoktak nektek segíteni a nagyszülők?

még az érdekelne, hogy Ti szoktátok kérni őket, hogy vigyázzanak az unokájukra vagy ők mondják/ajánlják fel?

nagyon köszönöm ha válaszoltok!

2014. ápr. 22. 17:47
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Férjem szülei másik városban laknak, havi kétszer megyünk hozzájuk, ilyenkor ott is alszunk. Nagyon kedvesek, minden "terhet" levesznek rólunk, napközben is sokat vannak a kicsikkel, este pedig ők fürdetnek, altatnak, és az ő szobájukban aludnak a gyerekek. Tehát akár nappal, akár este tudunk a férjemmel kettesben csinálni programot. De sokszor előfordult már, hogy levittük a kicsiket, mi pedig visszaautóztunk Budapestre, és itt csinálunk esti programot a barátainkkal. Nagyon jó az unoka-nagyszülő kapcsolat, imádják egymást. Programot nem szoktak nekik kitalálni, mert úgyis olyan új dolgok vannak náluk, ami lenyűgözi a gyerekeket. Hatalmas nagy kertjük van, ott mindig ezer féle újdonság van, pl. gyümölcsszedés, veteményes ápolása, talicskában utazás, széna rakodás stb.

Az én apám és az élettársa szintén Budapesten élnek. Érdekes, de náluk még csak egyszer aludtak a gyerekek, inkább nappali programokra viszik őket, kb. kéthavonta egyszer.Pl. Margit szigetre, kirándulni, Duna partra, tehát mozogni, sétálni. Viszont apám minden héten egyszer átjön kb. 2 órára hozzánk. Mi elég jó helyzetben vagyunk, mert elég sok segítséget kapunk mind két nagyszülő párostól, és a gyerekek is imádnak közülük mindenkit.

2014. ápr. 22. 18:02
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja, az lemaradt, hogy mi is Budapesten élünk, egy városban az én apámmal és az élettársával.
2014. ápr. 22. 18:03
 3/7 Baranka ***** válasza:
Igaz az én lánykám "csak" szeptemberben kezdi az ovit de ha nem baj válaszolok. Tanyán élnek a nagyszülők. Igy sok látni való meg érdekesség van a lánynak. Rengeteg jószág, nagy udvar. Nagyapjának szokott "segíteni" kocsit szerelni, állatokat ellátni. Traktorozni is szoktak együtt :-)! Szeged környéki faluban élnek így néha Szegedre is bemennek néha néha. Ők szokták mondani, hogy szívesen elvinnék a lányt magukhoz. Nagy az unoka-nagyszülők közti szerelem. Valamikor csak 1-2 napra valamikor 3-4 napra is elviszik magukhoz. De rájuk teljes/nyugodt szívvel rájuk bizom a lányt, mert tudom nagyon szeretik és vigyáznak rá.
2014. ápr. 22. 19:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk minden pénteken nagyapa megy délután az oviba érte és vasárnap 4-5 körül megyünk érte. Nálunk ez már megszokott, max péntek délelőtt rácsörgünk, de automatikusan megy érte. Szeret a lány nagyon ott lenni és mi is ki tudunk mozdulni hétvégén.
2014. ápr. 22. 22:26
 5/7 anonim ***** válasza:
51%
Utolso: hetvegen sosem vagytok a gyerekkel? Azert ez durva. Hetkoznap is csak delutan, este vaygtok egyutt, hetvegen meg lepasszoljatok? Hat, ime megint ket szuper szulo.....
2014. ápr. 22. 23:15
 6/7 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Szeret a nagyszülőkkel, dédivel lenni, imádják egymást akkor miért ne lehetne ott. Mi egy picike lakásban lakunk a dédiéknél meg nagy kert van és sokat van kint. Van hogy hétvégente mi is ott vagyunk, van hogy vasárnap megyünk ebédre és van olyan is hogy csak délután megyünk érte. Nincs ebbe semmi rossz, nem lepasszoljuk, nem erőltetjük rá egyszerűen csak szeret a mamáéknál lenni.
2014. ápr. 23. 14:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem, ti lepasszoljatok a gyereket es ez felhaborito. Az enyemek imadjak a nagymamat, de en vagyok veluk sokat, azert egy anyat nem helyettesiti a nagyi, meg senki. Az, hogy neha ti is ott vagytok hetvegen, nem eleg. Sajnalom, de ez nekem visszataszito.
2014. ápr. 23. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!