Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyermek donor baba, a férj...

A gyermek donor baba, a férj a nevére íratta születéskor. Mennyi jóga van a férjnek? Ezen belül a nem vér szerinti nagyszülő, férj részéről. Milyen jogokkal rendelkezik? Gyermeknevelésbe bele szólhat? El viheti-e csak úgy a gyereket? Köszi,

Figyelt kérdés

2014. júl. 14. 15:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Akkor ezzel az erővel az apának sincs semmi köze a gyerekhez,mert donortól van.De papíron vállalta,hogy az övé....Azt írtad,hogy a mama nem is tudja,hogy nem a fia az apja a picinek.Nem értem komolyan mit akarsz ebből kihozni kérdező?!Meg kell mondani akkor,hogy nem is vér szerinti az unokájuk és békén fogják szerintem hagyni a anyát.

Az egyik válaszoló aki kérdezte van e törvény a nagyszülők láthatására,igen,van rá törvény ,van nekik is láthatási joguk és kérhetik a bíróságon.Persze ez vér szerinti nagyszülőkre vonatkozik csak.

2014. júl. 14. 16:49
 12/29 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, ha vér szerinti, ha nem a nagyszülő, meg kell mondani neki, ha nem tetszik valami. Mivel nem az ő gyereke, egyáltalán nem szólhat bele, nem viheti el engedély nélkül, mivel nem hivatalos gyám.
2014. júl. 14. 16:50
 13/29 A kérdező kommentje:

11/12

A válaszokból az jött le mind a kettő egyforma jogokkal rendelkezik. Vér szerinti,és a nem vér szerinti nagyszülő.

De mint te is írtad, az egyik jogilag kérheti,hogy láthassa,el vihesse a gyereket a másik nem! Engem az érdekelt, ebben az esetben amikor nem vér kapcsolat áll fent, mennyire mehet el egy áll nagymama.

2014. júl. 14. 16:56
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Mind a kettő kérheti a bíróságon. Mivel családjogilag egyenrangú a vér szerinti és az örökbe fogadott, ez így mindegy.
2014. júl. 14. 17:04
 15/29 A kérdező kommentje:
Itt nem lett örökbe fogadva! Még egyszer,házasságon belüli donor baba.Nem régen született,feleség szülte, nem egy másik anya.
2014. júl. 14. 17:07
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem érted, hogy akkor meg tökmindegy, hogy vér szerinti-e vagy nem? :) Hivatalosan a férj az apa.

Ugyanúgy van, mint az örökbefogadásnál. De a legjobb lesz, ha jogászt kérdezel.

2014. júl. 14. 17:15
 17/29 anonim ***** válasza:

Ha genetikailag nem is, a törvény szerint a fia gyermeke, vagyis az unokája.

Ezen nincs mit ragozni. Azzal hogy a férj az apa, qz ő családja automatikusan rokona a gyermeknek, papíron.

Mondjuk ez egy érdekes kérdést felvet. Ha jó lenne a kapcsolat az anyós/nagymama és a feleség/anya/meny közt, akkor felvetődne e a kérdés, hogy a baba az unokája-e?

2014. júl. 14. 17:25
 18/29 anonim ***** válasza:

Hivatalosan a férj az apa...hivatalosan a férj (apa) családja a baba családja is, úgy , mint az apai anya az hivatalosan a nagymamája. Más lenne, ha új férjed lenne és a volt férjedtől vinnéd a gyereket a házasságba, akkor az új férj családjának nulla köze lenne a gyerekhez. De így családtag és minden rokon az ő rokona is.

Bár nem tudom, milyen komoly ok vethette fel benned a kérdést, mert szerintem, nincs olyan, hogy hivatalos láthatás nagyszülő részéről, ha nincs válás. Ergó ha nem tetszik a mama viselkedése el kell hozni onnan a gyereket. Legközelebb újabb találkozás , újra rövidre zárva maximum. A beleszólásokat meg el kell engedni a füled mellett. De egyébként szerintem a nagymama nem viheti el csak úgy a gyereket, ha nem akarod. Láthatja, de mi az , hogy elviszi csak úgy?

2014. júl. 14. 17:28
 19/29 anonim ***** válasza:

Létezik nagyszülői láthatás, ugyanúgy bíróságon kell kérelmezni, mint a szülőit. Élő példát tudok rá.

Egyébként meg szerintem is az a megoldás, hogy meg kell mondani a nagyinak, ne szóljon bele mindenbe. Az eltiltás, és a "nem is a te unokád" kiabálása nem biztos, hogy célravezető megoldás. Egyébként sok vér szerinti nagyi is ilyen, mindent sokkal jobban tudnak, mint te, meg régen minden máshogy és jobban csináltak az anyák stb. Ha csak erről van szó, szerintem ez erős fellépéssel kezelhető. A férjed is beszélhetne az anyjával, hogy vegyen vissza egy kicsit. Ez a ti családotok, ő csak vendég benne.

2014. júl. 14. 17:54
 20/29 anonim ***** válasza:
2014. júl. 14. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!