Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rossz példát mutat a férjem a...

Rossz példát mutat a férjem a gyerekeinknek?

Figyelt kérdés

A választ tudom:igen. De akkor mit tegyek?

A helyzet dióhéjban: szüleivel már évek óta nem túl jó a helyzet, de most nagyon csúnyán össze is vesztek, harag van, nem beszélnek egymással. Megjegyzem a férjem mellett állok, apósomék nagyon csúnya dolgot tettek, de ezt nem részletezném, mert nem ez a lényeg, hanem hogy ők a gyerekeink nagyszülei, és most nem láthatják az unokákat.

A párom azt mondta be nem tehetik hozzánk a lábukat, látni sem akarja őket. Ez már egy fél éve hogy így van.

Én is csak a gyerekek miatt beszélek anyóssal telefonon, meg elvittem őket hozzájuk egyszer, hogy láthassák, de a férjem ennek nem örült persze.

A gyerekeink 3, 6 és 9 évesek. Nem tudom mi épül be nekik tudat alatt, hogy apa így áll a szüleivel, milyen nyomot hagy majd ez bennük, ők is ezt fogják velünk tenni felnőttként?

A legnagyobb már ért mindent, tesz föl kérdéseket, félek neki válaszolni, nem tudom mi a jobb, ha teljesen őszinte leszek, vagy jobb ha nem tudja a részleteket?

Mit tennétek ebben a helyzetben?

A páromat próbálom puhítani, hogy a gyerekeire tekintettel próbáljon engedni, de ő úgy gondolja, hogy a gyerekeknek is jobb úgy, ha nem tartjuk a kapcsolatot.

Na akkor még megjegyzem, bár én szégyellem, szóval apósom iszik, tiszta alkoholista lett, és a férjemmel közös vállalkozást tönkrevágta, elitta, elkártyázta a pénzt, miliókat bukott/buktunk őmiatta, adósságot csinált nekünk is, és mikor mindez kiderült, és számonkértük, azt mondta, sajnálja, de neki nincs pénze megmenteni a céget, oldjuk meg ahogy akarjuk!

Hát ez van, én azóta nagyon ideges vagyok, haragszom én is, de nem tudom tényleg a gyerekeinknek mi lenne a legjobb, sajnálom anyósomat is, mert ő nem tehet róla, de a férjem haragszik rá, mert após mellé állt.

Ilyen helyzet hova fog vezetni?

2014. júl. 3. 11:14
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

6os vagyok: milyen kép alakul ki bennük? Hát amit tőletek látnak. Most még nem értik de 10 év múlva tudni fogják miért nem mentetek soha a nagyiékhoz. Mindig nagyon rendesek legyetek a gyerekeitekkel, sose okozzatok nekik csalódást, mert ők most ezt tanuljak meg épp tőletek, hogyha a szülők nem tökéletesek akkor nem kell foglalkozni velük. Nem értelek miért kérdezed ennyit, amikor neked is tudnod kell, hogy a gyerekeitek azt a mintát viszik tovább amit nálatok. Fognak még változni külső behatásokra, de az alapot ti rakjatok le. Reméljük benned és a férjedben nem fognak csalódni a gyerekeitek, mert akkor majd ti is várhatjátok hogy vigyék majd hozzátok az unokákat...

Szomorú, hogy egyesek milyen könnyen egy vallrándítassal elintézik a szüleiket. Tudom alkoholista a papa meg tönkretette a vállalkozast, csak tudnam milyen közös vállalkozás lehetett ez, hogy ti semmit nem vettetek észre az egészből...

2014. júl. 4. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!