Miért zavar másokat, hogy a fiam 8 hónapos korában visszamentem dologzni és a férjem van vele itthon gyeden?
Az én férjem is egy "anyalelkű-apa", ahogy a kollégáim mondják. A mi gyerekünk már 4,5 éves, de nálunk is szívesen marad itthon vele az apja pl. táppénzen, míg én dolgozom.
Off:A2. válaszolónak: szép-szép ez a családi tűzhely őrzése, de sajna arra nem adnak kenyeret. Értelmes embereknek mérlegelni kell, hogy amennyiben lehetőségük van rá, maradnak a a hagyományos férfi-női szerepeknél, nehogy megszólják őket, és felkopik az álluk; vagy mernek "újítani" és mindenki elégedett a családban, anyagilag, erkölcsileg egyaránt.
Nem beszélve arról, hogy a férj ugyanúgy dolgozik, és fizetést is kap érte, amit GyED-nek hívnak, hiszen a GyED nem alanyi jogon jár, munkaviszonyhoz kötött.
3. vagyok
Off.: így van, mondom a 2. válaszolónak, mindannyiunknak más a jó, te is, én is kifejtettük a véleményünket, és köszönöm, hogy nem dorongoltad le az enyémet, mert eltérő a tiedtől! És még azt hozzáteszem, ha nálunk nem így alakul, lehet, hogy én is furcsának tartanám!
És, hogy ne legyek off:
Kedves kérdező! Én is gondolkoztam már ezen a problémán, okoznak is nekem nehéz pillanatokat azok a kérdések, amikor azon gondolkodom, hogy a férjem jobb "anya" nálam. Végül arra jutok: az a legjobb, ami mindannyiunk a legjobb. :)
Igazából a férjem tényleg "anyább", mint én, mindezzel együtt, vagy mintegy oximoronként, kinézetében és természetében is egy kimondottan patriarchális jelenség! És mégis...
Nem leszek népszerű a válaszommal, de nekem a felelős gyerekvállalásba az is beletartozik,hogy akkor és úgy tervezzük a gyereket, ha min. 10, de inkább 12 hónapos koráig az anyja marad otthon vele.
Más az, ha besikerült baba és muszáj visszamenni, mert teszem azt anyuka jóval többet keres, mint apuka. De az is más helyzet, mert nem tervezett volt a gyerek.
Egy ismerősöm,most a baba féléves korába ment vissza dolgozni. Nyilván nagyon jól keres, ill. jobban mint a férje. Viszont én erre azt mondom,hogy ha anyagi oka van,hogy visszament, akkor miért nem kezdek el hamarabb félrepakolgatni annyit,hogy ne nagyon érezzék meg, ha egy éves koráig otthon marad vele. Azért az egy és a három év között van különbség!
Ettől függetlenül nem hiszem,hogy ettől menne tönkre egy gyerek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!