Kötelességem lenne ajándékot veni az élettársam lányának, mikor a volt férjem ajándékot hoz a gyerekeinknek?
A volt férjemmel 1 éve váltunk el közös megegyezéssel, a gyerekek velem maradtak, ő fizet egy minimális gyerektartást, fizeti a nagyobb kiadásokat és mikor meglátogatja őket, hoz nekik ajándékot (ruha, játék, sporteszközök stb.).
Az élettársam és a volt barátnője közös felügyelettel nevlelik a lányukat (a lány jön-megy hol itt, hol az anyjánál van, egyik fél sem fizet gyerektartást, minden kiadás közös).
A kislány anyja a hétvégén jól kiosztott, hogy a lánya nem kapott ajándékot, pedig a volt férjem hozott a mieinknek egy "csomót" és nekem is kellett volna vennem az ő lányuknak valamit, mert így semmit nem kapott és ez már nem az első alkalom volt.
Ti ezt hogyan oldjátok meg?
utolsó!
"Az apának sem kötelessége egy fillérrel sem többet adni minta gyerektartás összege."
Ez hogy jött ide? Ki beszélt itt gyerektartásról???
"Az apának sem kötelessége egy fillérrel sem többet adni minta gyerektartás összege."
Egy szülőnek kötelessége a gyermekének lehetőségeihez mértem a maximumot adni. Ahogy egy nevelőszülőnek, ha egy másik szülővel kezd, akkor annak a gyerekét 100%-os sajátként ellátni, szeretni, tőrődni vele,míg a gyermek az aktuális szülőnél van, ha már gyerekes emberrel kezdett.
Az élettársam lánya 14 éves az én lányaim 5 és 3,5 évesek, a fiam 14 hónapos.
A volt férjem 2 havonta tud jönni, mert külföldön él és dolgozik.
Nem volt ott akkor a lány, mikor az exem az ajándékokat hozta, de másnap a kisebbik lányom bemutatta, hogy milyen ruhát kapott, meg milyen játékokat stb. szóval nem maradt titokban a dolog.
Nem egy tábla csokiról van szó. Kisebb értékű ajándékokat szoktam én is venni neki. Az anyuka szerint ugyanolyan értékben kellene ajándékot vennem, mint amilyen értékben a volt férjem hoz egy gyereknek. Sajnos én ezt nem tudom megengedni magamnak.
Az élettársammal amúgy külön kasszán vagyunk, pont azért, mert nem tudtuk volna elosztani, hogy kinek mire mennyi megy el, ezért jobbnak láttuk így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!