Igaza van? Kötelességem eltartani?
Apámnak 2 éve nincs munkája. Vagyis volt fél éve de onnan kilépett azzal az indokkal, hogy őt piszkálják. Nem ez volt az első eset, hogy ezt csinálja. Mindig ugyanaz az indok: nagyon nehéz a munka, piszkálják stb... Most anyám dolgozik egyedül négyünkre. A suliban most ez az utolsó évem. Apám szerint ha kijárom a sulit nekem kötelességem őt eltartani. De miért lenne kötelességem? Most is csak a segélyen ül itthon, de azt se fogja sokáig kapni mert közmunkára se akar elmenni. Én már rájöttem, hogy mi a baja, egyszerűen nem is akar dolgozni. Csak mindig a kifogásokkal jön és hagyja, hogy anyám egyedül dolgozzon. Anyám lassan már nyugtatókon él. Mindennap jönnek a számlák de egyszerűen anyám pénzéből nem telik ennyi mindenre. Lakás+autó hitel.
Mi a véleményetek erről? Tényleg kötelességem apámat eltartani?
Ezt a cikkből másoltam:
"...amely szerint a szülő úgynevezett szülőtartásért folyamodhat abban az esetben, ha munkaképtelen, vagy ha nincs elég jövedelme a megélhetéshez."
"Ugyanakkor nem köteles fizetni az a személy, aki ezáltal saját megélhetését veszélyezteti."
Már máshol is leírtam, de leírom itt is.
Magyarország (Új) Alkotmánya
XVI. cikk
(4) A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikrõl gondoskodni.
Nos mivel ez az alkotmány, nagyon úgy néz ki, van mit követelni. De az megint más kérdés, hogy mit mond a családjogi törvény meg egyéb jogszabály, ami nyilván (elvileg) nem lehet alkotmányellenes, de konkretizálhatja, mik azok az esetek amikor a szülő rászorul és a gyermek meg köteles...
az h büdös neki a munka még nem jelenti azt h munkaképtelen...
Érdemtelenségre hivatkozhatsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!