Tényleg kötelességem lenne róla gondoskodni?
Nem kötelességed!És ne legyen lelkiismeretfurdalásod!
Ha van időd, kedved,energiád akkor odamész és segítesz,de nem költözzön hozzád önhatalmúlag senki!
Ahogy az ő tökéletes gyerekeinek, neked is megvan a saját életed!
A gyereknek sem mindig kötelessége, bár mondjuk az esetek többségében az.
Neked egyáltalán nem. Neked is megvan a saját életed és kész. Ezt közöld is vele, főleg, ha nem felhőtlen a viszonyotok úgy egyébként sem.
Nem tudom, hogy képzeli, hogy rendelkezhet a te életeddel!
A drága gyerekeit meg ő nevelte ilyennek.
Ne legyen lelkifurdalásod, nem kötelességed gondoskodnod róla. Pláne nem parancsra.
Egyetértek minden előttem szólóval. Én is egy elég empatikus, és nagy szívű ember vagyok, de ezt én is visszautasítottam volna. A nagynénéd nem elég intelligens, hogy ekkora terhet rakna rád, úgy, hogy ott vannak a szuper gyerekei. Ne legyen lelkiismeret furdalásod!!!
Te viszont miért vagy ennyire egyedül? :(( Még nem lehetsz olyan "öreg". :)
A gyerekeinek megvan a saját életük. Oké, de miből gondolja, hogy neked nincs? Elsősorban a gyerekei kötelessége lenne.
Szerintem inkább az unokatestvéreidre próbálj meg hatni.
Előttem leírtak mindent!:)
Ne rendelkezzen a Te életeddel, neked is bizonyára megvan a saját életed, a saját céljaid és álmaid.
Ha az Ő gyerekei olyan tökéletesek, akkor menjen hozzájuk.
Én nyugodt szívvel mondanám a helyedben neki, hogy mivel te egész eddigi életedben "semmirekellő, buta, csúnya" voltál a számára, ezért most is meg szeretnél maradni ennek, és hagyjon békén.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod, mert nincs miért. Ha nem lennének gyerekei, akkor más lenne a helyzet, de így nem.
A gyerekei kötelessége!!!
Más lenne, ha Veled lenne közeli kapcsolata, a gyerekei le se sz*rnák, és Te szívesen vállalnád (voltam ilyen helyzetben). De nem kötelességed semmi ebben a helyzetben.
Köszönöm a válaszokat.
25 éves vagyok,nem rég ért végett a párkapcsolatom,ezért élek jelenleg egyedül.
Tényleg nem fogom hagyni hogy itt éljen, néha majd meglátogatom. Visszaolvasva a kérdésem lehet úgy jön le,hogy befolyásolható,ugráltatható vagyok (nekem ez jönne le),de nem vagyok ilyen. A gond leginkább az,hogy a nénikém úgy tudja előadni magát,hogy a végén mindig azt hiszem,neki van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!