Apukám meghalt és nem nagyon tartottuk a kapcsolatot! Nem láttam 3 éve és előtte sem sokat találkoztunk! Így is kötelességem eltemettetni?
"Hát szerintem mégiscsak az apukád volt."Nem irtad le mért nem akarod eltemettetni.MErt ha nincs pénzed akkor ha úgy tudom van valami temetési segély-féle,amit lehet igényelni.
Ha meg nem voltatok jóba...nehéz kérdés viszont ha nincs más aki vele élt(akár élettárs)akkor szerintem illendő.DE ez csak az én véleményem.
Nem törvényi, hanem erkölcsi kötelességed. Nem muszáj. De.Hallgass rám, és temettesd el!
Ha ő nincs , akkor te sem élnél. Ha nem adott semmit, csak az életedet, akkor is megérdemel annyit, hogy megadd neki a tisztességet. Ha csak ártott is neked egész életedben, mégis csak őmiatta élsz. Miatta ilyen a tested, és a gondolataid.
Azon kívül a gyermekeidnek is ezzel mutatsz példát. Ha senki nincs aki eltemethetné, temettesd el te!
Ha gondot okoz, kérhetsz segítséget az önkormányzattól, adnak temetési segélyt. Nem kell drága temetés, tedd meg a legkisebbet, még ha áldozatot is jelent. Hidd el, így lesz nyugodt a te lelked is.
Egy idegent is eltemetnél, ha senki más nem lenne, aki eltemesse. Ennyi emberség van benned.
Azt megteheted, hogy próbálsz rokonait keresni, akik beszálnak a költségekbe, és elkísérik utolsó útjára veled.
Fogadd részvétemet, hisz már nincs apád4
A férjem apja felakasztotta magát, egyedül lezüllve. A nővére nem volt hajlandó eltemettetni, az elvált felesége sem. Elkaparták az önkormányzat dolgozói. A férjem diák volt még, nem tudott róla. Később nehezen találta meg a helyet, ahol az apja nyugszik.
Csak rémületre, verésre, kutya-akasztásra, nagykabátban alvásra emlékszik az apjával kapcsolatban. Mégis máig - 25 éve - bántja, hogy nem tudta rendesen eltemettetni.
Súlyos pszichés betegség is kialakult nála, és én azt hiszem, ebbe kicsi részben, d e még ez is besegített. Ez a lezáratlan dolog az apjával.
Az apja semmi jót nem tett érte, míg élt, de tőle örökölte a kitűnő eszét és a jó testi adottságait is.
Viszont a halála után sokat segített, mert még évekig járt utána a z árvaellátás, gyakorlatilag a főiskola alatt unokástól ő tartott el félig - a halála segítségével.
megjegyzéshez írd be nehéz anyagi helyzeted+ hogy alig ismerted!
Hamvasztás a hamvak szétszórásával, ez a legolcsóbb.
Ha nem hal meg, de rád szorul, köteles lettél volna eltartani is, élete végéig.Mert a te apád, te előbb, s ha te nem vagy, csak akkor a közösség tartja el.
Ő talán nem tartotta be az ő kötelességét, de te ne ebben tekintsd példaképnek! Te tartsd be a te kötelességedet!
Férjem édesapját 4 éves kora óta nem látta.Anyukának új élettarsa van azóta.. Mégis el kellett temettetnünk.Én gyesen,ő kevés fizut kap s mégis...
s 2 kis gyerekünk van. 28N és 28 F. Kérdésem: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!