Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem zavar az "anyuka"...

Csak engem zavar az "anyuka" megszólítás?

Figyelt kérdés

Előrebocsátom, imádom a gyerekem, nem ezzel van gondom.

Első alkalom a terhességem alatt volt, amikor egy boltban az eladó lépett oda hozzám "anyuka" megszólítással. Majd szólongatott, aztán hozzám ért, mert nem esett le, hogy hozzám szólt (a hátam mögött állt).

Mióta megszületett a lányom, még inkább megszaporodott ez.

A terhesség/szülés előtt is meg tudtak szólítani az emberek, akár tudták a nevemet, akár nem (pl. "hölgyem"). Az különösen zavar, amikor ismerik a nevemet és ennek ellenére hívnak így.

Innentől megszűntem önálló emberi lénynek lenni? Nőnek? Már "csak" anyuka lettem?

2014. jún. 22. 22:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Mivel anyuka vagy, es sokaknak eszukbe se jut h ez teged zavar. Es termeszetes h anyuka vagy. Az meg h a te anyukadat idoseknek valo megszolitassal szolitottak meg, hat szerintem ismet normalis, hiszen az. 70 evesen akar h is veszzuk, de oreg. Az illeto biztos nem nezte fiatalabbnak sem. Ilyen egyszeru,p. A ferjed szituacioja, hm. Elofordul. Ezen inkabb nevetni kell. De hat 20 evesen nem ritka akinek gyereke van, az sem h 40 eveiben jaro ferfi nagypapa. Es ha en vagyok ott lehet en is igy gondoltam volna. Hiszen azert nem ez az atlag h egy ferfinek van egy 20 eves lanya es 40 felett van egy pici gyereke. Ezt valljuk be, es igy nem kell megsertodni ha vki nem egybol tudja mi a helyzet.

Csupa olyan dologot soroltal fel ami manapsag ilyen.

Mit vartal? Anyuka vagy. A holgyem mitol dicsoibb megszolitas, mint az h anyuka? Attol nem vagy no???? Hat ugyan mi lennel? Ferfit meg nem hallottam h anyukanak hivtak volna. Sot elarulom leszel meg nagyi is! Mi lesz veled ha ilyeneken kepes vagy bosszankodni? Ember vagy, no vagy, szerintem igenis buszken hallgasd mikor vki anyukanak szolit. En buszke vagyok arra h anyuka vagyok, es buszken is hallgatom ha igy hivnak. Senki nem szanja sertesnek, vagy mert lusta a nevemen szolitani, vagy mert nem nez nonek. Ezek ellenere. Mert az anyuka mindezt egybe foglalja. Csak meg kell erteni.

2014. júl. 15. 06:48
 22/24 A kérdező kommentje:

A gyerekemnek vagyok az anyukája. Az orvosnak, egyéb idegeneknek nem.

Ez pont olyan lekezelő, mint régen volt a "ketteske, hármaska" a kórházakban.

Az orvost miért nem szólíthatom orvosnak, dokinak vagy öregasszonynak/öregembernek, amikor mind igaz rá? Miért kell doktornőnek/doktor úrnak szólítani?

Az "anyuka" kissé lesajnáló, lekezelő megszólítás. Vagy akire igaz valami, bátran lehet annak szólítani? Tehénnek, bandzsának, vénembernek, bunkónak? Aztán megvonom a vállamat, hogy "mi bajod vele, az vagy, nem?".

2014. júl. 15. 06:57
 23/24 anonim ***** válasza:
Szerintem igaza van a kérdezőnek, nagyon lekezelő az anyuka megszólítás,nem tölt el büszkeséggel ha egy idegen le anyukáz mitől töltene el,gyereket szülni nem nagy kunszt,szerencsére elég fiatal vagyok és ennél is fiatalabbnak néznek így ha nincs velem a fiam sosem anyukáznak,ha velem van meg általában tudják a nevem,az óvónők is tudják,és az,hogy ha valaki azt mondja,mert nem ismer,hogy XY anyukája teljesen más,mint amikor azt mondják,anyuka mióta lázas a gyerek,vagy anyuka miért nem tud szoptatni.
2014. júl. 15. 08:52
 24/24 anonim ***** válasza:

"Vagy akire igaz valami, bátran lehet annak szólítani? Tehénnek, bandzsának, vénembernek, bunkónak? Aztán megvonom a vállamat, hogy "mi bajod vele, az vagy, nem?".

Amiről most te írtál, na azt hívják csúfolódásnak, tiszteletlenségnek! Szerintem gáz ha vki nem tudja a kettő között a különbségeket. Ha számodra szégyen, vagy sértő ha anyukának hív, egyszerűen tedd akkor szóvá h Margónak, Ritának, Jolinak hívnak pl. Ilyen egyszerű. Bárcsak ennyi problémám lenne az egész életben.

2014. júl. 15. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!