Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Válaszolnátok nekem őszintén...

Válaszolnátok nekem őszintén a kérdésemre?

Figyelt kérdés

Nagyon sok olyan kérdést látok itt naponta,hogy hogy neveljék a gyereket?

Ha rosszat csinál,mondjuk hisztizik valamiért vagy csak nagyon eleven és szófogadatlan mit csináljanak vele?

Én nem hiszem el azt,hogy egy kb. 1-1,5 éves gyereknek,aki rosszat csinált a szülő elmagyarázza szépen neki,hogy nem szabad legközelebb ne csináld....stb...

Szerintem egy ilyen korú gyerek még nem igazán érti meg a dolgot,hogy mit szabad és mit nem..

Az én gyerekkorom nem ilyen volt. Ha rosszat csináltam vagy hisztiztem valami hülyeség miatt igenis kikaptam.

Szerintem sok szülő álszent ha azt mondja,hogy még sosem sózott oda a gyerkőc fenekére.....

Vagy tényleg mindenki minta családban él és egy egy éves gyereknek tényleg eltudja magyarázni,hogy mért nem szabad rosszat csinálni és megis érti azt ???

Tényleg nem értem....

2014. jún. 13. 21:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Elmagyaráznátok, hogy mi lenullázni való volt az első válaszban? Komolyan érdekel. Bár gondolom fogalmatok nincs, csak ebben élitek ki a fusztrációtokat. Sajnálom, hogy nagyobb öröm nem jut nektek.
2014. jún. 14. 10:07
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem azért egy 1,5 éves gyerek már megért valamit abból,ha elmondod,mit miért nem szabad.Nyilván nem órákig tartó prédikációra gondolok. De a verésből miért értene? Csak azt szűri le belőle,hogy most anya nem szeret valamiért. Nekem a gyerekkorom is olyan volt,hogy sose bántottak a szüleim,szóval ez nem valami új találmány. Lehet,hogy te a saját gyermekkori élményeid miatt gondolod úgy,hogy belefér a testi fenyítés. Én más családoknál,ahol odacsapnak a gyerekre,inkább azt látom,hogy semmi értelme,egy idő után a gyerek egyszerűen nem veszi már komolyan a szüleit,illetve ő is inkább pont,hogy erőszakosabb lesz.
2014. jún. 14. 13:08
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Mi úgy mentünk neki a gyereknevelésnek, hogy nem ütünk. Én gyerekként elég sokszor kikaptam.Aztán mégis előfordult, sajnos. Teljesen felesleges volt mindig. Máshogy is lehetett volna, csak rossz napom volt, elfogyott a türelmem, nem jól kezeltem. 2,5 éves múlt a gyerkőc, az utóbbi fél évben csaptam oda néhányszor (főleg a kezére), előtte nem kapott, pedg nem az az egy helyben ülő típus, akaratos és önfejű tud lenni (mint én). Mostmár direkt figyelek, ha kezd elmérgesedni a helyzet, mert azóta a gyerek is verekszik. Lefogom a kezét általában ha üt, verekszik, dobálózik, a többi helyzetet megpróbáljuk kompromisszummal, megvonással vagy jutalmazással megoldani. És ha hiszed ha nem, több eredménnyel járunk. Arról nem is beszélve hogy engem is nagyon megviselt egy-egy pofon, még ha a gyereknek annyira nem is fájt. Úgy érzem, egy-egy ütés az én kudarcom és tehetetlenségem a gyerekkel szemben.
2014. jún. 14. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!