Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Válaszolnátok nekem őszintén...

Válaszolnátok nekem őszintén a kérdésemre?

Figyelt kérdés

Nagyon sok olyan kérdést látok itt naponta,hogy hogy neveljék a gyereket?

Ha rosszat csinál,mondjuk hisztizik valamiért vagy csak nagyon eleven és szófogadatlan mit csináljanak vele?

Én nem hiszem el azt,hogy egy kb. 1-1,5 éves gyereknek,aki rosszat csinált a szülő elmagyarázza szépen neki,hogy nem szabad legközelebb ne csináld....stb...

Szerintem egy ilyen korú gyerek még nem igazán érti meg a dolgot,hogy mit szabad és mit nem..

Az én gyerekkorom nem ilyen volt. Ha rosszat csináltam vagy hisztiztem valami hülyeség miatt igenis kikaptam.

Szerintem sok szülő álszent ha azt mondja,hogy még sosem sózott oda a gyerkőc fenekére.....

Vagy tényleg mindenki minta családban él és egy egy éves gyereknek tényleg eltudja magyarázni,hogy mért nem szabad rosszat csinálni és megis érti azt ???

Tényleg nem értem....

2014. jún. 13. 21:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
41%

Én bevallom, mikor a kisfiam 2 éves volt, rácsaptam a fenekére, (pelenkában volt) de semmi értelme nem volt. Nem hatotta meg a testi fenyítés, pedig akkor csináltam először és utoljára. Nagyon-nagyon eleven és nagyon nehezen érti meg, ha valamit nem szabad. Inkább elmagyarázom neki ezerszer is, hogy mit miért nem lehet, minthogy megüssem mégegyszer.

Engem sem ütöttek a szüleim, én sem fogom az én gyerekem, mert értelmetlen. Csak az maradna meg benne, hogy ez a megoldás, ha valami nem tetszik.

Úgyhogy szerintem tényleg vannak olyanok, akik nem verik a gyereket, nem kéne ezen ennyire csodáloznod.

2014. jún. 13. 21:24
 2/13 anonim ***** válasza:

Őszintén? Soha nem vertem a gyerekemet, csak kézre legyintés volt.

Engem sorozatosan vertek, ha kellett, ha nem, így tőlem távol áll az ilyesmi. Jobban preferálom a büntetéseket, (mese megvonás, heti 1nasi olykor ugrik), szerintem ezek célravezetőbbek. Nálunk bevált.

2014. jún. 13. 21:25
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Elsővel értek egyett!!A barátnőm fiai is ilyenek hiába a verés nem megoldás!!erőszak csak erőszakot szül!!
2014. jún. 13. 21:27
 4/13 anonim ***** válasza:
29%

"Szerintem sok szülő álszent ha azt mondja,hogy még sosem sózott oda a gyerkőc fenekére"

Miből gondolod, hogy ha a szavaidat nem érti meg, akkor a pofont meg fogja érteni? Szerintem annyit ért meg az ütésből, hogy anya ideges. Ami igaz is. Ettől még nem tudja, miért. Tanulni kell, fejlődni a gyerekekkel való kommunikáció terén, és akkor nem kell elkeseredettségedben ütnöd. A saját tudatlanságod meg nem a másfél éves gyereken kell levezetni.

2014. jún. 13. 21:34
 5/13 anonim ***** válasza:

A fiam 15 hónapos. Szerintem azt megérti, hogy nem szabad, azt nem feltétlenül, hogy miért. Szóval csinálja tovább. Én inkább megpróbálom elterelni a figyelmét és rávenni valami másra, mert akkor még inkább akarja, ha elviszem onnét. Közben próbálom mondani, miért nem, mert minél többet hallja, egyszer csak felfogja.

Ha elviszem onnét vagy elveszem tőle az adott dolgot, hisztizni kezd, de ilyenkor nem foglalkozom vele. Próbálom még most megállítani, hogy úgy gondolja, ezzel bármit elérhet.

Kezére ütni nem szoktam, egyelőre képtelen vagyok rá. Lehet, hogy eljön még az idő, de eddig nem éreztem szükségét.

2014. jún. 13. 21:36
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
Az csak a szülő gyengesége, ha kezet emel a gyerekére. Az nem megoldás semmire. Szerencsére már elég sokan vagyunk úgy, hogy inkább százszor elmagyarázunk valamit, mint eljárjon a kezünk. Én is kaptam otthon amikor rossz voltam, de úgy gondolom, hogy többet ért volna egy elbeszélgetés.
2014. jún. 13. 21:46
 7/13 anonim ***** válasza:
2 éves a fiam, egy áldott jó gyerek, de azért vannak néha rossz húzásai. Nem csapok oda neki, nem értené hogy miért bántom. El kell terelni a figyelmét. Másfél évesen még ő sem értett meg sokmindent amit mondtunk neki, de már 2 éves, és szerencsére szinte mindent megért. Sokszor ideges az ember, de akkor venni kell pár mély levegőt, és nem csapsz oda. Ők még nem rosszak, csak kicsik, és a határaikat próbálgatják. Nagyon sok kéne ahhoz hogy megüssem a fiamat (fiaimat, a kicsi 2 hónapos)
2014. jún. 13. 21:58
 8/13 anonim ***** válasza:

egy 1 éves valóban nem érti, ha szépen magyarázzuk el. ahogy azt se érti, hogy miért bántja anya/apa...

én 2x húztam a fiam fenekére, egyszer elrohant kiránduláskor, majdnem beleszaladt a szakadékba, remegtem az ijedtségtől, akkor kapott először, 2,5 évesen. aztán rá pár hétre kapta a 2.at. szellőztettem, együtt takarítottuk a szobáját, kivittem valamit, egy pillanatra mentem ki és már az ablak párkányon nézelődött ki. pedig mindig el lett mondva, hogy nem szabad felmászni. akkor nem azért kapott mert elborult az agyam, hanem mert nem találtam más eszközt, hogy megértse.

ezután még 3,5 évesen kapott egy pofont, de az "véletlen" volt. nagyon rosszat tett, a nyers húst kitette az ágyra. nyakon akartam legyinteni, csak pont annyira, hogy azért ne fájjon neki, erre megfordult és egy bazi nagy pofon lett belőle. nagyon sajnáltam, borzasztóan megbántam, akkor megígértem neki, hogy soha többet nem lesz ilyen! és tartom magam, 5 éves, de eszembe se jut megütni. szépen meg lehet beszélni vele, most már tényleg megérti és be is tartja a dolgokat.

igazából csak 2,5 éves kora körül volt olyan, hogy a hajam téptem, előtte el lehetett terelni a figyelmét, utána pedig már megértette a dolgokat. hül.e dackorszak :D

2014. jún. 13. 22:16
 9/13 anonim ***** válasza:
26%
Megértik, csak nem mindegy, hogy hogyan adod elő. Ha fuldokolsz közben a röhögéstől, nyilván nem vesz komolyan. Az azonban, hogy megverni??? Totál fölösleges, nem ér semmit, csak kiröhög és csinálja tovább, arról már nem is beszélve, hogy egy idő után ő is ütni fog, mert azt hiszi ez így normális....
2014. jún. 13. 23:05
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs gyereked... Egy 1-1,5 éves még nagyon-nagyon kicsi. Sem a hosszas lelkifröccsből, sem a pelusra csapásból nem szokott érteni. A szülőnek kell rá nagyon odafigyelni, persze nevelni kell, de életszerűtlen elvárni, hogy 1 évesen kikap a konnektorba nyúlkálásért, és akkor majd többet nem csinálja. Lehet, hogy ilyen is előfordul, de ez a ritkább.

Egy nagyobbacska gyerek, 2 éven felül már más. Nem lehet konkrét életkort meghatározni, de egyre értelmesebbek. Én őszinte leszek, mert nem szégyenlem egyáltalán: nálunk van fenékre csapás. Nem szívesen, nem okoz örömet, de néha szükség van rá, és használ is. Ahogy nem ismerek személyesen egyetlen olyan családot sem, ahol ez ne fordulna olykor elő. 2 éves lányom fenekére talán két alkalommal csaptam eddig rá, ebből az egyik az volt, amikor a kiabálásom ellenére nevetgélve robogott át az úttesten kisotorral. A fiam 4 éves, ő többször kikapott korábban, de már elég rég nem került sor rá.

2014. jún. 14. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!