Milyen feltételekkel vállaltatok kistesót?
Azért a tesót felsőoktatáshoz kötni, ami alaphangon is 18év+ kicsit durva :D
Azt néztük, hogy rendesen fent tudjuk e tartani a két gyereket, a lakást, a hitelt, fedezni tudjuk e a váratlan költségeket. Azt sem tudni mi lesz holnap, nem hogy 18 év múlva..
Mivel a nagy után 80%-ban minden megvolt, így nem nagyon kellett azzal foglalkoznunk, hogy az első fél évre miből teremtünk neki elő a megélhetéshez szükséges dolgokat. (pl. kiságy, pelenkázó, stb)
Mivel a nagy is kezdettől tápszeres volt és a kicsiről is tudtuk, hogy az lesz, így utolsó hónapban a gy.orvosunk írt fel bőven receptet, amit előre kiváltottunk.
Minden szükséges dolgot megvettem terhesség alatt az ápoláshoz. Gyógyszertári dolgokat, 10 csomag gazdaságos pelust (2,3-as méretben). 3 csomag (1,2,3-as méretben) Pampers pelenkát. Most 4 hós a lányunk és még rengeteg pelusunk van.
Cumisüveget vettem neki, törlőkendőkből (4 db-os DM-ből) 10 csomaggal vettem.
Egyedül, ami új volt és a nagynál nem volt, az a rezgő pihenőszék. Illetve most fogok venni majd nyáron csatos hordozót, ha már lesz annyira erős.
Lényegében én összeírtam, hogy mi az, ami van itthon felszerelés a kezdetekhez és mi az, ami mindenképpen kell. pl. Cumisüveg, pelenka, stb.
A fizetésem felét minden hónapban félre raktam (hozzátartozik, hogy mi a férjem fizetéséből bőven kijövünk) és 6. hónaptól kezdtem mindent megvenni.
2,5 év van a két gyerkőc között.
Egyébként hül.eség abban gondolkozni, hogy 10-15-20 év múlva mit tudsz nyújtani a gyerekeidnek, tudnak-e majd egyetemre járni?!
Lehet, hogy ma a férjem fizetéséből vígan elélünk, de lehet, hogy jövőhónapban már baromira nem és ez tartósan fen fog állni.
Egy titka van a pénzügyi dolgoknak, amikor van felesleg, akkor el kell rakni, nem pedig két kézzel elszórni sokszor a semmire!
Aki takarékoskodik, annak mindig lesz hova nyúlnia, ha éppen olyan helyzetbe kerül a családja.
Mondjuk, mi alapból addig mentünk világ életünkben és mennék is, ha úgy adódna, amíg nem találunk munkát. Pedig nem alja munkát végzünk.
Csak sajnos manapság sok embernek büdös a munka.
Most varjuk a kistesot, 12 hetes vagyok:-)
Sajat lakasunk, 2 autonk van.A lakast 1 even belul szeretnenk nagyobbra cserelni,ha minden jol alakul epitkezni fogunk.A jelenlegi lakasunkban 2 haloszoba van, es a nagyobb korkulonbseg miatt szeretnenk kulon szobakat a gyerekeknek.
Mindkettonknek stabil munkahelye van, mindketten a kozelmultban kaptunk eloleptetest+fizu emelest.Havi bevetelt inkabb nem irnek, de tobb az atlagosnal.
Szules utan 2 honappal megyek vissza dolgozni,nehez lenne megoldani a helyettesitesemet,de egyebkent sem vagyok egy otthon ulo tipus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!