Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon fiatal (18-23) éves...

Nagyon fiatal (18-23) éves kismamák! Mesélnétek milyen feltételekkel vállaltatok babát?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok,hogy lakás saját vagy szülők,dolgoztatok-e előtte,milyen iskolát végeztetek vagy épp még tanultatok,párotok mit dolgozott kb milyen életszínvonalon éltetek.Köszi előre is,bocsi ha túl indiszkrét vagyok.
2009. febr. 27. 20:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
szia!Én most töltöttem a 19-et egy hete.A kisfiam 2 hónapos.Mi a páromal anyuval élünk egy két szobés lakásban.A párom dolgozik,én viszont pont akkor fejeztem be a sulit amikor letetem a szakmám.Nem valami jo az anyagi hátterünk de arra elég hogy a kisfiunkat rendes körülmények között feltudjuk nevelni.
2009. febr. 27. 20:14
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 23 éves vagyok,32 hetes.Én épp állást kerestem mikor teherbe estem,(előtte volt már munkahelyem),de sajnos nem sikerült megfelelő munkahelyet találnom.Most szüleimnél lakunk,idén tervezzük a ház vásárlást.Párom dolgozik,nem vagyunk elengedve anyagilag,de kispóroljuk a szükséges dolgokat a babónk felneveléséhez.

2009. febr. 27. 20:57
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!20 eves kismama vagyok es 22 hetes terhes.Mi kulfoldon elunk,alberletbe lakunk de az anyagiak nem rosszak.Nekem csak egy eretsegim van amit 19 evesen szereztem.Akartam es akarok majd fosulira menni ha visszakoltozunk Magyar orszagra(magyar-tori szak).En nem dolgoztam csak szezonalis munkat(nyari melo).Szoval itt kulfoldon sem talaltam munkat kozbe pedig terhes lettem.De nagyon orulunk neki,juniusra varjuk a kislanyunkat.A ferjem 28 eves,mar nagyon vagyott gyerekre,komuves a szakmaja amibe eleg jol keresett otthon is,itt meg foleg.

Szoval lehet h masok hulyenek neznek mert nem dolgoztam baba elott de ez hadd legyen a mi gondunk.Igy is jo korulmenyeket tudunk biztositani a babanak.

Amugy en is kerdezhetek:)?Nalatok tervbe van meg csak a baba vagy mar utban?Mennyi idos vagy?(Most remelem en nem voltam tul indiszkret,csak erdekel:)

2009. febr. 27. 21:08
 4/16 A kérdező kommentje:

Tervben az én fejemben:)

Párommal élünk saját lakásban,2 szobás panel.Ő dolgozik én tanulok.

Csak érdekelt hogyan él az a sok fiatal kismama,akik ide írnak.El nem tudtam képzelni 18 évesen hogyan teremtik meg az anyagi hátterét a gyerekvállalásnak.

Második válaszoló:neked mi volt a munkád?

2009. febr. 27. 21:21
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Én májusban töltöm a 22, baba pedig most jön március végén. Utolsó éves egyetemista vagyok, nincs jövedelmem. Férjem dolgozik, tőle elég jó pénz jön a házhoz. Még az kiegészül majd azzal a pár tízezer forinttal, amit kapni fogok. Kicsit már most összehúztuk a nadrágot,de azon leszünk mindig hogy babónak meglegyen minden. Nagyszülők két oldalról tudnak segíteni szerencsére, úgyhogy még az is jól jön majd.
2009. febr. 27. 21:27
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

23 vagyok. 9 hetes. Egyetemet most fejezem be, a párom dolgozik csak, saját lakásban élünk, de én még sosem dolgoztam.

Nagyon vágytunk már egy babára..

2009. febr. 27. 21:29
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

22éves vagyok, főiskolát végeztem.Szeptember óta dolgozom,akkor estem teherbe,júniusban szülök.Addigra meglesz a 180napom is.1éve férjnél vagyok.Párom dolgozik.Jelenleg édesanyáméknál élünk,de épül a házacskánk. :)

25hetes

2009. febr. 27. 21:30
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Miután leérettségiztem egy gyárban dolgoztam 2 évig,logisztikai részen,közben elvégeztem egy pénzügyi-számviteli ügyintézői tanfolyamot.Ezután egy biztosító társaságnál voltam üzletkötő,de ez nem igazán ment nekem,alig kerestem valamit.Ezután folyamatosan kerestem az állásokat,sikertelenül! :(

Közben megfogant a babónk,párom már nagyon vágyott rá.Már nagyon várjuk,hogy megszülessen.Bár sokat kell spórolnunk,és nagy lesz a felelőség,de nagyon boldogok vagyunk! :)

2009. febr. 27. 21:35
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
21:35-ös válasz a 2.válaszolótól :)
2009. febr. 27. 21:37
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Én Márciusban leszek 20 éves, 21 hetes terhes vagyok. A párocskám 28 lesz a nyáron. 2007.-ben végeztem el egy kereskedelmi sulit, aztán még 2007 nyarán egy gyorstalpalón a műkörmöst. 2 évet dolgoztam szakmai gyakorlaton, suli után több munkám is volt, sajnos mind csak pár hónapos. Dolgoztam vegyes boltban, gyárban, szépség szalonban. Az utolsó munkahelyem egy idősek klubjában volt, Februárban járt le a szerződésem. Majd most kapom onnan az utolsó fizetést. Most munkaügyis tanfolyamra jelentkeztem, hogy meglegyen a 180 napom a GYES-hez. Jelenleg egy szobás lakásunk van, szeretnénk eladni, a párom örökölt falun egy nagy kertes házat, oda szeretnénk költözni már a jövő hónapban. A későbbiekben kutya tenyésztéssel szeretnénk foglalkozni. Az anyagiak nem túl jók, de most tudunk félre tenni, mert ebben a kis lakásba szinte nulla a rezsi. A bébinek a cuccokat már elkezdtem megvenni, félek, hogy túl sok lenne a kiadás egyszerre. Február óta csak a párom dolgozik, de szerencsére mindenünk meg van. Remélem mindent meg tudunk majd adni a bébinek. A családból segítségre nem igazán számíthatunk. Anyósomék építkeznek, az én szüleimmel pedig nem túl jó a kapcsolatunk. Nem volt kérdés nálunk, hogy meg tartjuk-e a babát, sokáig azt mondták nem valószínű, hogy teherbe esek. Tavaly volt egy vetélésem és most nagyon örülünk, hogy minden rendben a bébivel.

21 hetes kismami

2009. febr. 28. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!