Vállalnátok pánikbetegen gyereket?
A pánikbetegségnek ketfele kezelési módja van: a pszichoterápia es a gyógyszeres kezelés. A kineziologia egy hatalmas baromsag.
Kerdezo!
A kezeloorvosod el fogja mondani, hogy adott szer mellett javasolt e a terhesseg.
Nos, utolso, gyógyszerrel es terápiával, meg az anyai osztonnel meg lehet oldani.
Nekem pl a parom agorafobias pánikbeteg. Évekig a hazat se hagyta el. Aztán gyógyszerrel es terápiával szépen lassan egyre előrébb jutott. Eloszor csak a kertbe tudott kimenni, aztán a háztömb körül sétálni. (Terápiás céllal kutyat is vett az orvos javaslatára, ráadásul nagytestűt, hogy ne lehessen az édesanyjara bízni a setaltatast) Mara mar odáig jutottunk, hogy képes iskolába vinni a gyereket, megjelenni a kulonbozo alkalmakon. Sot, sport rendezvényre is elmegy a gyerek miatt, pedig ott a tömeg rátesz megegy lapáttal. Terápia, gyogyszer es valaki, aki fontos - ezek segítenek.
Beszélj az orvosoddal kerdezo.
Addig nem vállaltam amíg helyre nem kerültek a dolgok. Én viszonylag kevés ideig szedtem gyógyszert, de kellett. Amikor előjött a pánikbetegségem volt 3 kemény hónapom, utána elkezdett javulni a dolog. Akkor már gyógyszert sem szedtem. Mára már semmi nem okoz problémát.
Úgy nem vállaltam volna be, hogy bepánikolok szülés közben, vagy nem tudom elvinni a gyerekem orvoshoz vagy akárhova mert félek.
Egyértelműen nem!
Én pont a terhességem alatt lettem pánikbeteg. Én azt senkinek nem kívánom!
Sajnos én akkor nem kaptam orvosi segítséget, magam próbáltam a férjem segítségével küzdeni a rohamok alkalmával. És miután megszületett a fiunk, utána háziorvost váltottam és ő küldött el szakemberhez. Soha egy szem gyógyszert be nem vettem a pánikrohamaimra és nem is igazán kell. Mert a pánikbetegségnek nincs ellenszere gyógyszerben!!! Azt nem lehet gyógyszerrel meggyógyítani. Két dolgot lehet, egyik, hogy függővé válni tőle, a másik meg, hogy az adott rohamon gyengíteni, de ennyi. Az okot kell megtalálni, ami miatt a pánik előjön és azt kell kezelni. Ez meg pszichés dolog, tehát terápia kell hozzá. Egy nagyon jó pszichológus, aki pánikbeteg annak pluszban nyugodt szívvel tudom ajánlani a jógát és így gyógyultam fel szülést követően a pánikbetegségből. Gyógyszer nélkül!
De ha nem kaptam volna szakorvosi segítséget, hanem tengődtem volna pánikbetegként, akkor biztosan nem vállaltam volna úgy még egy gyereket. Mert az is borzalom, ha úgy van rohama az embernek, hogy nem terhes, de kismamaként meg pláne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!