Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Terhes a lányom és meg akarja...

Terhes a lányom és meg akarja tartani! Hogy akadályozzam meg?

Figyelt kérdés

4 éve járnak a barátjával és tegnap bejelenteték,hogy terhes. 18 lesz 4 hónap múlva tehát még kiskorú,de meg akarják tartani a babát. A fiú 25 lesz idén dolgozik meg hát elég pénzesek,de én akkor sem hiszem,hogy ez jó ötlet és ellenzem.Idén érettségizik arra kell koncentrálni.Mivel még nincs 18 ezért van beleszólásom,de ő azt mondta,hogy mire megszüli már rég betölti így nem tudok beleszólni. Hogy van ez? Kerestem interneten cikkeket,de nagyon találtam.

Ugyhogy nagyon megköszönömmém a segítséget!

51/N

2014. ápr. 3. 12:48
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
58%
ha a fiu dolgozik akkor minden oke es ha annak idejen veletlenul en is terhes lettem volna en is megtartottam volna ..
2014. ápr. 3. 13:10
 22/57 anonim ***** válasza:
80%
17 évesen rám is rám "erőszakolták" az abortuszt :( a műtét után tudod, h ébredtem fel a kor terembe? Zokogtam, bőgtem... Egyik szoba társam jött oda megvigasztalni, de az altatótól rögtön vissza aludtam. Barátom felhívott, h egy rohadt gyilkos vagyok és elhagyott. Ezután tudod milyen életet éltem?! Ki rúgtak a suliból, pedig én is érettségire jártam, egész hétvégén úsztam az alkoholban, nagyon lesüllyedtem. De! Sikerült talpra állnom! 20 évesen elköltöztem otthonról, azóta van egy 2 és fél éves fiam, valószínű ebben a hónapban meg is vesszük a házat amiben lakunk. Most vagyok 23 éves és örülök, h már nem a szüleim határozzák meg, h mikor mit tegyek... Ezt akarod elérni? Akkor hajrá!
2014. ápr. 3. 13:11
 23/57 anonim ***** válasza:
74%
Exxi, bulizni gyerek mellett is tud. vagy szerinted ha valaki szül, akkor aztán zárdábavonul és ki se jön soha többé?:) ugyan... a kiéléssel viszont egyetértek, a gond csk abban van, h már megvan a gyerek....:(
2014. ápr. 3. 13:12
 24/57 A kérdező kommentje:

Én is ettől félek nagyon szeretnék unokát,de semmiképp se most,még nem szülhet.

De a srác elsírta nekem magát,hogy ő ezt halálosan komolyan gondolja és szereti a lányom..nem tudom,hogy hihetek-e neki.

25/57 anonim válasza:
73%

Hát ha felelősségük teljes tudatában,saját akaratból babát hoztak össze,a párja dolgozik,pénz van(ezáltal gondolom lakás is)akkor nem hiszem,hogy bele kéne szólnia ebbe a dologba!

Manapság a fiatal korosztály hamarabb vállal kisbabát,mint régen(és általában felelőtlenül-ami ebben az esetben nem áll fenn).

Tehát szerintem nem kéne elleneznie a gyerekvállalást.

Inkább örülnie kéne annak,hogy a lánya ilyen megfontolt és szólt önnek a babáról.

Persze tudom,hogy a szülők nem ilyen életet képzelnek el a gyermeküknek(fiatal anyaság),de így is lehet boldog életet élni! Támogassa az elképzelésében és minden helyre fog jönni!

Az érettségi miatt sem kell aggódnia(le lehet rakni később is).

Még dolgoznia sem kéne egy ideig a baba mellett, így még inkább ráér.

De érettségi után OKJ vizsgát is letehet( ma már nagyon rugalmas tanmenet van az esti képzéseken).

Kitartás!

ui:A magzat megölése,a baba elvetetése véleményem szerint GYILKOSSÁG!

26/57 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is fiatal még hozzá, ráadásul szerelmes, tehát nem tudja a dolgokat úgy átlátni, mint te, de ha ennyire ellenkezik, és ha még szándékosság is volt a dologban, akkor nincs mit tenni, támogatnod kell... Vagy örök életedre bánhatod, hogy se a lányod se a vejed (mert gondolom, azért összeházasodnak) nem beszél veled, és nem ismered az unokádat. Aztán még az is lehet, hogy egy boldog család lesz belőlük (ebben akár te is segíthetsz nekik). Mást nem tudsz csinálni.
2014. ápr. 3. 13:13
 27/57 anonim ***** válasza:
39%
Menjen el bulizni, de mennyi a garancia rá, hogy végig együtt akar maradni a párjával? Majd mikor rá jön 2 év múlva, hogy nagy butaságot tett anno.. Ott lesz egy gyerek a nyakába, akit majd nevelhet egyedül mert az apja nem lesz ott. És az egész élete el van vágva szinte, mert nem mindenki ismerkedne szívesen gyerekes "anyukával" ilyen fiatalon. Milyen példát fog mutatni a gyerekének?
2014. ápr. 3. 13:17
 28/57 anonim ***** válasza:
90%

Sajnállak, párommal mi is filóztunk már ilyen szituáción és kijött, hogy az égvilágon semmit nem tudsz csinálni, csak megszívni. 22-es csapdája. Ha nem támogatod, akkor csakazértis!! mert még gyerek. Tényleg sokat nem tehetsz, csak max beszélhetsz a másik oldalt a szülőkkel.

De nem csak 18 évesen ilyen hülye az ember lánya, rokonom, 40 éves 2 gyerekes anyuka, most csináltatta fel magát valakivel és megtartja a babát, pedig tudja, hogy a kettőt sem tudja eltartani rendesen, most meg nyakába jön egy harmadik, ami talán majd "mindent megold" a sok problémájából.

2014. ápr. 3. 13:18
 29/57 anonim ***** válasza:
28%

Nem értem az ilyen nőket, megöletnéd a saját unokádat, mert úgy látod jónak?

Szerencsére nincs beleszólásod :)

Ha nem akarnák megtartani akkor még mindig örökbe adhatnák, de megölni egy babát...

ui: Milyen érzés nagymamának lenni? Bár ha a gyerek majd egyszer megtudja, hogy meg akartad öletni nem tudom mit fog szólni...

2014. ápr. 3. 13:18
 30/57 anonim válasza:
68%

#1-es hogy rohh.....ál meg. Egyből az jut eszedbe , hogy biztos felelőtlenek. Persze , mert véletlenül nem lehet. nyomorék.

Drága kérdező. Ha az anyagi háttér megvan , és a lányod is belűtja , hogy a xgyerek után be kell fejezni a sulit , és szakma , és munka és a szülők ti és a srácé összeültük akkor nem akkora tragédia. Még jol is sülhet el a dolog.

2014. ápr. 3. 13:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!