17évesen terhes vok. Mit tegyek?
Legelőször is csinálj egy tesztet,lehet,hogy nincs is min paráznod.Másodszor is az öngyilkosságot azonnal FELEJTSD EL!!!!!!Ha pozitív a teszt,el kell menned egy dokihoz,aki 100%-osan megmondja,hogy tényleg baba van.
Biztos,hogy a szüleid nem fognak reppesni a gondolattól,hogy a "kislányuk" babát vár,de hidd el nekem,hogy nem fognak kitagadni,csak egy kis idő kell nekik amíg megemésztik a dolgot.Biztos,hogy nem fog rossz körülmény között felnőni,hidd el,hogy meglesz mindene ami kell!A sulit később is tudod folytatni,bár nem lesz könnyű dolgod.
Nem akarlak elkeseríteni,de mi nem tudunk sokban segíteni Neked,esetleg csak,hogy lélekben Veled vagyunk.Írd meg,hogy mióta késik,és tesztelj,mert addig nem érdemes agyalnod mindenfélén.DE AMI A LEGFONTOSABB AZ ÖNGYILKOSSÁGOT VERD KI A FEJEDBŐL!!!!!!!!!!!!Kitartás!22 hetes kismami
Ha öngyilkos lennél, az mivel lenne jobb, mint az abortusz? Mindkettővel megölnéd a gyereked. De amúgy ha ennyire kétségbe vagy esve, akkor szerintem tényleg nem lenne jó megtartani, ha egyszer biztos vagy benne, hogy nem tudnátok felnevelni. Nem kell abortusz, ha időben észnél vagy és már most elmész orvoshoz, mert ilyenkor még csak átmosnak valami sóoldattal (nem tudom, pontosan, hogy van ez, de hallottam már ilyenről). De előtte csinálj egy tesztet. Nem is biztos, hogy terhes vagy. De akármi lesz a teszt eredménye, mindenképp menj orvoshoz, mert a teszt is tévedhet, elsőre az én terhességemet sem mutatta ki, pedig hát már kilnec hónapos nagyfiam van.
Én tényleg nem javaslom, hogy ennyi idősen megtartsd, mert szerintem az iskolát mindenképp jó lenne befejezni (jelzem, tapasztalatból írom amit írok, mert én anno nem fejetem be a sulit - nem gyerek miatt -, aztán most 21 évesen baba mellett járok levelezős gimibe, nem könnyű), nem tudom, hogy a barátod mit csinál, de ha ő is tanul még, akkor tényleg nem sok lehetőségetek van. Nem jó, ha az iskolát abba kell hagynia egy srácnak azért, mert becsúszik a baba, egész életében bánni fogja, meg fontolgatni, hogy mi lehetett volna belőle, ha nem kell elmennie dolgozni. És biztos, hogy fel fogja majd hánytorgatni. Még ha most melletted is áll. Azt nem kételm, hogy szeret, de nem egy kapcsolat ment már tönkre azért, mert becsúszott egy gyerek, és sok lett a stressz, amire nem is önként vállalkoztak a fiatalok. Aztán lehet választani, hogy ottmarad az ember az állandó veszekedésben (amitől a gyerek is sík ideg lesz, nem tesz neki jót, láttam már ilyen gyerekeket, akik ebben nőttek fel, ezt tekintik mintának), vagy odébb áll, de persze mit csinálsz, ha ott van a pici gyerek, neked meg az összes jövedelmed a GYES meg a családi pótlék? És még ha be is adod bölcsibe a picit fél-egy évesen, végzettség nélkül max valami gyárba mehetsz el, három műszakba, a gyerek meg mehet a hetes bölcsibe, ahonnan csak hétvégén lehet kihozni. Hát ezt senkinek nem kívánom. Persze van, aki meg tudja oldani, nekem volt olyan osztálytársam, aki 16 évesen szült, azóta van mégegy gyereke, az apukával a mai napig imádják egymást és szépen élnek, nevelik a gyerekeket. De ez a ritkább. Ott a srác már dolgozott, már az első babánál 26 éves volt. Nem tudom, nálatok hogy van ez.
De ne legyél ezért öngyilkos!!!
Az örökbeadástól sok nő idegenkedik, pedig ez a legjobb és legönzetlenebb, amit tehetsz. Persze ehhez el kell mondani a szüleidnek, mert előbb utóbb úgyis észreveszik. Akkor már jobb, ha te mondod el nekik. Ha örökbe adod, akkor nem kell megölni egy pici lényt, és egy családot is nagyon boldoggá teszel, akik esetleg már évek óta vágynak egy kisbabára, de nekik nem lehet gyerekük. Javaslom, hogy ha erre szánod rá magad, akkor keress fel egy pszichológust, aki segít ezt feldolgozni, ugyanis nem igaz, hogy aki örökbe adja a gyerekét, annak állandóan bűntudatban kell leélni az életét. Élhet úgy is, hogy tudja, valami jót tett, hogy egy kisgyereknek családja lehessen, rendes családja. Gondold ezt át.
De azért drukkolok, hogy ne legyél terhes. A teszttől meg ne félj, az nem harap. És ha kiderül, hogy nem vagy terhes, akkor mindenképp írass fel fogamzásgátlót, akkor nem lesznek ilyen malőrök. Amúgy azt az egyet nem értem, hogy amikor észrevettétek, hogy lecsúszott a gumi, akkor miért nem írattál 72 órás tabit.
csinálj tesztet! mikor kellett volna megjönnie?
egyáltalán nem biztos, hoyg terhes vagy! tizenéves koromban én is többször átéltem hasonlókat, de szerencsére egyszer sem igazolódott be a gyanúm (mármint a terhesség, csak vaklárma volt az egész).
most, 30 évesen, csak mosolygok az egykori önmagamon.
mindenképpen csinálj tesztet!
Én 18 éves vagyok és 27 hetes terhes (amikor megtudtam még csak 17 voltam)... Először én sem repdestem az örömtől, de szintén nem akartam elvetetni (azóta nagyon szeretem a terhességem minden percét). Szeretem a baba apját, és be mertem vállalni. Nagyon féltem hogy az otthoniak mit fognak szólni...remegve mondtam el.. Tudod hogy reagált mindenki??? Mosolyogtak...Csak a suli téma volt kérdés, mert én sem fejeztem be, de nem vagyok öreg nem vagyok elkésve semmivel, majd befejezem a sulit...
Ha terhes vagy és úgy döntesz megtartod akkor sok sikert kívánok neked, és csak szorítani tudok annak érdekében hogy a te szüleid se akasztásnak éljék meg a dolgot..
DE ELŐBB TESZTELJ!! Nem biztos hogy terhes vagy!!!
De mindenképp írd meg hogy mivan.
Sok sikert
Szia!
Először is szégyeld magad!
Másodszor....17 évesen lenni kéne annyi eszednek,hogy védekezz....ha nincs...már pedig minden jel erre mutat...akkor nem vagy elég érett a nemi életre.
Az öngyilkosság elég primitív dolog,ebből is látszik,nem való még neked gyerek,hiszen még te is gyerek vagy.
Menj el orvoshoz,beszéld meg vele de szerintem ő is az abortusz mellett dönt.
...és ne felejts!
A szavaidnak súly van...a tetteidnek következményei!
Vállald a felelősséget!...vagy ugorj ki az ablakon!
Kedves utolsó hozzászóló!Ha rendesen végig olvastad volna akkor láttad volna hogy védekeztek csak lecsúszott a gumi!
Meg amúgy is szerintem ilyenkor hamár rendesen nem tudunk válaszolni inkább fogjuk be!Nem hiszem hogy most kioktatásra van szüksége!Amit felsoroltál szerintem is tudja ha nem akkor meg elmondja az édesanyja!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!