Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jelenleg gyeden vagyok kisfiam...

Jelenleg gyeden vagyok kisfiammal és terhes vagyok lehet választani, hogy gyest kérek vagy táppénzt?

Figyelt kérdés
most tölti kisfiam a 2éve és ugye gyest kapnék de nem lehet táppénz kérni mert az orvosom azt mondta hogy lehet de mindenki más azt, hogy nem .Most akkor hogy van ez?
2011. okt. 25. 08:30
 1/1 anonim ***** válasza:

Lehet, hiszen úgy szól a történet, hogy ha egyszerre két ellátás járna (tgyás/gyed/táppénz/gyes összes variációja), akkor te választhatsz, hogy melyiket kéred.

A választásról itt tudsz olvasni (3. oldal):

[link]

Én úgy csináltam:

1-2 gyerekkel a gyedbe szültem bele, de azt lemondva előrehoztam a 2. tgyást.

2-3 gyereknél most úgy csinálom, hogy lemondtam a gyedet, táppénzt igényeltem és apukám (munkanélküli) elment gyesre.

Azért is jó, ha nem gyest igényelsz, mert (a szülés dátumától függően) ha gyesben részesülsz, akkor előfordulhat, hogy a minimálbérből számolják a későbbi gyededet. Ha viszont táppénzt kapsz, akkor mindenképpen a korábbi ellátás alapja lesz az új ellátás alapja. Plusz dolog az, ha van valaki a családban (házastárs, nagyszülő), aki jogosult lehet a gyesre, így átadhatod amíg neked járt volna, vagy a szülés napjáig.

2011. okt. 25. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!