Engem dühít csak fel ha egy anya 600 ezer forintot fizet elöttem egy gyerekruha üzletben?
Nem irigy vagyok, hanem dühös, hogy ilyen különbségek vannak emberek között és hogy valaki ennyi pénzt elszór a ravaszi szezonra. 5 fiúval volt, de az is bosszantana, ha egy gyerekre 100-150et költene. Ebben még cipö nem is volt. Nem tudom pontosan mit vásárolt, mikor mentünk már majdnem fizettek. A boltos egy másik vevönek aki ismerte tett egy megjegyzést, hogy szeretem ha jönnek.
Mi értelme szerintetek ennyi pénzt kidobni ruhákra? Mikor egymástól is örôkölnek gondolom. Megtennétek ha lenne rá keret? Én is szeretem a minöségi cuccokat, néha meg is veszem, de ma nem vettem semmit ebben a boltba, úgy elment a kedvem
Engem egyáltalán nem dühít. Lehet, hogy feltűnne, ha meghallom az összeget, de nem érdekelne egy percig sem. Én nem költök ennyit, de ha ő megteheti, tegye.
Teljesen elégedett vagyok azzal, amink van, nem irigylem senkitől a budai villát meg a luxus terepjárót. Legyen vele boldog, nekem elég, ha normális szinten megélünk és nem kell számolgatni a pénzt, ha valamire szükség van.
Innentől kezdve nem zavar, hogy ki mennyit és mire költ. A kedvem meg pláne nem menne el tőle.
Teljesen ostoba dolognak tartom, hogy ezen pörögsz. Én is imádok a lányaimnak ruhákat venni , és szerencsére megtehetem. Ezen felül nyugodj meg, a szóban forgó anyukának biztosan telik a fejlesztőjátékokra, egyebekre is.
Elég szomorú , hogy egy ilyen dolog el tudja rontani a kedved.
kérdező amúgy én értem mit mondasz, de hidd el,ahol pénz nem számít,ott ezt nem nézik,nem érdekli őket!Tudom,mert mikor tini voltam sokszor szó szerint szórtam a pénzt...szüleimnek akkor jól ment és ha mondjuk megtetszett egy táska 10 ezerért akkor megvettem a másik 5 mellé,meg se fordult a fejemben hogy nem kéne.
Ma már máshogy gondolkozok,az anyagi háttér is más,de ahogy írtam elvből nem költenék ennyit ruhára!
És amúgy igazad van,sokkal olcsóbból is ki lehet hozni, az durva lenne, ha gyerek/szezonra 100-150-et kéne kiadni... o_O
Feldühít, hogy látsz egy anyukát 5 gyerekével és elkölt 600ezret? Hát egy nagy vicc vagy!!! Állj tükör elé azt mondom. És mi van akkor amikor látsz egy anyukát 5 gyerekkel szakadt göncben, éhesen, mocskosan? Az megnyugtat?
ez a szülő a 600 ezre mellé valószínű fejleszti a gyerekét és élményt is ad nekik , mert van pénzük. Nyilvánvalóan sokkal több élményt megtud nekik adni, mint te vagy én. Milyen gyönyörű helyekre mehetnek nyaralni? Sose tudod mi van a másik oldalon, ezért kellene inkább a saját életeddel foglalkozni.
Irígy vagy de rettentően és savanyú, tombol a rosszindulat belőled. Azt hiszem találnod kell az életedben valamit, ami leköt, jókedvűre derít. Mert csak ezért nem vettél a boltban semmit, mert a másik...ez a vicc kategória.
És igen! Ha megtehetném, megvenném. Miért ne? Valószínű nem egy kisvárosbaN TÖRTÉNT AZ eset (mint pl nálunk már 20ezer nagy vásárlásnak számít) tehát mások a fizetések is. Lehet bejön neki havi több, mint 2 milla. Ennek negyede évszakonkét aprópénz.
Sajnálatos tipikus magyar ember vagy, akit mások jobban érdekelnek, mint saját maga. Ezen sürgősen változtatni kell.
150 ezerből szerintem egész évre felöltöztetem a gyereket :)
Engem nem zavar, mondjuk nekem fura, hogy ismerek olyat, aki megtehetné, hogy így vásárol, de nem teszi. Amíg az, aki az ilyen vásárlásokat megengedheti magának, nem tartja magát többnek, mint a többi ember, addig engem nem zavar. Ja meg amíg direkt nem hivalkodik vele. Bár biztosan van olyan társaság, ill. társadalmi réteg, ahol ez dívik.
"Ezt mondom :) nincs értelme! Inkább veszek neki vmit ami fejleszti, vagy elviszem vhova ahol élményt szerez"
De nekik ezek mellett is van rá pénzük, miért zárná ki egymást.
"és az unokatesòk után is örökölt párat"
És akinek nincs unokatestvére? A másik meg szerintem az ötödik gyereknek is jár annyi mint az elsőnek, vagy szerinted egy családban az ötödik gyereknek már csak szétnyúlt ruhák járnak?
Engem nem dühít fel az ilyen. 5 gyereket vállalt, büszkének kellene lenni rá, hogy nem a segélyért kuncsorog, nem pelenkát kér itt a fórumon.
Komolyan, úgy látom, már semmi nem jó. Ha megáll 2 gyerek után, akkor ő az önző, aki megtehetné, hogy felneveljen többet, de nem teszi. Ha az utolsó kettőt elveteti, akkor szemét gyilkos. Ha nem tud ruhát venni a gyerekeinek, akkor felelőtlen, minek vállalt ennyit. Ha a turiból vásárol, akkor "mit akar, elszedi előlünk a jobbakat, menjen a butikba megvenni".
Nekünk van egy ismerősünk, akik ugyanígy minden márkás holmit megvett a gyerekeinek, majd továbbadta, az enyém is abban nőtt fel. Mi is továbbadtuk, de azokat is, amiket mi vettünk. Teljesen normálisan lehet ezt kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!