Anya elhalálozása esetén kik jogosultak a gyermek további nevelésére, ha apa elfoglalt dolgozó, de ép család, kiket vonhat be segítségként a feladatok ellátásába?
Megis mi lenne az anyai nagyszulokkel? Tartják a kapcsolatot, mint addig. Mondjuk ha az uj "anyukat" elkezdik szapulni, eselyes, hogy apuka megszakítja velük a kapcsolatot.
Aza e biztos, hogy megviseli a gyereket, ha apának kapcsolata lesz. Millió gyerek no fel ugy, hogy a szülőnek anya/apa helyettl valaki mas az élete parja es a nagy többségnek ezzel semmi baja.
Nagyon köszönöm a megértést, ezzel egyet tudok érteni én is - rendezetten, józan fejjel végiggondolni és úgy megvalósítani az elképzeléseket, terveket. Mindenkinek jár egy kicsi boldogság, elfogadás.
A pályám során során találkoztam ilyen esettel: óvodás kislány édesanyja távozott közülünk betegség következtében, egy ideig az anyai nagyszülő nevelte, majd az édesapához került, akitől külön éltek. Ott is rendezettek voltak a körülmények, de később apa újranősült. Az anyai nagyszülővel találkoztam, aki nagyon panaszkodott, hogy odáig fajultak a dolgok, hogy már nem is láthatja az unokáját. Személyesen is ismertem mindkét szülőt, családjukat. Döbbenetes volt az ő válásuk is, okát nem firtattam. De arra nagyon sokáig fogok emlékezni, hogy sírt az idős ember - "...elvesztettem a lányom, nincs már unokám se, ki lesz az én támaszom ha már magatehetetlen leszek?" Nem tudtam válaszolni, csak ez a kérdéskör régóta zakatolt az agyamban.
"...elvesztettem a lányom, nincs már unokám se, ki lesz az én támaszom ha már magatehetetlen leszek?"
Eleg baj, ha ez az elso gondolata, nem az, hogy nem latja felnoni az unokat es nem vesz reszt az eleteben.... Szep kis nagyszulo....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!