Van az apának bármi erkölcsi kötelessége a gyerek felé, ha a gyerek az anya ármánykodásának köszönhetően fogant?
Figyelt kérdés
Az anya állításával ellentétben nem vette be a fogamzásgátló tablettákat és rendszeresen kiszúrta az óvszereket egy gombostűvel. Nem a törvény érdekel, azt ismerem, én az erkölcsi felelősségre vagyok kíváncsi.2014. márc. 2. 09:16
1/17 anonim válasza:
Számomra nem fontos a körülmény. A gyerek él, igényei vannak, és nem tehet semmiről. Igen, az apa erkölcsi felelőssége jó apjának lenni.
2/17 anonim válasza:
Attól, hogy az anya szemét a gyerek még az apa gyereke, így igen.
Gyerektartást minimum 18 max 25 évig fizetnie kell, örökölni is fog utána,látogatás pedig az apa joga vagy él vele vagy nem.
3/17 anonim válasza:
Igen is meg nem is. Azét nem, mert nem ő döntött úgy, hogy gyereket vállal. Azért igen, mert egy ilyen sunyi, alamuszi, éretlen, beteg nőszemély vajon mikre lenne képes a gyerekkel szemben? Egy kicsi ember nagyon ki lesz neki szolgáltatva. Az apa az egyetlen aki esetleg meg tudja védeni. Bár ezért nehogy együtt maradjon vele, de a gyereknek szerintem hosszabb távon jobb lenne az apjánál.
4/17 anonim válasza:
Azért mert egy nőnek "hatalma" van a terhessége szabályozásban (pl. beveszi/ nem veszi a gyógyszert és az ellenkezőjét állítja) erkölcsileg gusztustalan ilyet tennie egy nőnek. Hogy apuka erre mit reagál hát nem tudom. Még is csak az ő gyereke is, belőle van még akkor is ha ő ezt nem akarta. Azt mondom, hogy nem kell felelősséget vállalnia a gyerekért, de ha némi jó érzés van benne akkor vállaja a gyermeket. (természetesen a nőt elhagyva, adott esetben esetleg még kérvényezhetné is a gyermek elhelyezését nála)
5/17 anonim válasza:
Jaj ez a kérvényezheti a gyerekelhelyezést szép dolog de 3 éves kor alatt esélye nem nulla hanem a minusz tartományban van, és később sem sok esélye van.
6/17 anonim válasza:
Az apán múlik, hogy a jogos haragot választja vagy nagyot nyelve a gyerek érdekeit nézi.
7/17 A kérdező kommentje:
Az is gond, hogy az apának nincs beleszólása az abortuszba.
2014. márc. 2. 09:47
8/17 anonim válasza:
Nos a gyerek semmiről nem tehet,tehát én a pasi helyében a gyerekemet támogatnám de nem az anyján keresztül.
9/17 A kérdező kommentje:
A "pasi" ugyanúgy nem tehet semmiről, mint a gyerek.
2014. márc. 2. 09:49
10/17 anonim válasza:
A pasi sem tehet róla, igaz. De ez ezen a ponton már nem fontos. Egy másik ember életéért felelős, akár tetszik neki a helyzet, akár nem. Ő felnőtt, a gyerek élete meg tönkremegy apa nélkül. Erkölcsi kötelessége jelen lenni az életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!