Úgy érzem megbuktam mint anya, mint nevelőanya. Vagy túlreagálom, és csak ostorozom magam?
Nevelt kislányom (7) szeret, én is őt, jó a kapcsolatunk. Szép élete van, jóra neveljük, igazmondásra. 4 éves kora óta vagyok vele, a szülőanyja nincs a képben.
Szeptember óta iskolás, van egy kislány, aki szóban bántja, gonoszkodik vele. Gondoltam ezt oldják meg maguk között. De már nem 1x volt, hogy a cuccait rongálta, és nem álltam meg szó nélkül, beszéltem a másik kislány anyukájával, és a tanárnőkkel. Kiderült, hogy a másik kislány is hibás, de a nevelt lányom is sokmindent másképp adott elő itthon, hazudozott. Aztán mikor már forrósodott a helyzet, bevallotta, mégse úgy volt teljesen ahogy azt előadta. Hitelét vesztette amit a másik anyukának mondtam a gyermekéről, mert hittem az enyémnek. Borzasztóan rosszul éreztem magam, szomorú voltam, és sírtam, mi nem arra neveltük, hogy ilyen legyen, hazudós, nem tudjuk miért csinálta, az apja is érthetetlenül áll a dologgal szemben. Sosem bántottuk, nem félemlítettük meg, rendes normális boldog gyerek.. Csak ez.. Lehet ezt örökölni? A szülőanyja ilyen, egy igaz szava nincsen, még amit kérdez az is hazugság..
A másik dolog a kisfiam (21 hónapos) ma majdnem betörte az ablakot, elvettem tőle azt a tárgyat amivel majdnem sikerült neki. Talált egy másikat és megint hozzávágta az ablakhoz, 2-t ráütöttem a csöpp kis kezére, nem sírt, csak rám nézett azokkal a hatalmas boci szemeivel, és bár nem ütöttem nagyot, bepirosodott neki. Mondanom sem kell egyből megbántam, megpusziltam neki, átölteltem és elkezdtem sírni. Megkérdezte "anya mért sírsz?" Istenem, olyan rossz volt, csak azt tudtam neki hajtogatni, hogy "ne haragudj, szeretlek" Ő meg erre mondta, hogy "énis szeretlek" Meg se érdemlem, ilyen ember, mint én, olyan semminek érzem magam. Megütöm a gyerekem, milyen anya vagyok? Meg se érdemlem, a születendő lányomat (31 hkm vagyok) Tudom, a hormonok is benne vannak, de nem foghatom arra, hogy szörnyű embernek érzem most magam.
Bocsánat kicsit hosszú lett, köszönöm aki elolvasta..:-(
Testvérféltékenység az biztosan nincs, imádják egymást szerencsére!
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!