Miért kell a szülőknek orvossal riogatni a gyereküket?
Miért nem veszik észre, hogy ezzel csak a saját, de még inkább az orvos dolgát nehezítik meg nagyon? Anyum gyerekorvos, és szokta mondani, hogy már kikészítik az ilyen gyerekek az idegeit azért, mert a szülő mindig azzal fenyegette a gyereket, hogy ha nem viselkedik, akkor orvoshoz viszi vagy hogy majd az orvos szurit ad neki. Emiatt rengeteg gyerek már hisztizik a rendelőben, bömböl, üvölt, nyugtalan, és amikor be kell menni akkor nem hagyja magát, rángatózik, üt, csap, meg harap. Az anyja meg kiabál vele, hogy maradjon nyugton, pedig pont ő tehet az egészről.
Védőoltásnál a legrosszabb a helyzet, pedig fele ennyire nem lenne rossz, ha a szülők nem riogatnák ezzel.
(én elhiszem, hogy rossz állapotban van az egészségügy, de nem kellene még ezzel is nehezíteni az orvosok dolgát)
Miért kell ezzel fenyegetni, riogatni, ijesztegetni a gyereket? Voltam én is orvosnál még anno úgy, hogy a váróteremben már a falak is megrepedtek annyira üvöltött pár gyerek, meg féltek.
Onnan hogy anyum rengeteg szülővel beszélt, és rengetegen mondták, hogy "jaj hát csak picit szoktam mondani neki, hogy ha nem viselkedsz akkor jön a csúnya orvos".
Nem is feltételeztem, hogy a gyerek hülye, de én is hallottam már számtalan szülő szájából ezt.
Ez tényleg elég buta dolog.
Férjem is mesélte, hogy amikor ült a szájsebészeten, volt ott egy anyuka 3 év körüli kisgyerekkel, és mondta neki, hogy "ne hangoskodj, mert kijön a doktorbácsi, és szurit ad. Ugye nem szereted a szurit? Anya is fél tőle, stb. ..."
Pedig azt mondta, addig egész értelmesnek tűnt anyuka, de ennél a beszólásnál rájött, hogy tévedett.
Én sem tudom miért kell ezt csinálni, hogy beleneveli a rettegést a gyerekbe, aztán üvölt vele, meg rángatja be a rendelőbe, ha szerencsétlen fél és ordít, ha be kell mennie akár egy receptért is.
Engem kalauzzal riogattak, minden vonatúton rettegtem, és amikor jött, akkor zokogtam, hogy jó leszek, csak ne vigyen el. Szegény kalauz meg soha nem értette, hogy mi a bajom.
Az öcsémet meg az orvos ijesztgette, hogy ha nem marad nyugton, akkor szurit kap. Ő minden fehér köpenyestől félt, még mamától is (amikor abban látta), aki védőnő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!