Tudom, hogy nagyon indiszkrét, de aki nem akar, úgysem válaszol. Anyukák, ti mennyiből éltek egy hónapban?

5-en vagyunk 3 gyerekkel (de a 2 nagyobb első házasságból, s felváltva neveljük őket, így 2 hetet vannak nálunk egy hónapban). 90 m2 a házunk. Hitel rajta 104 ezer/hó. 325 ezer ft a fix. bevételünk (ez az én fizetésem+ gyerekekre járó dolgok). A férjem a közös vállalkozásunkat viszi. Ez változó bevételt hoz, általában 50-80 ezer/hó. De szezonban (ez kb. 5 hónap, havi 5-600 ezer/hó).
A havi fixből simán megélünk. A vállalkozásból jövő pluszból fedezzük a "luxus" kiadásokat, nyaralás, ruha, vendéglő stb. Fodrász "ingyen van", mivel a nem velünk élő nagylányom fodrász.
Jah a gyerekek, 22 éves (de nem velünk él), 15 éves ikrek, 5 éves.

Hát igen, a rezsi nagyon nem mindegy. Nekünk 12-13 ezerft/hó a fűtés, melegvízzel, gázzal 5főre. Ugye új, jól szigetelt házunk van, kb. 35-40 ezerft/hó a rezsink.
32-es voltam

Egyedül nevelem a kisfiamat, (nagyon) fiatal anyuka vagyok. Itthonról dolgozom (fordítás stb hasonlók, nyelvtudást igénylő munkák), szakvégzettségem egyenlőre nincs, később ha befejezem az egyetemet, akkor biztos jobban fogok keresni. De igazából most nem panaszkodhatom, minimális megtakarításom is van és apránként gyarapítom. A tanulmányaimmal kapcsolatban sok pénz elmegy, hiába vagyok államis. A minőségibb élelmezésre és főleg a fiamra költök viszonylag többet, mert fejlesztésre szorul, de mindig előteremtem rá. Magamra ebből köbvetkezően már nem nagyon jut, se kozmetikus, se fodrász , se öltözködés stb semmi. De most más a fontossági sorrend.
Ha lesz végzettségem kategóriákkal jobban keresek majd, addig meg kihúzzuk (még 2 év).
Szia nem tudom, hogy aktív még a kérdés,de 70m2 élek egyedül sajnos.
Foglalkozásom közgazdász havi nettó bér:320 ezer + vállalkozás,de erről nem nyilatkozom.
Van egy autóm középkategóriás van tablet,laptop(3) okos tv.
Drágább óráim,és sok ingem(kb 90db)
Kb ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!