Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudom, hogy nagyon indiszkrét,...

Tudom, hogy nagyon indiszkrét, de aki nem akar, úgysem válaszol. Anyukák, ti mennyiből éltek egy hónapban?

Figyelt kérdés
Mekkora a lakásotok, van rajta hitel? Mi az a luxus, ami belefér havonta, két havonta? Mennyi idősek a gyerekitek?
2014. febr. 12. 15:01
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
48%
Nos ez a hónap épp fordulópont de eddig 240ezerből éltünk+cafetériák,örökölt lakásban,1 fiunk van 3 éves lesz,van egy autónk is belefért néha ételrendelés,állatkert egyéb programok,rendes jó minőségű ételek,új ruhák amit félévente szoktam vásárolni persze ha valami kell akkor nem várom meg a nagybevásárlást,hét elején vettem gyümölcsöt mi kb péntekig mindig kitartott,ha valami elromlott meg tudtuk belőle oldani és félre is tudtunk tenni,fiamnak rengeteg ruhája és játéka van.Ez a hónap most egy katasztrófa december végén lejárt a munkaszerződésem,januárban még megkaptam a decemberi fizum,de jöttek a számlák stb,tehát ebben a hónapban az össz bevételünk mindössze 140 ezer volt,én meg interjúkról interjúkra jártam,de most úgy tűnik végre sikerül egy munka és hétfőtől legkésőbb a következő hétfőtől munkába állhatok,sajna a tartalékaink egy részét már így is feléltük ezalatt a 1,5 hónap alatt.
2014. febr. 12. 19:02
 32/39 anonim ***** válasza:
67%

5-en vagyunk 3 gyerekkel (de a 2 nagyobb első házasságból, s felváltva neveljük őket, így 2 hetet vannak nálunk egy hónapban). 90 m2 a házunk. Hitel rajta 104 ezer/hó. 325 ezer ft a fix. bevételünk (ez az én fizetésem+ gyerekekre járó dolgok). A férjem a közös vállalkozásunkat viszi. Ez változó bevételt hoz, általában 50-80 ezer/hó. De szezonban (ez kb. 5 hónap, havi 5-600 ezer/hó).

A havi fixből simán megélünk. A vállalkozásból jövő pluszból fedezzük a "luxus" kiadásokat, nyaralás, ruha, vendéglő stb. Fodrász "ingyen van", mivel a nem velünk élő nagylányom fodrász.

Jah a gyerekek, 22 éves (de nem velünk él), 15 éves ikrek, 5 éves.

2014. febr. 12. 19:08
 33/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy beavattatok. :-) Szép estét mindenkinek!
2014. febr. 12. 20:23
 34/39 anonim ***** válasza:
67%
Szia! Mi 2500-3000 euróból élünk egy hónapban. Azért mertem írni,mert Magyarországon élünk,de a párom Ausztriában dolgozik. Van egy családi házunk, 85m2-es, 3 millió hitelünk van még rajta. Egy másfél éves fiúnk van,úton a kistesó. Megengedhetjük magunknak,hogy ha úgy tartja kedvünk,akkor elugorjunk valahova kirándulni,vagy vásároljunk csak úgy ruhákat,játékokat a gyereknek,de nem gyakoriak az ilyen alkalmak. Általában csak azt vesszük,amire tényleg szükség van,persze előfordul,hogy pl.egy jópofa párnát,plüsst,vagy akármit megveszünk,de ezek nem akkora tételek. Anyósom fodrász,szóval erre nem kell költenünk. Én kéz- és lábápoló,műkörömépítő vagyok, manikűröshöz nem járok :) ami úgymond nagyobb kiadás,az az étel. Figyelek arra,hogy mit eszünk,nem mindenből a legolcsóbbat veszem,szeretem a bio élelmiszereket,a jó minőségű alapanyagokat. Ruhák terén nem vagyok egy nagy költekező,a fiamnak pl. a C&A-ban veszem a legolcsóbb body csomagot,magamnak pedig már legalább 5 hónapja nem vettem semmilyen ruhaneműt. Minden hónapban 100 eurót teszünk a bankba,ez vészhelyzetekre van,de még nem kellett hozzányúlni. Emellett a fiúnknak is teszünk félre havi 150 eurót,ez azért van,hogy legyen egy alapja majd elindulni az életben. A tesónak is lesz ilyen,de az még odébb van. Egyébként éltünk nagyon rosszul is,amikor a párom lesérült és nem tudott dolgozni,ekkor még nem külföldön volt,hanem itthon. Fél év keserves nyomorgás után elhatároztuk,hogy ennek többször nem szabad megtörténnie,mindig gondolnunk kell arra,hogy bármi történhet. Ezért tepertünk annyira,hogy sikerüljön külföldön munkát találni. Azt viszont nagyon nem szeretjük,amikor valaki azt mondja,hogy ,,könnyű neked,te külföldön dolgozol". Mindenki előtt ott a lehetőség,hogy letegyen egy jó,keresett szakmát,hogy nyelvet tanuljon és lépjen. Ennek a sok pénznek is ára van,ugyanis szinte alig látjuk a férjemet,2 műszakban dolgozik fűtetlen épületekben,télen-nyáron,hóban-fagyban és elég veszélynek van kitéve ahhoz,hogy legyen miért aggódni nap,mint nap.
2014. febr. 12. 21:35
 35/39 anonim ***** válasza:
Najjó, ha a rezsi is számít: nálunk télen csak a fűtés 70 ezer, nagyon nehéz kifűteni a házat, még így is néha fázunk. Az összes rezsi így villannyal, szemétszállítással, víz+csatorna, telefon kb 100e Ft. Így lett az 500-ból hirtelen 260. Nem is vagyunk gazdagok :) Nyáron kettecskén a férjemmel hőszigeteltünk mert kicseréltettünk 4 ablakot, az volt 750e Ft, simán elhasználtuk még a folyószámlahitelt is, a hőszigetelő anyag 300e volt, így nem maradt pénz a munkásokra. Persze nem lett kész a hőszigetelés, csak félig, így a fűtés egy vagyon, de már jobb mint 2 éve amikor ideköltöztünk, akkor csak 1 szobát lehetett kifűteni max 18 fokra. Kemény 4-5 év áll még előttünk. A luxusról annyit, hogy kozmetikumként van tusfürdőm, és 1 doboz testápolóm, ja és egy dezodor. A férjemnek dettó, de soha nem is használtunk többet. Álmom egy mosogatógép, és hogy legyenek végre bútorok a házban, költözés óta tele vagyunk dobozokkal amikben a cuccunk nagy része még tanyázik, de csak akkor költünk bútorra ha már mindenütt lesz aljzatbeton, és készen lesz a hőszigetelés. Most az a legfontosabb. Szerintem 4-5 év múlva már nyaralni is megyünk rendesen :) Nem panaszkodni akarok, de ég és föld van aközött hogy valakinek van-e hitele, illetve egyéb kötelező kiadások, mert azok nagyon elviszik a pénzt.
2014. febr. 13. 08:54
 36/39 anonim ***** válasza:
biztosan jó érzés volt lepontozni mert őszintén leírtam...
2014. febr. 13. 09:41
 37/39 anonim ***** válasza:

Hát igen, a rezsi nagyon nem mindegy. Nekünk 12-13 ezerft/hó a fűtés, melegvízzel, gázzal 5főre. Ugye új, jól szigetelt házunk van, kb. 35-40 ezerft/hó a rezsink.

32-es voltam

2014. febr. 13. 14:49
 38/39 anonim ***** válasza:

Egyedül nevelem a kisfiamat, (nagyon) fiatal anyuka vagyok. Itthonról dolgozom (fordítás stb hasonlók, nyelvtudást igénylő munkák), szakvégzettségem egyenlőre nincs, később ha befejezem az egyetemet, akkor biztos jobban fogok keresni. De igazából most nem panaszkodhatom, minimális megtakarításom is van és apránként gyarapítom. A tanulmányaimmal kapcsolatban sok pénz elmegy, hiába vagyok államis. A minőségibb élelmezésre és főleg a fiamra költök viszonylag többet, mert fejlesztésre szorul, de mindig előteremtem rá. Magamra ebből köbvetkezően már nem nagyon jut, se kozmetikus, se fodrász , se öltözködés stb semmi. De most más a fontossági sorrend.

Ha lesz végzettségem kategóriákkal jobban keresek majd, addig meg kihúzzuk (még 2 év).

2014. febr. 13. 15:02
 39/39 anonim válasza:

Szia nem tudom, hogy aktív még a kérdés,de 70m2 élek egyedül sajnos.

Foglalkozásom közgazdász havi nettó bér:320 ezer + vállalkozás,de erről nem nyilatkozom.

Van egy autóm középkategóriás van tablet,laptop(3) okos tv.

Drágább óráim,és sok ingem(kb 90db)

Kb ennyi

2014. júl. 11. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!