Tudom, hogy nagyon indiszkrét, de aki nem akar, úgysem válaszol. Anyukák, ti mennyiből éltek egy hónapban?
Nyaralni el szoktunk menni 1 hetet, de ismerőshöz, így szinte ingyen van. 3 havonta megyek fodrászhoz, gyerekek nyári táboroztatása, különórái a luxus az életünkben.
Utolsó voltam.
Köszönöm! Sokan írtatok már, amiért hálás vagyok, így leírom, hogy szeretnék írni egy cikket, amihez a sok-sok előre kreált mérőeszközön túl létrehoznék egy saját kérdőívet is, ezt kellene most kalibrálnom, de elakadtam. Egy barátnőm javasolta, hogy szerezzek fórumot, amit sokan látogatnak, és kérdezzek, hátha összejön 20-30 válasz, ami már ad egy alapot annak, hogy mit s hogyan csináljak. :))
Előre is köszönöm mindenkinek!
Egyedülálló édesanya vagyok, egy ovis gyermekem van.
Havi bevételem (munkabér, cafeteria, családi pótlék) összesen 450 eFt nettó. Gyermektartást nem kapok.
Budapesten élünk, saját lakásom van, újépítésű társasházban, 3 hálószobával, ketten élünk benne.
Nem hiteles. Van egy középkategóriás, középkorú :) autóm.
Nem nevezném luxusnak, de a havi bevételemből telik:
- megtakarításra magamnak nyugdíjas évekre (havi 50 eFt)
- megtakarításra nagyobb eü kiadásokra (fogászat, műtét stb.) havi 15 eFt
- megtakarítás a kisfiam számára- egyelőre nem címkézve, tehát akár később ingatlanvásárlás, egyetemi tandíj, külföldi tanulás stb. havi 60-70 eFt
- magánvodába jár a gyermekem, havi 60-70 eFt
- havonta többször rendszeresen programok (bábszínház, játszóház, zenés program stb) kb. 15 eFt
- könyvek, zeneművek mindkettőnknek, neki foglalkoztatók, játékok havi 20-30 eFt
- rendszeresen járok szolgáltatókhoz vagy jönnek hozzánk (pl. kozmetikus, manikűr stb. amiket felsoroltál)
- egészséges, tartalmas étkezés minőségibb alapanyagokból
- hetente 1* étterem vagy valamilyen olyan program, amiben egy-egy ebéd vagy vacsora is benne van
- modern gépek, technikai dolgok vesznek körül (ha a kütyüknél ilyesmire gondoltál, hogy okostelefon, ebook olvasó stb.), amik bőven meghaladják azt a szintet, amire általánosan használjuk őket.
- van kb. 5-6 havi bevételnek megfelelő általános tartalékunk pl. hosszabb betegség vagy munkanélküliség vagy valami nagyobb beruházás, kárelhárítás esetére (illetve pl. nálam ide tartozik az is, hogy a 6-7 hetes nyári szünetet, síszünetet, tavaszi szünetet stb. meg kell oldanom, amiért sokat kell fizetni, mert nem élnek a nagyszülők sem stb.)
Nem élünk nagylábon, átlagos háztartást vezetek.
Szépen élünk, nem szenvedünk hiányt az alapvető dolgokban (lakhatás, étkezés, ruházkodás, kultúra-szabadidő-hobbi), de nem luxus körülmények között. Nem szórom a pénzt, figyelek a tartalékokra, ami nálam felértékelődik, hiszen egyedül vagyok a családfenntartó. Igyekszem hosszabb távra tervezni.
Most annyira elszomorodtam.
Én vagyok itt az egyetlen szegény??
A híradó folyton tele van azzal, hogy az emberek nagy százaléka mélyszegénységben él, itt meg rajtam kívül mindenki több százezres fizetéssel rendelkezik.
Akkor ez most hogy van?
Nem a gazdagokra vagyok irigy, csak nem értem az arányokat.
Oh, nem szerettem volna, ha bárki elszomorodik ennek a kérdésnek a mentén. :( Szerintem ez abszolút nem reprezentatí@ egyébként, nyilván éppen ehhez a kérdőívhez én is használok KSH adatokat is, abszolút eltérő azoknak az eredménye ezekétől.
Az anyagi helyzet pedig mindig-mindig pillanatnyi állapot sajnos.
Én csak skálázáshoz használom ezeket a számokat, azt szeretném megmondani magamnak, hogy milyen jövedelemsávok mentén osszam be a vizsgálati személyeket.
Emiatt ne keseredj el, nem valós ez a kép, ami itt kirajzolódik, és kívánok Neked sok-sok-sok boldogságot - a maradandó örömök nagyrésze úgysem materiális jellegű. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!