Tudom, hogy nagyon indiszkrét, de aki nem akar, úgysem
válaszol. Anyukák, ti mennyiből éltek egy hónapban?
Szia, nem indiszkrét. Szívesen válaszolnék de nem lenne értelme mert írországban élünk. Gondolom a magyar viszonyokra vagy kíváncsi..
2014. febr. 12. 15:04
Alapesetben 220.000 forintból, de ilyen olyan jutalmak és bónuszok időnként megnyomják ezt. 66 négyzetméteres a lakásunk, hitel nincs. Egy 20 hónapos fiunk van, időnként elmegyünk vacsorázni, bowlingozni, most hétvégén bálba megyünk (bár ez kötelező program a férjem munkahelye miatt). Én hetente járok fodrászhoz, havonta műkörmöshöz és kozmetikushoz. Kb. ennyi.
2014. febr. 12. 15:05
105 ezerből.
2 szobás albérlet és másfél éves a lányunk.
Luxus egyáltalán nem fér bele sajnos.
Az a luxus, ha néha valami finom húsételt készítek (1-2 hetente általában).
2014. febr. 12. 15:08
4/39 A kérdező kommentje:
Igen, a magyarországira. :) A férjem orvos, így a norvég-ír-angol-svéd-dán-egyéb viszonyokat élménybeszámolókból jól ismerem. Az érdekel, hogy kinél mennyi a tűréshatár, mi az a fizetés, ami mellett van extrakiadásnak helye, és mi az, ahol nincs. A végén azt is leírom, hogy miért.
A hivatalos bevetel 150 ezer ft. A nem hivatalos ugy 100 ezer, hazat berelunk videken masfel eves kisfiunk van. Mindenunk megvan nincs okunk panaszra.
2014. febr. 12. 15:15
Milyen extrakra gondolsz? Mozi fodrasz, szorakozas, kirandulas, nyaralas?
2014. febr. 12. 15:16
7/39 A kérdező kommentje:
Bármi, ami luxus, az én definícióm szerint minden, ami nem étkezés és alapvető szükséglet, vagy otthon is, máshogy is megoldható, mégis szolgáltatón keresztül oldja meg az ember - mozi, étterem, fodrász, akármilyen edzés (jóga, pilates), manikűr, extra kütyüvásárlások (tablet, bármi), extrább gyerekjátékok. Ilyesmi. Ami eszetekbe jut.
/pszichológus vagyok, és szeretnék bizonyos összefüggéseket tisztázni a fejemben, de csak a végén írnám le, hogy miért, mert én magam sem tudom pontosan a cikk címét még, amit meg szeretnék írni/.
Mi meg Angliában. De arányait tekintve be tudok számolni. Van hitel a házon, most vettük a nyáron, 25 évre...megvénülünk, mire kifizetjük:D Még csak egy gyerekünk van, de tervezünk még egyet. Direkt olyan házat vettünk, aminek 3 hálója van. Így mind a két gyereknek jut majd külön szoba. Igaz, kicsik, de lesz egy saját zuga a kistesónak is majd. Itt alapjáraton nagyon kicsik a házak, de annyira nem is bánom, kevesebbet kell takarítani:D Sajnos elég lassan gyarapszik a pénzünk. Mostanában kicsit anyagilag jobban állnánk, de a plusz pénz mindig elmegy felújításra, így körülbelül mindgi ugyanannyi van a számlán hó végén. Van vésztartalékunk is, amiből untig kifutná a jelenlegi felújtási költségeket, de ahhoz nem akarunk hozzányúlni. Nem élünk nagy lábon, de nem kell nézegetnünk a boltban, hogy a legolcsóbb ételeket vegyük, de azért nem is a legdrágább sajtokat vesszük. Otthon körülbelül a középszínvonalnak felelnénk meg. Párom heti 40, én 25 órában dolgozok. Minimálbéresek vagyunk, így kevesebb a bevételünk, mint két minimálbéres teljes munkaidőben dolgozó embernek. Emellett fizetjük a hitelt a házra, évente egyszer hazamegyünk, van egy autónk, és otthon fizetünk egy életbiztosítást. A hazaút és a biztosítás minden évben nekünk annyiba kerül, mintha-és tulajdonképpen erről is van szó-elmenne egy magyar család külföldre 2 hétre külföldre nyaralni autóval minden évben.
2014. febr. 12. 15:21
260 ezer Ft a bevétel. Egy 19 hónapos kisfiúnk van, a lakásunk eladtuk, igy ideiglenesen albérletben lakunk, ami 60 négyzetméter, havi 60 ezer Ft plusz rezsi. Időnként elmegyünk vacsorázni vagy hétvégén szervezünk valami programot. Nyáron két alkalommal voltunk hosszúhétvégézni, egyszer pedig egy hetes nyaraláson. Mindenünk megvan amire szükségünk van. Tavasszal tervezünk ház vásárlást, igy ahhoz a pénzhez nem nyúlunk hozzá.
2014. febr. 12. 15:23
3 gyerekkel 5-en vagyunk. Budapesti családi házban élünk, nettó 81 m2-en. Hitel van a házon, aminek a törlesztője 100.000/hó. Most havi 50.000-et fizetünk, mert egy rokon kisegített, amíg gyed-en vagyok. Ha munkába állok újra, neki fizetjük a másik 50.000-et.
A bevételünk havi 380.000 forint.
2014. febr. 12. 15:26
Kapcsolódó kérdések: